Miközben évek óta komoly gondot okoz a magyar gazdaságnak az elvándorlás, a külföldi munkavállalás családokat szakít szét, egy most publikált nagyszabású kutatás szerint a folyamat nem ért véget. (...)

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@36: @Béla333: Persze hogy elmennek, (a fiatalok is) nem tudják feldolgozni a Magyarországra hirtelen rátört jólétet! Ezt a sokkot csak az erősek bírják, a gyengék menekülnek! -:)
a lényeg, a jogállam működésképtelensége...hosszútávon ez fog visszaütni...és az, hogy bármelyik párt került kormányra ( kettő közül) nem volt visszatartóerő, az ipari mértékű lopásban jeleskedtek..és a mai napig sincs ebben változás..a Fidesz egész iparágakat sajátít ki...nincs ügyész aki vádat emelne se MSZP se Fideszes bűnöző ellen..aztán ha folytán csoda folytán eljutnak az ügyek bíróságig..ott nem lesz bíró aki elítélje ezeket a gazembereket...
Így megy ez 27 éve...ezért maradunk Balkán alja még vagy 25 évig...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@36: Fentebb írtad. Én is azt mondom, sajnos eltűnt a középréteg ahová jó volt tartozni!
36
@Perwool: Az egzisztenciális lecsúszás borzasztó. Én a családomban mindezt, 89-ben, 97-ben, 2008-ban és 2012-ben tapasztaltam meg. Mindíg, több és több pénzt kellene keresni ahhoz, hogy felkapaszkodj a közben folyamatosan emelkedő árakhoz, költségekhez. Mindezt, csak a társadalom, nagyon szűk középrétege tudja megugrani. Pl. Ügyvédek, orvosok, akikre egyrészt mindíg szükség van, másrészt akár állami, akár privát területen tudnak plasztikusan a körülményekhez alkalmazkodni. De ez sajnos, nem mindenki.
Perwool
@36:
4 millió szegény él a létminimum alatt... de "örülhet" az 500 ezer milliomosnak...vagy inkább milliárdosnak.
Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!

"Miért fáj neked az égő élet? Nincs benne részed soha. Ne sírj, grófodnak lesz azért leánya, pénze, bora. Ne félj, a tél meg fog gyötörni, mint máskor, hogyha akar. Élethez, szemhez nincs közöd, grófi föld ez és magyar."
​/Ady/​
Baloselvű
A nagytőkés, burzsuj, kapitalista GYURCSÁNY Ferenc azt mondta amikor miniszterelnök volt, hogy akinek nem tetszik a rendszer az hagyja el az országot! Sőt később jól el is verette azokat akik ellene demonstráltak. Sokan megfogadták a tanácsát és elhagyták az országot, mert az népnyúzó MSZP kormányok idején távoztak a legtöbben. Most ugyanazok próbálják a saját bűneiket mindent kiforgatva a mostani kormányra hárítani és nem tudják elviselni, hogy nem ők vanank hatalmon és még a népnek is sokkal jobban megy mint az ő idejükben!
Perwool
@Baloselvű: A Gyurcsány-szöveg szó szerint ez volt:
"Lehet példálózni Szlovákiával. El lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat akarunk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni osztalék után adót! Nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni. Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról, itt lehet hagyni minket kérem. Tessék, lehet menni!"

Az inkriminált mondat igazi értelmét az előtte lévők adják meg. És nem a derék magyar lakossághoz szólt az ajánlat (ahogy ezt a jobboldal kitekerte), hanem csak a munkáltatókhoz.

Apropó, a jelenlegi kormány nem üldözi a multikat a külföldi munkáltatókat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.