Közpénzből segélyezte a családtagokat Farkas Flórián, amikor ő volt az Országos Roma Önkormányzat elnöke. A miniszterelnöki biztos jótékonykodása jogsértő lehetett.

Farkas Flórián közpénzből segélyezte a családtagjait

Farkas Flórián (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A HírTv Célpont című riportmagazinja tavasszal talált rá Farkas Flórián édesapjára. Idősebb Farkas Flóriánt nem veti fel a pénz, azt mondta, hogy havi ötvenezer forintból él. Fiára, aki a miniszterelnök romaügyi megbízottja, a Fidesz parlamenti képviselője és a kormánypárt fontos politikai szövetségese, nemigen számíthat. Összevesztek, azóta nem beszélnek egymással.

„Az elmúlt időszakokban, úgy értve, hogy az tavaly meg azelőtt is mindig megtisztelt egy pár ezer forinttal. Vagy pár tízezer forinttal is” – emlékezett id. Farkas Flórián.

Farkas Irén Farkas Flórián testvére. Állítása szerint a testvére 6-7 éve szánta meg utoljára, 80 ezer forintot kapott tőle, amiből visszaköttette a villanyt a házba.

„És képzelje el, hogy egy nyilatkozatot vagy bármilyen papírt szerettem volna beírni neki, hogy igenis, ilyen körülmények között élek, nem szégyellem a szegénységet, aláírom, hogy valamennyi kis csekélyke pénzecskével segítene” – mondta Farkas Irén, aki Fehér Irénként szerepel a Célpont birtokába került nyilvántartásban.

Az Országos Roma Önkormányzat 2011-es és '12-es elnöki keretének kiadásait tartalmazó táblázatban háromszor szerepel  Fehér Irén neve. Akkoriban Farkas Flórián állt a szervezet élén. Az asszony 350 ezer forintot kapott papíron az elnöki keretből 2012-ben. A pénzhez egyedül Farkas Flórián férhetett hozzá, és egyedül ő rendelkezhetett vele – mondta a HírTv-nek az önkormányzat egyik képviselője.

A nemzetiségek jogairól szóló törvény kimondja, hogy egy nemzetiségi önkormányzat az állami támogatásból kizárólag a közfeladatait finanszírozhatja. Mivel az Országos Roma Önkormányzat elnöki kerete állami támogatásból származott, így azt segélyekre nem lehetett volna elkölteni. – írja a hirtv.hu.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/02/roma-1024x683.jpg
"Farkas Flórián közpénzből segélyezte a családtagjait". Ez csak a jéghegy csúcsa. „Azért nem engedi el a párt Farkas kezét, mert Farkas az országot és a Fideszt szolgálja” – ezt
mondta Orbán Viktor saját bizalmasáról, Farkas Flóriánról a párt tavalyi kongresszusán. Nehéz is lenne egy ilyen ösztönös zseninek elengedni a kezét, – aki minden más elévülhetetlen érdeme mellett – a haza szolgálatában vezette három évig az Országos Roma Önkormányzatot (miközben teljes titokban, három évig sajátjaként használt egy százmilliós budai luxusvillát, úgy, hogy erre nem volt joga), ahol 1,2 milliárd forintnyi uniós pénznek sikerült hiánytalanul a seggére verni. Farkas Flórián cigányügyekért felelős miniszterelnöki biztos, aki 2002-­től a Fidesz parlamenti képviselője 17­-18 éve még az MSZP választási győzelméért imádkozott. Mert a haza szolgálata már csak ilyen. Egészen pontosan olyan, hogy az 1998-­ban sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolt Farkas, a Lungo Drom cigány szervezet, egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat akkori elnöke, – akit egyébként 1975 és 1982 között háromszor ítéltek el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre – eljárási kegyelmet kért és kapott a köztársasági elnöktől (30 évre titkosították az iratokat), így tiszta lappal futhatott neki a választásoknak. Azért, hogy ma is itt élősködhessen a nyakunkon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@qxy: Tudod az öcsém mondta egyszer '90 után ,,a baj az hogy a vöröscsillagot levették a parlament tetejéről, nem leverték,, sajnos azt kell mondjam igaza volt!!!
kukac50
Orbán a maffia vezér Ő csak egy beosztottja,Orbán nem engedi el a kezét,menjenek együtt a börtönbe! Flóri az 1,8 milliárd forint miatt Orbán mint bűnsegéd,vagy az igazságszolgáltatás akadályozása miatt.
Veleda
Magyarország szégyene ez az ember, az ő példája világosan megmutatja, hogy egy bűnöző kormányban helye van egy elítélt hitvány csaló gazembernek is.
Gyuri Géderről
Jelszó! Család mindenek előtt, főleg közpénzből. Őkelmét, Orbán segélyezi, hiszen családtag.
(tesókám)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.