A kormány 2010 óta 16 milliárd forintot fordított az erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. A miniszter kiemelte: a kormánynak fontos egy zöldebb és környezettudatosabb Magyarország megteremtése a védett természeti értékek megóvásával. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta, hogy az elmúlt években a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Magyar Természetjáró Szövetség partnereként részt vett az Országos Kékkör vonalának megújításában, illetve a Prédikálószék kilátó létesítésében. Hozzátette, egyre többen kíváncsiak a nemzeti parkok ökoturisztikai szolgáltatásaira is, a regisztrált látogatók száma 2016-ban már megközelítette a 1,6 milliót, amely 75 százalékos növekedés a 10 évvel ezelőttihez képest.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Valóban, mivel a NP-ok nem kis részét bevonta a mezőgazdaságba, azaz kiárusította.
solidedge
A természet szerelmeseként gyakran járom a környező hegységek turista útjait. Szomorú tapasztalatom, hogy tucatnyi turista út járhatatlan évek óta a viharok miatt bedőlt fák tucatjaitól. Lillafüred felett a műutat az Ágnes réttel összekötő sárga jelzésű utat fák százai zárták el 2009-től a turistát visszafordulásra kényszerítve. Csak tavaly tisztították meg az utat. Talán a kályhától kellene elindulni és a 16 milliárdból erre is futná.
nevemnick
@solidedge: A legnagyobb baj, hogy a természetvédelem-turizmus (ebbe beleértem az erdőgazdaságok részét is) nálunk még mindig gyerekcipőben jár. Ha az utóbbi hét évet nézzük az az évi 2.3 milliárd forint édeskevés ahhoz, hogy büszkék lehetnénk rá. Megszűnt a turista egyesületek támogatása akik karbantartották az ösvényeket, utakat, de megkezdődött az erdészetek vegzálása, (sok esetben alaptalan vádaskodások, az erdőrészek "kommunizálása"érdekében) de itt említhetném a ligetek, terek, utcák ,,fátlanítását" is. Azt sajnálom, hogy a parlamentben csak egy ember Sallay áll a természetvédelem mellett, a közt.elnökünk (?) is csak hátulról mozgatott báb, és csak akkor nyilatkozik, amikor parancsba kapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.