A háziorvosi praxisok közül 352, a fogorvosiak közül 284 tartósan betöltetlen Magyarországon a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint – írta hétfői lapszámában a Világgazdaság.

A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik, ezekben a megyékben 10 százalék felett van a betöltetlen praxisok száma.

A magyar háziorvosok közel fele van 60 fölött

Magyarországon 2015-ben 4817 háziorvos dolgozott, míg az ezredfordulón még 5159 működő praxis volt, vagyis tizenöt év alatt 6,6 százalékos volt a csökkenés. Csak a városokban dolgozó háziorvosok száma nőtt 2000 óta, átlagosan 9,6 százalékkal, Budapesten 5,8 százalékkal. A kisebb településeken dolgozó orvosok száma ugyanakkor negyedével kevesebb lett.

A praktizáló orvosok 44 százaléka elmúlt 60 éves, 11 százalékuk pedig már 70 felett jár.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Na, hát ez szuper. Ez is azt mutatja, hogy milyen jó karban vannak az időseink. Más eu-s országokban az ilyen korú emberek már rég munkaképtelenek, és elfeledve, megbecsülés nélkül világ körüli utakon tengetik unalmas életüket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Na, hát ez szuper. Ez is azt mutatja, hogy milyen jó karban vannak az időseink. Más eu-s országokban az ilyen korú emberek már rég munkaképtelenek, és elfeledve, megbecsülés nélkül világ körüli utakon tengetik unalmas életüket.
solidedge
Köhögéssel és lázzal mentem a háziorvoshoz. Az asszisztens megkért, hogy hangosan beszéljek, mer a 70 felé járó orvos nagyot hall. Miután az orvos sztetoszkóppal meghallgatott (mit hallhatott?) elkezdte írni a receptet. Mivel a recept egy műanyag tasakban volt egy betűt sem sikerült a papírra írnia. Az asszisztens szólt neki, hogy vegye ki a receptet a tasakból, ha sikert akar elérni ezen a téren. Kilépve összegyűrtem a receptet és eldobtam.Nem mertem kockáztatni.
Nessy
Ugyan kérem! Minden a legnagyobb rendben van! Ez csak amolyan ellenzéki hiszti. Mondják ezt a VIP paciensek! Hogy szakadjon rájuk az ég!
cikicakk55
Hódmezővásárhelyen a gyermekorvosok legnagyobb része 70 év körül van. A mi körzeti gyermekorvosunk 40 éve,mikor az idősebb fiam született már akkor sem számított fiatalnak.még most is Ő a gyermekorvos.A szülők és a gyerekek is szeretik.Kedves,odafigyel a gyermekekre.mindig megnézi mikor és milyen antibiotikumot kapott a gyerek utoljára.Egyáltalán nem látszik rajta,hogy már 85 éves.
human
És a kormány már tervezi, hogy a többi szakma nyugdíjasát is hogy tudná visszavezetni a munka világába. Persze önként és dalolva, mint a magánnyugdíj pénztári tagság esetén.
bakegya
Ha "ha szikkadt szarrá "dolgozom magam , akkor sem panaszkodom-mert nincs kinek!!!D
(Ezt a SZÓ ÖSSZETÉTELT most olvastam valakitől itt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.