Novemberben mintegy 2 millió 21 ezer öregségi nyugdíjas számíthat kiegészítő emelésre, nekik átlagosan havi nettó 124,3 ezer forintot utalt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - legalábbis az idei első félév végi adatok szerint. Így egy magyar "átlagnyugdíjas" - amennyiben a kormány jelenlegi forgatókönyve érvényesül - a kiegészítő nyugdíjemeléssel és a nyugdíjprémiummal közel 40 ezer forintnyi pluszpénzt kaphat novemberben.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@peterkelemen: Sajnos a gerontofóbia nem gyógyítható! nem tudom évei számát, nem is érdekel, de ha nem esik időben a fejére egy féltégla, ön is megöregszik. Tudja, a mi korosztályunknak nem igazán volt lehetősége félretenni, az akkori bérekből. Remélem, ha vannak gyermekei nem ezt mondja nekik a nagyszüleikről!
Azért egy halk kérdés: az államtitkárok, és egyéb kormánybiztosok, miniszteri biztosok, stb. év végi jutalma 6 - 12 havi jövedelem.
Gondolom ők ezért komoly szinten növelik a GDP-t?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Hűha, pénzeső lesz a nyugdíjasoknál. Ez a jóember csak kifigurázta, hogy úgy álljanak a számok, és könnyítsen a nyugdíjasok helyzetén egy kicsit. Drága miniszterelnök úr, ne tessék azokra a sorosbérenc libsibolsi ballibekre hallgatni, mi tudjuk, hogy ez szívjóságból van, nem a jövő évi választások miatt! De azért hálás lesz magának a nyugdíjas, majd tessék csak megnézni. Remélem, majd úgy fognak állni a számok, ahogy gondolom!
CsipkeRózsa
@peterkelemen: ma, 10:0

A nyugdíjemelés mértéke alacsonyabban lett megállapítva az idei évre, ezt igazítják hozzá az éves várható adatok alapján az eddigi emeléshez. Az előzetes számokat a kormány készakarva alábecsülte.
Ezen kívül a + összeg még a nyugdíjprémiumból áll, ami a megszűnt 13. havi nyugdíj miatt egy lehetőség, csak akkor jár, ha a növekedés eléri az éves 3,5 %-ot, ill. meghaladja azt.
Tehát, nem lekenyerezése a nyugdíjasoknak, ez a törvény szerint jár.
Ami ajándéknak mondható, az az Erzsébet utalvány, amit nem jószívűségből ad a kormány, ez a fidesz-közelieknek hoz hasznot.

A munkásokra hivatkozol, őket nem az állam fizeti, hanem az őket alkalmazó cégek, magánszemélyek, tehát az állam nem adhat nekik kiegészítéseket, jutalmakat, prémiumokat.
kereső
@peterkelemen: Teljesen mindegy,hogy mit válaszolok Neked, akkor is én vagyok a hibás, én vagyok az oka mindennek.Csak azt nem tudom, hogy miért van az, ha végignézek egy ellenzéki tüntetésen ,akkor jobbára 60+ korosztályt látok./kivéve persze a netadót/.Értem én ,hogy dühös vagy, de bajaid oka nem a nyugdijasoknál keresendő. Egyébként lehet,/biztos hogy sok kisnyugdijas! pontosan ebből a pénzből tudja támogatni a gyermekét, aki lehet,hogy csak közmunkát kap, vagy az unokáját,hogy legyen télire cipője,kabátja.Nem egy ilyet ismerek.Hogy miért nem lázad a nyugdijas? Valószinű azért,amiért Te sem.Nem tudom,emlékszel-e még Máriára a "fekete ruhás "nővérre? A saját munkatársai nem vállaltak vele szolidaritást, vagy a kockásinges tanárokkal a szülők sem! Én ugy látom, lassan eljutunk arra a szintre- "amikor értem jöttek,már nem volt senki,aki kiálljon"!Miért vagyunk ilyen borzalmasan megosztottak?A különböző ellenségképek!gyártása, az egymás elleni uszitás hatásosan müködik.Amig fel nem ismerjük-vagy legalábbis a nagy többség fel nem ismeri,hogy nem a nyugdijas,a menekült, nem Soros a bajai okozója, hanem a NER ,a fidesz, és a kormány, azt hiszem nagyon nehéz lesz változtatni.Ha lehet még egyáltalán. A szociális szolidaritás csak az egyes emberek szintjén müködik,hála Istennek ,ott még igen.
tudode
Megvizsgáltam, mert bizalmatlanságból pártunk-, és kormányunk mennyi NYUGDÍJAT "ADOTT", kegyet osztogatva!
.
Arra az eredményre jutottam, hogy a szocik 2003-tól 2,8%-kal többet utalt + amíg a világválság miatt kénytelen volt elvenni a 13. havi nyugdíjat, amelyet mézesmadzagként hangoztatott 14. havi helyett 0, azaz zérót.
.
Lássuk csak:
.
----Nyugdíjemelés 2003.2018-ig
.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22090057_501657133502257_4836868915136749262_n.jpg?oh=b30d57ac30e04130e06758d74c783ef6&oe=5A4589D4
.
----- Nyugdíjemelések 2008-2018-ig (hivatalos)
www.logsped.hu/nyugdij.htm
.
Most akkor kézcsók, v fenékbe billentés járna nekik az ország legnagyobb csoportjától???
kereső
@tudode: én a fenékbebillentésre szavazok, de főleg nem e miatt./csak nagyon gyorsan!!!/Rajtam nem fog mulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.