Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje levélben kéri a magyarországi pártok vezetőit a nemzeti egység megteremtésére a romániai magyarok jogainak biztosítása érdekében – közölte Ungár Péter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az LMP országos elnökségének tagja rámutatott: bő egy év múlva, 2018. december 1-jén lesz száz éves a Gyulafehérvári Nyilatkozat, amelyben az erdélyi, bánsági, partiumi és máramarosi románok kimondták az általuk lakott területek egyesülését Romániával. Romániában a centenáriumot megelőzően már most egy „belpolitikai verseny alakult ki azzal kapcsolatban, ki tudja a legnacionalistábbat mondani” – jelentette ki Ungár Péter, hangsúlyozva: mindez ellentétes az európai értékekkel, ezért a magyar pártoknak együttesen kell fellépniük az ilyen nyilatkozatokkal szemben. - a Transindex.ro portálról

Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Már Bettike is, akár csak Orbán a határon túliakra gyúr!? Ezt sütötték ki Tusványoson? A helyett, hogy itthon oldanák meg a problémákat a mi pénzünkön, olyan emberek szimpátiáját akarják megnyerni akiknek semmi köze a mi életünkhöz! Illetve csak nyakunkra hozzák ezt a sok senkiházit a szavazataikkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Már Bettike is, akár csak Orbán a határon túliakra gyúr!? Ezt sütötték ki Tusványoson? A helyett, hogy itthon oldanák meg a problémákat a mi pénzünkön, olyan emberek szimpátiáját akarják megnyerni akiknek semmi köze a mi életünkhöz! Illetve csak nyakunkra hozzák ezt a sok senkiházit a szavazataikkal.
quadrocopter
Ezzel csak a Genyó szavazatszerző szekerét tolja a muff!
staro2
Mikor szoknak már le arról, hogy a romániai magyarság különösen a székelység és Erdély budapesti nyilatkozatokból tudja meg,hogy aktuálisan mi a jó neki?
Van-e Erdélyben az autonómlának olyan erős szervezett és elszánt belső támogatottsága, mint mondjuk Katalóniában a függetlenségnek?
Van e tömeges aktív és passzív ellenállás a központi hatalommal szemben?
Nekem úgy tűnik, hogy nincs.
karma1
@papa.49: Hat folytatni sem ezzel kene,... Ez nem mas, mint lehetoseg a sumakra, penzfelajanlasokra, kovethetetlen kiadasokra.
Ezt csinalhatna az lmp akar ujracsomagolt politikusokkal is, sot, egyenesen karoltve a fidesszel, ahogy kint volt posvanyoson a Nagy Potrohossal, "vitat tartani"...;o((((
Berni sem kulonb most mar , mint a tobbi megelhetesi politikus...
Pedig azt hittem, hogy o jo lesz, tenyleg csinal valami mast, valami ujat. Hat nem...
elnyomott
Nincs itthon elég probléma?
Azokhoz hogy állna hozzá? Milyen sorrendet képzel el?
Peller Anikó
Bernicica, mica, azt tudtad, hogy a Románok nagyszabású fegyverkezésbe kezdtek?
karma1
@papa.49: Papus, en komolyan szimpatikusnak tartottam ot. Valoban nem ertettem, miert kiserte el biodiszletnek a potrohost posvanyosra - nem volt erre a partjanak szuksege...
Ha miniszterelnok nem is lett volna, de jo eselye volt arra, hogy valami ujat hozzon a politikai palettara.
Tegnap lattam a Ronai Egonnal keszitett interjujat - szimpi volt. Botkat a legelejetol nem birtam, mert akarnok volt, meg radikalisabb diktatori hajlamokkal, mint orban.
Jo volt Berniben, hogy az latszott rajta, o tenyleg okosan, megfontoltan szamit a sajat partjara - nem is voltak balhek a partjaban.
Nehany kijelentese sok embernek bantoan hathatott - szoval o is kezdi elvaditani a partolokat...
GYorsabban fog erodalodni, mint botka tette... Csak nem olyan latvanyosan, hanem amikor majd latszik mar, hogy nem megy a dolog, szepen belesimul az orban-fele koalicioba. Az elso lepeseket mar megtette efele.
O is gyuloletkampanyos figurat alkalmaz kampanyfonoknek, szekelyekre kacsintgat, helyesel egy csomo orban-fele torvenyt, otletet,... Ha az lmp tagsaga nem vigyaz, pillanatok alatt a naci legjobbszelen talalhatjak magukat, akikhez kepest Vona partja mar most 16 eves szuzek partjanak tunik...:o(((( Piszkosul nem jo ez igy...
karma1
@Peller Anikó: Nana, meghallottak, hogy a potrohos menne megvedeni Romania KELETI hatarait. Hat erre a Vasgarda azonnal lefosta a bokajat...:o))))
Pálinkás Pál
No Bettike,ezzel a vakkantással leírtad magad egy életre!!! Szavazati jogot ,állampolgárságot vissza tőlük...
bencemacska
És ki adja az autonómiát?
És miért nem fog össze a magyar pártokkal OV leváltásáért?!
Új Katalóniát akarunk, vagy simán csak annektáljuk Székelyföldet?
Nem értem:
"A Lehet Más a Politika (LMP) egy 2009-ben alakult magyarországi politikai párt. Alapítónyilatkozata szerint a liberális, balközép és közösségelvű konzervatív politikai hagyományokból is építkező, de önmagában koherens, ökológiai és radikális demokrata politikai irányvonalat követ.[3]"
Kissé bonyolult meghatározás, de és nem találom benne a revizionizmust!!!
dr. prédikátor
Csak kibújik a zsák a szögből ! Ez a bertalan lány se külömb a fityfasz szopkin csürhétől!!!
glorianna
Ajvé, Bettike, ha a románok tényleg ki akarnának szúrni a székelyekkel, akkor rohanvást adnának nekik autonómiát. Aztán megvárnák, míg az utolsó falaton hajbakap az utolsó két székely, és jól agyonveri egymást. Nem kellene sokáig várniuk...
grincss
Bélának erről nincs véleménye? :-))
anka
@karma1: @quadrocopter: - én posványos óta mondogatom, hogy a dakota szekerét tolja! - most be is bizonyította! - a bélus ilyenkor hol van? - már ugrani szokott a mocskolódó válasszal!
dr. prédikátor
@anka: Lehet a torkán akadt a bertalan bertike!!!
grincss
..."Az erdélyi magyar autonómiatörekvésekről
Az erdélyi magyar autonómiatörekvésekről szólva kijelentette: a magyaroknak sem módjuk, sem lehetőségük nincs arra, hogy föladják ezt a célt. Hozzátette, érdemes erről tisztázó vitákat folytatni, mert Szerbiában például kiderült: attól, hogy a magyarok példaértékű autonómiában részesültek, Szerbia nem gyengébb lett, hanem erősebb.
A miniszterelnök arra biztatta a külhoni magyarokat, hogy vetessék fel magukat a választói névjegyzékbe, és éljenek a szavazás jogával a jövő tavaszi magyarországi parlamenti választáson. "A mostani regisztráció nem más, mint beiratkozás egy a mainál szebb, közös magyar jövőbe" - fogalmazta meg Orbán Viktor a Krónika napilapban és a lapcsaládjához tartozó székelyföldi helyi lapokban csütörtökön közölt interjúban."
www.atv.hu/belfold/20171005-orban-viktor-ez-ovon-aluli-utes-volt/hirkereso
Bernike is ezt szeretné?
Akkor kinek is az ügynöke? :-))
anka
@grincss: - a dakota a szélkakas, szélike meg hátszelet biztosít neki..., így jó választások elé nézünk!
Manhattan
@grincss: Látom hiányzik bejla! ) Én nem vagyok hajlandó meddő vitába szállni vele, ezért letiltottam. Nem látom sosem.
grincss
@Manhattan:Azt hogyan lehet?
(letiltani) :-)
CsipkeRózsa
Magyarország politikusai beleszólhatnak más ország belügyeibe, rólunk senki nem mondhat még véleményt sem, mert akkor jön Orbán vagy Szíjjártó a goromba válaszaikkal.
bencemacska
@anka: ma, 17:41
A Sz.B.: A választók idióták c. oldalon hányja rám az epét!
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma18:43
Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű!
DE:
Aki másnak vermet ás, maga esik bele!
anka
@bencemacska: - úgy látszik ide nem ír, mert alul maradna! - csak az észt osztja. de sikertelenül!
peterkelemen
Autónómiát nem adják hanem ki kell harcolni. Menjenek Orbán kitartott gazemberei aztán harcolják ki maguknak, de nem ám az anyaországbeliekből élősködjenek és nekik itt kuss a nevük így szavazni sem szavazhatnak.
papa.49
@karma1: a 15. 51. re Hasonlóan vélekedtem én is de most megszólalt a vészcsengő, tudod ,,ezek ugyanazok,, na mondjuk én nem szavaztam volna rájuk egyébként se pedig sok ember szimpi nekem is köztük, de már lassan kimutatják a foguk fehérjét !!!
grincss
..."A helsinki bizottság és a Transparency jogászai mellett kérdésként felmerült, hogy Szél Bernadett mögé be tudna-e állni az MSZP.

Mi lenne, ha egyszer elgondolkodnának, hogy a választók ki mögé állnának? A választók jelentős része okkal-joggal rossz véleménnyel van a politikusokról, Szél nyolc éve ott van a politikában és a programja, ha van, még Budapestet se nyeri meg."
24.hu/belfold/2017/10/05/lengyel-laszlo-ki-az-a-lattman-tamas/
wagabund
kedves ténsasszony! először itt tessék valami ütőset villantani az amúgy idióta választók között...csak úgy simán letarolva az országot...aztán ha ez megvan, és az ismertsége elérte a már kimutatható százalékot, akkor megkóstolhatja a székelyeket...ha azok nem ragadnak ásót-kapát...
karma1
@Manhattan: Ha Bernike Szekelyfold autonomiajaert all ki, akkor minek nekik a MAGYAR allampolgarsag? Akkor annyira autonomok akarjanak lenni, mint a katalanok, sajat nyelvvel, vagy mint a skotok - bar nekik ujra kene szavazni az elszakadasukrol - sajat skot dialektussal (jo nehezen ertheto nyelv...:o)))) , szoval akkor miert is varjuk levelben egy elszakadt, onallo Szekelyfoldrol a MAGYAR kettosallampolgarok szavazatat a MAGYAR miniszterelnokre?
Kukuljak meg, ha ertem Bernike szandekat ezzel...
papa.49
@karma1: A baj csak az ebben az ügyben, hogy Erdélyben mára a magyar származásúak már 30 % alatt vannak akkor miről is papol a képviselő ???
Katalóniában meg 60 % az arány !!!
karma1
@papa.49: Ezt kerdezi @Manhattan is: mi a turonak akkor az autonomia, ha nincs, aki eljen vele?A szekelyek szerintem nagy kanyhallok, mindenhol sajnaltatjak magukat, Trianonoznak, elszakitottnak nevezik magukat, es amit tudnak, mindent lefoloznek Romaniarol is es Magyarorszagrol is. Ketnyelvuek, megtehetik, ...
A csangok azok igen... AZOK IGAZAN magyarok, - ok a szekelyekkel sem nagyon vallalnak kozosseget, de mar egyre kevesebben vannak, ha egyaltalan meg lehet merni a nepesseguket. Roluk nem is beszel senki sem, pedig ok az igazi magyarok, elszigetelve az anyaorszagtol,.
Bartok Bela jart naluk es gyujtotte a csango magyar nepdalokat. AKkor meg sokkal tobben voltak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.