Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó szerint Budapestnek jó esélyei lettek volna a 2024-es ötkarikás játékok megrendezésére, ha nem lép vissza.

Gyurta Dániel: Budapestnek jó esélye lett volna a 2024-es olimpiára
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely (MTI)

A versenyző erről azok után nyilatkozott az M1 szombat esti műsorában, hogy a sportolói bizottság tagjaként részt vett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) limai kongresszusán, ahol meghozták a döntést a 2024-es és 2028-as olimpia helyszínéről. 2024-ben Párizs, 2028-ban pedig Los Angeles rendezhet nyári olimpiát.

Elmondása szerint kicsit "savanyú szájízzel" nézték végig Párizs és Los Angeles prezentációját, mert Budapest is ott lehetett volna a kandidálók között.

Az, hogy Budapest visszalépett, megkönnyítette a döntéshozatalt, szerinte a franciák és az amerikaiak hálásak lehetnek a magyaroknak ezért.

Gyurta megjegyezte, Párizs nagyon erős pályázatot készített és sportdiplomáciai lobbiban is jó volt, de nem lett volna ilyen egyértelmű a döntés, ha Budapest is bent marad a pályázók között.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szederkenyicsaba
Danikám ! Hatalmas úszó voltál s senki sem vetheti a szemedre az elmúlt évek levezetését. Büszkék vagyunk arra, hogy a sportbizottságban helyet kaptál.
De Te semmit sem tudsz az életről, a gazdaságról, csak a medence két végpontját ismered.
Majd ha vége van a levezetésednek és megismerkedsz az élettel, képzed magad, akkor szólj bele a felnőttek dolgába, mert ismereteid érthetően még egy kisgyerek szintjén vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Budapestnek semmi esélye sem lett volna, mert messze nincsenek egy kategóriába, de ha valami fatális véletlen folytán ránk erőltették volna az az országnak a totál csőd lett volna! =))
mackoka46
Egy ilyen idegengyűlölő, szégyenletes botrány ország ne rendezzen olimpiát akkor se, ha lenne pénze rá.
szederkenyicsaba
Danikám ! Hatalmas úszó voltál s senki sem vetheti a szemedre az elmúlt évek levezetését. Büszkék vagyunk arra, hogy a sportbizottságban helyet kaptál.
De Te semmit sem tudsz az életről, a gazdaságról, csak a medence két végpontját ismered.
Majd ha vége van a levezetésednek és megismerkedsz az élettel, képzed magad, akkor szólj bele a felnőttek dolgába, mert ismereteid érthetően még egy kisgyerek szintjén vannak.
kamazuka
Így van.Sportember szemlélettel miért ne.
Kottogó vidék szemlélettel?
Már megint az anyagiak?Nem .De.Csakis.
A csalán verés más f..val Fővárosi sajátosság a vidék szemében.
Érted!Nem az euró bevezetését a béruniót hozni tetőalá.nem.
Olimpia.
SystemError
@szederkenyicsaba: 20:01 Sajnos a jó öreg pénzzel való kitöméstől félek Gyurta esetében... Ennyire tájékozatlan nem lehet valaki. Lement a vizes vb. Láthatta mennyibe került a végén. Ezek után felelős, racionálisan gondolkodó ember a szájára sem veszi egy fidesz-olimpia verziót.
Rossz ezt kimondani, de ismerve a fideszt és, hogy hogyan működik a vezetők kiválasztása semmi meglepőt nem látok Gyurta szavaiban...:(
wagabund
ha nagymutteromnak áramszedője lett volna, egészen kiváló trolibusz lett volna...
GeoCravker
Gyurta, aki visszalépett teljesítmény nélkül Rióban és aki miatt bukta a VB-t a váltó-csapat inkább ne beszéljen sportról. Mennyen el szépen dzsigolónak. arra talán még jó.
Fradigege
Danikám tudjuk, hogy nyalis vagy. És, ha majd belerokkant volna az ország akkor meg szétosztjuk a rumot és a szeszt a lakosság körében, hogy a totális csődben jól érezzük magunkat. A Vajdahunyadvár melletti medencével és a Duna-Arénával sem tudunk mit kezdeni. Csak néhány tíz milliárd ország marketing áldozata lett. Más fszával könnyebb verni a csalánt.
staro2
Tudod dani, én megértem,hogy a jó pozíciót meg kell hálálni.Mégis ,annyit mondanék, hogy rájöhettél Rióban,hogy:a pofázásból nem lesz eredmény egy olyan sportban,ahol stopperrel mérnek,és nem üres ostoba nyilatkozatokkal amikkel elárasztottad a sajtót az olimpia előtt.
Tehát dani: dédelgesd a barátnődet, szerepelj a bulvársajtóban,esetleg szerepelj főzőműsorban,írj szakácskönyvet,de ne dumálj bele olyasmibe amit nem érthetsz.
Ha ez a banda eltűnik,kaphatsz még te is egy joghurtreklámot mint krisztike, aztán szevasz.
Mehetsz dolgozni,bár azt hiszem nem sok mindenhez értesz.
papa.49
Csak egy valami hiányzott a PÉNZ, meg minden más, azt a szaros vizes vb. se tudtátok csak aranyárban megcsinálni, az olimpia sokkal nagyobb falat, beletört volna a bicskánk !!!
human
Dani még mindig nem érti. Ellopták volna a költségek 40%-át. Néhol a valós költség többszörösét. Túl nagy ár azért, hogy Dani büszke lehessen, hogy volt egy drága olimpiánk.
Egyetértek Róma polgármesterével aki azért lépett vissza, mert túl nagy korrupciós kockázatot látott enne és nem akarta a zöld területeket betonnal kiönteni pár hetes esemény kedvéért.
human
Bízom benne, hogy Daniból pusztán az elvakult sportszeretet beszélt és nem dédelget magasabb pozícióról álmokat az Orbán kormány alatt.
namihami
Inkább pancsizzál, abban jobb vagy.
A gondolkodást és főleg a pénzügyi dolgokat inkább hagyd olyanra, aki ért is hozzá.
1magyar
Danika! Rajtatok, sportolókon kívül, akik azért valljuk be -kevés kivétellel - igen gyengék, vannak ám még pár millióan akik minimum csak élni szeretnének, nem luxusra kell csak a pénz!
szaboria1
Hiába vagy nagyon sikeres és jó sportoló ahhoz, hogy olimpiát rendezzünk ez nem elég. Még a nagy szakemberek sem igen tudják előre megjósolni sikeres lenne e pénzügyileg egy 7 év múlva történő esemény.
papa.49
@szaboria1: Egy biztos NEM NYERESÉGES, mint ahogy az összes olimpia volt az elmúlt 25-30 évben !!!
Zeta
Nyilatkoznak a sportolók, akik valahol távol élnek az élettől. Meg akkor is , ha onnan érkeztek. Egoisták. Az , hogy a pénz motíválja néhány pályázatnyerő zsebét , azt tudjuk.
De a többiek mért nem hajlandóak a tényeket látni , az kérdés?
Elég lenne az utolsó olimpia nyitó ünnepségére szóló belépőjegyek árát nézni. Ki venné meg? A döntők jegyeit szintén. Vagy csak az elinek szólnának a komolyabb döntők. Ti a pályán , vagy a partvonaltól néznétek, de mi csak a tv elől! Akkor meg a több millió embernek mindegy, hol van az olumpia. Vagy legyünk büszkék, hogy még szarabbul elünk? Hogy a mi bőrünkre mindent meglehet rendezni?
human
@Zeta: Nem szoktam olimpiát nézni, de ha Magyarországon tartanák ha nem is minden számot de párat megnéznék és nagyon szurkolnék, hogy itthon legye minden számban dobogósunk. De az örömben üröm az, hogy közben a tanárnak kell megvenni a táblafilcet, vagy a diák a büféstől kér szalvétát, mert napok óta nincs vécé papír vagy ne a karbantartó vegye meg a szöget saját zsebből vagy ne a karbantartónak kelljen behozni a saját fűnyíróját vagy fúróját, mert az iskolának elromlott. És ez még csak az oktatás egy kis szeglete volt.
Mondják, hogy legalább 2 hétre tegyem ezt félre és örüljek. Nem, nem tudok. Olyan ez, mint mikor Balog Zoltán egy luxusétteremben vendégelte meg a szegény gyerekeket. Belekóstolunk, hogy milyen lehetne HA. Aztán másnap hajtunk, hogy túléljünk.
nevemnick
Egyáltalán volt már összevetés az úszó vb költségeiről?
Nem találtam sehol...
human
@nevemnick: Nincs értelme. Még most is nőnek a költségek.Ki tudja meddig. Talán majd ha a gazdátlanná vált betontuskókat is lebontották a Dunán, akkor vonhatunk egyenleget. Természetesen ráfizetéses lesz az egész, de majd azzal kommunikálják, hogy mekkora reklám volt ez nekünk. Valóban jó reklám volt, de egy versenypiaci cég is először elemzi, hogy tudja mennyit költhet reklámra, ami még megtérül.
namihami
@nevemnick: Volt---és a eredméény, ami kijött (finoman szólva is), de lesújtó---nekünk.
Nekik viszont erősen pozitív.
eszegfu
@human: 10:16 Azt már tudjuk, hogy még a költéseknek nincs vége... de pl. én sehol sem találtam a jegybevételt, vagy közvetitési dij, esetleg reklámból származó bevételről egy kukkot sem, pedig ez már nőni nem nőhet!:))
human
@eszegfu: Olyan pesszimista vagy. Miért ne nőhetne utólag?
eszegfu
@human: tegnap 21:44 Lehet... "őfelsége uralkodása" alatt minden elképzelhető... még ez is!:)
Lepényleső
Valaki megmutathatná már az ilyen remek sportolóknak az ország főkönyvét,vagy kérni kellene
hogy esetleg nyissa már ki a szemét,esetleg számolja meg zsebében az aprót,kérdezze meg
a többségnek az hány havi kompót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.