Vasárnap ért véget Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hivatalos látogatása Iránban. Az útról a Miniszterelnöki Sajtóiroda számolt be az MTI-nek, közleményük szerint a magyar-iráni kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, ezen belül a nukleáris biztonsági együttműködésről is tárgyalt Semjén Iránban. Illetve a magyar-iráni kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, ezen belül a nukleáris biztonsági együttműködésről is tárgyalt Semjén Teheránban. Ezek részleteiről a Havasi Bertalan vezette Sajtóiroda nem számolt be. Az ATV megnézte a helyi sajtó beszámolóit, amikből jóval több részlet derül ki. A Tehran Times szerint például a két ország közti a nukleáris együttműködés lényege, hogy együtt építenének kis atomreaktorokat, amiket Ázsiában és Afrikában értékesítenének. A projekt közös finanszírozásban valósulna meg a Mehr News Agency szerint. Ehhez a magyarországi bankok 85 millió eurós, mintegy 26 milliárd forintos hitelkerettel járulnak hozzá.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Mint tudjuk, november végén Orbán Viktor nagy cécóval, még nagyobb delegációval és keleti hátszéllel kicsörtetett Teheránba, ahol elég nagy hangerővel bejelentette, hogy „az iráni
nukleáris programban is szeretnénk részt venni.” Nem azért, mert nemzeti konzultáción kapott
volna felhatalmazást erre, hanem mert ő úgy akarja. Hogy mi semmiből ne maradjunk ki. Az
atomból meg főleg ne. Atomerőmű úgysincs még Felcsúton a kert végében, ugye.
Ennek alapján elvárható lett volna, hogy én az MTI­-ből tudjam meg, hogy a mindenhez értő
fővadász, mellékállásban miniszterelnök­ helyettes Budapesten arról tárgyal bizonyos Ali
Akbarral, hogy egy 25, illetve 100 megawattos teljesítményű reaktor kifejlesztését
tervezik Magyarországgal, mivel ez a méret népszerű lenne Ázsiában és Afrikában
is. Nem mintha egy­két ilyen méretű reaktor egy kisvárosnak elegendő kapacitásnál többel
rendelkezne, de akkor is. Ehhez képest az MTI annyit tartott fontosnak lehozni egy semmitmondó rövidhírben, hogy Szijjártó Péter (is) tárgyalt Szálehivel és Magyarország megállapodott Iránnal a nukleáris együttműködés továbbfejlesztéséről. A megállapodás értelmében folytatják és bővítik az iráni nukleáris szakemberek képzését, támogatják, hogy az EU segítse az iráni nukleáris oktatást és képzést, kutatási­ tudományos együttműködést alakítanak ki a nukleáris energia békés célú felhasználása tekintetében, továbbá tárgyalásokat kezdenek a jövőben arról, hogy magyar vállalatok miként vehetnének részt az iráni szénhidrogénkincsek kitermelésében."
nevemnick
Hamarosan a sorosozást felváltja a tömjénezés. A nemzethy nagy keresztény a pénzüket ,,menekíti" ki egy ellenséges arab országba későbbi felhasználás céljából.
Most még békés felhasználású lesz, de majd később meg sugárzó képpel vonul Európa a sírba.
Sorvadjatok el.
quadrocopter
Világos!
Gecisztán aktívan közreműködik a perzsa atombomba kifejlesztéséhez, ha már a zsidók szétvírusozták a Siemenstől megvásárolt szoftverrel az urándúsító 8000 centrifuga 2000 darabját!
bakegya
@nevemnick: ez félelmetes amit ezek a fityiSS keresztes fajkakasok megengednek maguknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.