Kollektív hazugság, hogy ma a magyar egészségügyért nem kell fizetni - mondta Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója a Világgazdaságnak. Mindegy, hogy valaki az orvos zsebébe dugja a borítékot vagy azért fizet duplán, mert a hosszú várólisták miatt az állami kórház helyett a magánegészségügyet választja. Kollektív hazugság, hogy ma a magyar egészségügyért nem kell fizetni - mondta Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója a Világgazdaságnak. Mindegy, hogy valaki az orvos zsebébe dugja a borítékot vagy azért fizet duplán, mert a hosszú várólisták miatt az állami kórház helyett a magánegészségügyet választja. Ossza meg a Facebook-on! Már nem sok idő maradt átgondolni, hogy mit kezdjünk az egészségüggyel, a jelenlegi ugyanis finanszírozhatatlan - írja a vg.huban Lantos Gabriella. Szerinte az a megoldás, hogy mindenki fizessen egy alapdíjat, mert a jól működő egészségügyi rendszerek így épülnek fel, ilyen az Európában legjobbnak...

Forrás: hazipatika.com
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Egy nagy lófuttatás!
Ami befolyik az egészségpénztárba, azzal gazdálkodjanak tisztességgel!
Komolyan mondom már remeg a gyomrom, hányingerem van ettől az egész nagy szemétségtől!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@SystemError: Amennyiben végig olvastad a hozzászólásokat akkor rá kellet volna jönnöd, hogy én Clavigónak jeleztem, hogy nem menesztik mert magánkórház vezetője. Több közöm volt az eü.-hoz anyukám révén aki 30 évig volt ápoló egy elfekvő kórházban. A nyári szünidőimet én is ott töltöttel el 4 éven keresztül.
quadrocopter
Mindenki fizessen ! Csak azért, hogy Mészáros kaphassa továbbra is a megszokott milliárdokat!
karma1
@quadrocopter: NEM! Nem azert! Hanem ezert kell elsoporni ezt a szemet bagazst, hogy a koltsegvetesi kosarba senki se tudja beletenni a mocskos kezet, es a legelso teendoje az uj kormanynak az legyen, hogy szakmai modon alljon fol, es azonnal nevezzenek ki egeszsegugyi es oktatasugyi minisztereket...Akiknek MUSZAJ legyen transzparens modon dolgozniuk a kozossegert...(Ahogy mar egy masik cikknel mondtam, az egesz kormanyt EGYSZERRE kell letartoztatni, kezdve poltpeteren, orbanon, nade kuszaszem es habony-rogannal egyutt, akiknel a kasszakulcs es az informacio lehet, Ne legyen idejuk kiuriteni (meg jobban) a nemzeti kasszat, es poltot meg azert, hogy ne tudjon semmilyen elojogra sem hivatkozni...
eszegfu
@Nessy: Tegnap 15:04 Én is erre akartam utalni... A nyugdijaknál már a mgny pénztárak 1998. évi indulásával egyrészt "beindult" a több biztositós rendszer, másrészt pedig a 2010. évi megszünéssel az állam már fedezte 12 évig ezt a költségvetési bevétel kiesést. Tehát "csak" tovább kellett volna lépni, hiszen ma már 19 év eltelt volna és bizony lassan elérkeztünk volna, hogy csak a mgny pénztár fizetné a nyugdijakat, nem pedig az állam...sőt be kellett volna inditani az egészségbiztositást is! E helyett -- amit Te is irtál -- ma a "nagykalapba" folyik be minden és kegyet gyakorolnak a pénz elosztásakor, ill. mintha a fontossági sorrendet másképp látnák, mint mi.
Nessy
Már most is hiányzik az elherdált magánnyugdíj megtakarítás, és egyre jobban fog hiányozni! Arról nem is beszélve, hogy egyre jobban nyílik a "nyugdíj olló". Van a pár ezer magas nyugdíj, és a sok millió minimálbéres miatti nagyon alacsony! Ezzel együtt a átlag nyugdíj kb. 50 %-a az átlag bérnek! És ez egyre rosszabb lesz!
Kookas
gabikka és anyád fizet e vagy őt ingyé ápolod??igaz te nem mert egy igazgató ilyet nem tesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.