Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje levélben kéri a magyarországi pártok vezetőit a nemzeti egység megteremtésére a romániai magyarok jogainak biztosítása érdekében – közölte Ungár Péter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az LMP országos elnökségének tagja rámutatott: bő egy év múlva, 2018. december 1-jén lesz száz éves a Gyulafehérvári Nyilatkozat, amelyben az erdélyi, bánsági, partiumi és máramarosi románok kimondták az általuk lakott területek egyesülését Romániával. Romániában a centenáriumot megelőzően már most egy „belpolitikai verseny alakult ki azzal kapcsolatban, ki tudja a legnacionalistábbat mondani” – jelentette ki Ungár Péter, hangsúlyozva: mindez ellentétes az európai értékekkel, ezért a magyar pártoknak együttesen kell fellépniük az ilyen nyilatkozatokkal szemben. - a Transindex.ro portálról

Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Már Bettike is, akár csak Orbán a határon túliakra gyúr!? Ezt sütötték ki Tusványoson? A helyett, hogy itthon oldanák meg a problémákat a mi pénzünkön, olyan emberek szimpátiáját akarják megnyerni akiknek semmi köze a mi életünkhöz! Illetve csak nyakunkra hozzák ezt a sok senkiházit a szavazataikkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@karma1: a 15. 51. re Hasonlóan vélekedtem én is de most megszólalt a vészcsengő, tudod ,,ezek ugyanazok,, na mondjuk én nem szavaztam volna rájuk egyébként se pedig sok ember szimpi nekem is köztük, de már lassan kimutatják a foguk fehérjét !!!
grincss
..."A helsinki bizottság és a Transparency jogászai mellett kérdésként felmerült, hogy Szél Bernadett mögé be tudna-e állni az MSZP.

Mi lenne, ha egyszer elgondolkodnának, hogy a választók ki mögé állnának? A választók jelentős része okkal-joggal rossz véleménnyel van a politikusokról, Szél nyolc éve ott van a politikában és a programja, ha van, még Budapestet se nyeri meg."
24.hu/belfold/2017/10/05/lengyel-laszlo-ki-az-a-lattman-tamas/
wagabund
kedves ténsasszony! először itt tessék valami ütőset villantani az amúgy idióta választók között...csak úgy simán letarolva az országot...aztán ha ez megvan, és az ismertsége elérte a már kimutatható százalékot, akkor megkóstolhatja a székelyeket...ha azok nem ragadnak ásót-kapát...
karma1
@Manhattan: Ha Bernike Szekelyfold autonomiajaert all ki, akkor minek nekik a MAGYAR allampolgarsag? Akkor annyira autonomok akarjanak lenni, mint a katalanok, sajat nyelvvel, vagy mint a skotok - bar nekik ujra kene szavazni az elszakadasukrol - sajat skot dialektussal (jo nehezen ertheto nyelv...:o)))) , szoval akkor miert is varjuk levelben egy elszakadt, onallo Szekelyfoldrol a MAGYAR kettosallampolgarok szavazatat a MAGYAR miniszterelnokre?
Kukuljak meg, ha ertem Bernike szandekat ezzel...
papa.49
@karma1: A baj csak az ebben az ügyben, hogy Erdélyben mára a magyar származásúak már 30 % alatt vannak akkor miről is papol a képviselő ???
Katalóniában meg 60 % az arány !!!
karma1
@papa.49: Ezt kerdezi @Manhattan is: mi a turonak akkor az autonomia, ha nincs, aki eljen vele?A szekelyek szerintem nagy kanyhallok, mindenhol sajnaltatjak magukat, Trianonoznak, elszakitottnak nevezik magukat, es amit tudnak, mindent lefoloznek Romaniarol is es Magyarorszagrol is. Ketnyelvuek, megtehetik, ...
A csangok azok igen... AZOK IGAZAN magyarok, - ok a szekelyekkel sem nagyon vallalnak kozosseget, de mar egyre kevesebben vannak, ha egyaltalan meg lehet merni a nepesseguket. Roluk nem is beszel senki sem, pedig ok az igazi magyarok, elszigetelve az anyaorszagtol,.
Bartok Bela jart naluk es gyujtotte a csango magyar nepdalokat. AKkor meg sokkal tobben voltak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.