Négy északkelet-magyarországi megyében szeretne önálló cigány tartományt létrehozni az Opre Roma Demokrata Néppárt.

Önálló cigány tartományt alapítana négy megyéből egy roma párt
Kép: MNO videó

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerda délután az Opre Roma Demokrata Néppárt a Nemzeti Választási Irodához (NVI) arról, hogy Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből önálló roma tartomány jöjjön létre.

A Magyar Nemzet idéz a párt közleményéből:

„A türelmünk elfogyott! A kormány és az aktuális politikai kör évek óta siketnek, némának, vaknak és mozgásképtelennek tetteti magát! Javaslatainkra, felvetéseinkre, kéréseinkre, kérdéseinkre, kritikáinkra nem reagálnak, nem válaszolnak, vagy indoklás nélkül elutasítanak, támadnak bennünket!”

A párt képviselői a politikai elit által elfelejtett embereket szeretnék felkarolni, és mint mondják, "az ország szétlopása helyett" azokat támogatnák, akik tényleg rászorulnak.

A lap Kamarás István elnököt és kíséretét az NVI épülete előtt arról is megkérdezte, mi történik, ha a lakosság többsége nem áll melléjük.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na elmentek ám a picsába...
1. Verjétek ki a pénzt az testvéreitekből az ÖRO ban.
2. Négy megye? Anyátokat azt...1 is sok lenne...Hogy nézne ki egy ilyen tartomány? Kb a 9es körzet c. filmből ugrott be a "menekülttábor"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
...ez szerintem egy viccccccc!! ..hogy ezek saját munkájuk gyümölcséből éljenek meg, azt kétlem! ...majd ezeket is el kell tartani,takarítani utánuk, egy kevés kivétellel !
Kookas
és milenne ha vissza húznátok indiába!
Lepényleső
Benes is szerette volna cirka ezt a területet. (Ez ha bejön akkor én is cigány leszek,ha elmenekülök akkor meg migráns,s nem fogad be az anyaország?)
Sámannus
Lehetőleg Felcsút legyen a fővárosuk áldásom a családra. Az életben nem fog kelleni dolgozni egynek sem. Keleti rész nem jó, mert sok a cigány és olyan még nem volt, hogy azok
úgy dolgozzanak, hogy eltartsák magukat.
Csizmás Kond
...miaz már a két királyukat is keveslik ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.