Lehangoló véleménnyel vannak a magyarok a hazai egészségügyről, súlyosabb betegség esetén a lakosság fele külföldön gyógyulna – derült ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. által készített kutatásából.

A biztosító kutatásában arra kereste a választ, hogyan vélekedik a lakosság a hazai egészségügyi ellátásról. A felmérés kimutatta, hogy 57 százalék elégedetlen a hazai egészségügyi ellátás színvonalával.

A magyarok fele már nem bízná a gyógyulását a magyar egészségügyre

Bár a tavaly nyáron mért értékhez képest ez mintegy 10 százalékkal kevesebb, csupán a közömbösek száma nőtt. A magyarok mindössze 7 százaléka értékeli jónak az egészségügyi ellátást.

Olyan súlyos betegségek esetén, mint az érrendszeri, idegrendszeri vagy daganatos megbetegedések, a lakosság csaknem fele kezeltetné magát külföldön. Az itthoni orvoslást választók csupán 15 százaléka véli úgy, hogy gyógyulása érdekében nem lenne szükséges külföldre utaznia.

A bizalmatlanság kiterjed a betegség megállapítására is. Ha súlyos betegséget diagnosztizálnának náluk, a magyarok nem elégednének meg csupán egy orvosi szakvéleménnyel: a megkérdezettek fele másodlagos, míg ötöde három vagy több diagnózis ismeretében választaná ki a kezelés módját.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az, hogy bízná vagy nem bízná, az csak egy dolog.
A gond az, hogy a 70-80%-ának nincs más választása (már a gyógyulás esélyére).
Tehát marad ez vagy a koporsó--nem egyenértékű alternatíva.
human
Egy doki mondta, hogy Magyarországon szerencse kérdése milyen ellátást kapsz. Lehet, hogy nyugati szintű technikával műtenek, de az is lehet, hogy balkáni körülmények közt vágnak fel. Ez a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.