Novemberben mintegy 2 millió 21 ezer öregségi nyugdíjas számíthat kiegészítő emelésre, nekik átlagosan havi nettó 124,3 ezer forintot utalt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - legalábbis az idei első félév végi adatok szerint. Így egy magyar "átlagnyugdíjas" - amennyiben a kormány jelenlegi forgatókönyve érvényesül - a kiegészítő nyugdíjemeléssel és a nyugdíjprémiummal közel 40 ezer forintnyi pluszpénzt kaphat novemberben.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@peterkelemen: Sajnos a gerontofóbia nem gyógyítható! nem tudom évei számát, nem is érdekel, de ha nem esik időben a fejére egy féltégla, ön is megöregszik. Tudja, a mi korosztályunknak nem igazán volt lehetősége félretenni, az akkori bérekből. Remélem, ha vannak gyermekei nem ezt mondja nekik a nagyszüleikről!
Azért egy halk kérdés: az államtitkárok, és egyéb kormánybiztosok, miniszteri biztosok, stb. év végi jutalma 6 - 12 havi jövedelem.
Gondolom ők ezért komoly szinten növelik a GDP-t?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
épp a napokban elmélkedtem róla, hogy mennyi is lesz az annyi; ez egy újabb "értesülés"
peterkelemen
Égbe kiálltó igazságtalanság és aljasság!!! A nyugdíjasok mivel járultak hozzá a gazdasági növekedéshez ha volt egyáltalán növekedés? Semmivel. Ez a pénz nem más, mint Orbán kenőpénze amit ha becsületesek akarnának lenni vissza kellene postázni egy felháborodott levél kíséretével egyenesen Orbánnak. Ez a pénz sokkal inkább a munkásoknak járna. Rohadjon meg mindegyik amelyik elfogadja ezt a véres, korrupt pénzt és nem utalja vissza!
Nessy
@RonaGyuri: Én már csak azt hiszem, ami a folyószámlámon megjelenik.
És miután mindkét kifizetést törvény írja elő, nem vagyok hajlandó különösebben meghatódni! A közös képviselő sem hatódik meg, ha a megszavazott közös költséget időben befizetem.
RonaGyuri
@Nessy: majdnem így vagyok én is! Mondom majdnem, mert nekem a postás hozza! =))
Sőt arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz december 4.-ei =))
Ahogy arra is, hogy mennyivel számolnak 2018-as emelésnél, állítólag volt rá példa, hogy "elfelejtették" a novemberi emelést figyelembe venni! =))
Nessy
@peterkelemen: Önnek nincsenek idős szülei, rokonai? Ők nem dolgoztak életükben?
Minden folyamatos. ha az előző generáció nem épít, fejleszt, akkor nincs mit folytatni a jelen "munkás" generációnak.
Ezt a generációt is fel kellett nevelni, iskoláztatni, hacsak nem Pallas Athenaként teljes fegyverzetben pattantak ki Zeusz fejéből.
Remélem, ezt az átkozódást családi körben nem adja elő!
Nessy
@RonaGyuri: Ejnye, kikerülted a találkozást Alzheimer professzorral, és még régebbi dolgokra is emlékszel? Igaz a hosszútávú memória később kezd csak romlani. :-))
wagabund
@peterkelemen: te fasszopó fasiszta...mit nem értesz azon, hogy öregségi nyugdíjas? he? ők egyénileg szerezték meg a saját jogú ellátásukat...amúgy anyád inkább lenyelhetett volna, mint megtartott..
szegény, neki egy ilyen szarcsimbók sikeredett...amikor a világra szart, nem véletlen ő sírt fel helyetted..
peterkelemen
Minden évben a nyugdíjasok kapnak nem? Miért nem kapnak például a beteg gyermeket nevelő családok vagy a közmunkások, munkások? Ők mennyivel jobban élnek, mint egy nyugdíjas? Semennyivel. Aljas szemét mocskos geci ember az, aki ezt a pénzt nyugdíjasként elfogadja. Az ne panaszkodjon Orbánékra hanem nyalja ki a seggüket is. Az ilyen jellemtelen szarháziak miatt, akiket ilyen egyszeri pénzzel könnyedén meg lehet vásárolni süllyed az ország egyre a posványba.
RonaGyuri
@peterkelemen: remélem te nem éred meg! =))
Egyébként te tényleg ilyen hülye vagy?
dr. prédikátor
@peterkelemen: Eddig azt hittem hogy normális vagy!!! tévedtem! te egy szarházi geci moslék vagy!!! Biztos vannak szüleid, azoknak is előadod a baromságodat???
Nessy
@peterkelemen: Sajnos a gerontofóbia nem gyógyítható! nem tudom évei számát, nem is érdekel, de ha nem esik időben a fejére egy féltégla, ön is megöregszik. Tudja, a mi korosztályunknak nem igazán volt lehetősége félretenni, az akkori bérekből. Remélem, ha vannak gyermekei nem ezt mondja nekik a nagyszüleikről!
Azért egy halk kérdés: az államtitkárok, és egyéb kormánybiztosok, miniszteri biztosok, stb. év végi jutalma 6 - 12 havi jövedelem.
Gondolom ők ezért komoly szinten növelik a GDP-t?
Nessy
@RonaGyuri: Őszintén szólva engem is meglepett ez a kirohanása.
Lehet, hogy meg van rá az oka, esetleg még régebbről. Akkor pedig nem meggyőzhető józan érvekkel.
kereső
@peterkelemen: Légy szives ne mocskolódj/ vissza száll/.43 évet dolgoztam, a járulékomat/adómat vagy levonták és befizették,vagy én fizettem magam után.Soha nem fordult meg a fejemben aktiv koromban, hogy azok ellen forduljak,és irigyeljem tőlük a megérdemelt, és törvény!!! áltatal biztositott járandóságukat, akik felneveltek,tanitattak. A legtöbb nyugdijas soha!!! nem kapja vissza nyugdijban azt az összeget,amit dolgozó évei után befizetett. Miért nem azon hőzöngesz,hogy idoljaid államositották a nyugdij-és egészségbiztositási alapokhoz biztositott eszközöket/vagyontárgyakat, és az alapmicsodájukkal még a "társadalombiztositás" szót is kitörölték alapjogaink közül. Soha nem szavaztam erre a bagázsra,és nyugdijasként sem fogok, nagyon sok nyugdijas ismerősömmel egyetemben.Én nem foglak téged minősiteni,mint itt megtették többen, csak azt kivánom Neked ,hogy éld meg ezt,ugyanigy. Nem kell a generációs ellentétet szitani senkinek, megtette ezt Orbán anno, amikor kijelentette" a nyugdijasok felélik a jövőt".Jó lenne egyszer-smindenkorra megjegyezné minden egyszerű !!,hogy a nyugdij nem kegy!!!,hanem előre befizetett jogosultság.
peterkelemen
@kereső: Miért a munkások, akik több műszakban dolgoznak nem érdemelnék meg? A beteg gyermekeket nevelők nem érdemelnék meg? Húzzál már a hülye dumáddal, hogy te megdolgoztál érte. Nem ezért te már nem dolgoztál semmit. Ezért ők dolgoznak Orbán meg neked odadobja te pedig gerinctelenül felmarkolod.
Nessy
Érdekes a MANYUP lenyúlása, és értelmetlen elköltése, senkit nem zavar!
elnyomott
@peterkelemen: - ez a pénz mákszemnyi törlesztése annak, amit elsíbolt. És ne a nyugdíjasoktól sajnáld a pénzt, hanem a Mészáros-féléktől, meg az Orbán-féléktől.
Ne hidd, hogy minden nyugdíjas most hanyat-homlok fidesz-szavazó lesz. A nyugdíj érték megőrzése bizony a mindenkori hatalom feladata többek között.
Egyébként se lenne se neked, se másnak több pénz, ha a nyugdíjasok semmit nem kapnának.
kereső
@peterkelemen: Szóval Te vagy az az egyszerű !akire már utaltam előzőleg. A munkásokat a vállakozások fizetik,nem Orbán.Tudod,ha megértenéd azt az egyszerű ,hogy ÉN előre!!!fizettem azért,hogy most nyugdiat kapjak, és idős koromra, amikor már nem tudok dolgozni egészségi állapotom miatt, akkor legyen egy kis jövedelmem. Te ugy gondolod,hogy aki ezt a kort elérte, az fehér lepedő,és irány a temető?Sok félének neveztek már életem során,de gerinctelennek sohasem.Kikérem magamnak. Egyébként meg miért nem kezdeményeztek törvény módositást? A járulékok befizetéseután nem já beteg gyermekek,egyáltalán bárki!!! jogos ellátásának igényét miért a nyugdijasokon kéred számon?Erre való lenne az állam,hogy ezeket megoldja a befizetett adókból. Nem stadion kellene, hanem tisztességes ellátás , és anyagi megbecsülés a szülőknek,akik ezt felvállalják.Tényleg most jut eszembe, miért is épitünk stadionokat a MAGÁN! kluboknak közpénzből??Nekem nem Orbán dobja a nyugdijamt, és azt az emelést ,ami törvény szerint jár!, hanem mindazok az emberek/dolgozók ,akik jelenleg is aktivak.Erről jut eszembe, hol tart az 1 millió új munkahely?Úgy rémlik 2018 volt az igéret teljesitésének éve.Egyébiránt bizonyára megvan, Angliában,Ausztriában,Németországban és szerte a világban, csak nem itthon.
elnyomott
@Nessy: - de, sokakat zavar. És akkor most mi van...?
Katalina62
@peterkelemen: Ez nagyon demagóg! Ezért nem a nyugdíjasokat hibáztatja értelmes ember! Orbán Viktor módszerei úgy látszik, mégis csak célt érnek! Jól ismeri az emberi lelket!
Jozefina
Én mindenesetre havi 500 ezer forintban maximálnám a jelenlegi helyzetben a nyugdíjakat. E főlöt semmiféleképp nem adnék semmiféle juttatást!!! A nyugdíjkassza egyébként is majdnem fizetésképtelen. Ha megszűnik az EU támogatás, akkor bizony szomorú helyzet előtt a magyar nyugdíjas is. A minimálbérből igen sovány pénz folyik a nyugdíjalapba! És ha ez marad akkor bizony egyszer csak elfogy a mani!!!
volvós
Megint hazudnak, mint mindig !! A táblázatban a netto 124 ezres
nyugdíjról írnak, és hogy számolja ki, akinek csak 54 ezer a " Nyögdíja " ???
Gondolom a harrach papának és Pintérsanyának hatalmas lesz a " nyeresége"
peterkelemen
@kereső: Ja igen neked törvény szerint jár? Tudod kis barátom ebben az országban sokaknak sok minden járna a törvény szerint , de mégsem kapják meg sőt elveszik, elrabolják tőlük lásd például magánnyugdíjak teljes lenyúlása, elrablása. Akkor nem járt a pofád, de ha rólad van szó akkor szívesen kiállsz magadért. Na ezt kell megtanulja a gerinctelen fajtád, hogy ne csak magáért álljon ki, de másokért is. A nyugdíjasoknak is van felelőssége példának okáért már régen ezerrel kellett volna tüntetniük, de nem ők beszariak és szintén hagyták az országot idáig lezülleszteni. Szégyen amit a magyar nyugdíjasok művelnek már régóta. Hol vannak ezek példáula görög nyugdíjasokhoz, francia nyugdíjasokhoz, akik bassza meg kimennek ha kell tömegével tiltakozni, tüntetni. Hány fotót linkeljek be róluk, akik bizony fizikailag is harcolnak a jogaikért és mások jogaiért is bátran kiállnak. A magyar nyugdíjasok a világ leggyávább és megalkuvóbb emberei közé tartoznak, akiknek szintén van felelősségük ebben a szarban ahová süllyedtünk. Ahhoz van eszük, hogy felmarkolják ezeket az odadobott pénzeket. SZÉGYEN!
emerencia
@peterkelemen: Értem. Az a bajod, hogy nem sikerül az idősekkel kikapartatnod a saját gesztenyédet. Nyugi, nincs erre szükség. Szeretett orbánod már gondoskodott a jövőtökről. Minket, hatvanon felülieket -egy kivételezett, rendkívül sokba kerülő fiatalos rétegtől eltekintve- halálig dolgoztat ifjú dinamikus fiatalok által direkt nehezített munkahelyeken, az idősek jelentős többsége pedig nemcsak a nyomornyugdíjat "élvezi", hanem azzal is szembe kell néznie, hogy nem fogja megkapni a normális orvosi ellátást mert az erre fordítandó pénzt is orbán ellopja. Ja, hogy neked sem ad belőle ez zavar?
nemkati
Hűha, pénzeső lesz a nyugdíjasoknál. Ez a jóember csak kifigurázta, hogy úgy álljanak a számok, és könnyítsen a nyugdíjasok helyzetén egy kicsit. Drága miniszterelnök úr, ne tessék azokra a sorosbérenc libsibolsi ballibekre hallgatni, mi tudjuk, hogy ez szívjóságból van, nem a jövő évi választások miatt! De azért hálás lesz magának a nyugdíjas, majd tessék csak megnézni. Remélem, majd úgy fognak állni a számok, ahogy gondolom!
CsipkeRózsa
@peterkelemen: ma, 10:0

A nyugdíjemelés mértéke alacsonyabban lett megállapítva az idei évre, ezt igazítják hozzá az éves várható adatok alapján az eddigi emeléshez. Az előzetes számokat a kormány készakarva alábecsülte.
Ezen kívül a + összeg még a nyugdíjprémiumból áll, ami a megszűnt 13. havi nyugdíj miatt egy lehetőség, csak akkor jár, ha a növekedés eléri az éves 3,5 %-ot, ill. meghaladja azt.
Tehát, nem lekenyerezése a nyugdíjasoknak, ez a törvény szerint jár.
Ami ajándéknak mondható, az az Erzsébet utalvány, amit nem jószívűségből ad a kormány, ez a fidesz-közelieknek hoz hasznot.

A munkásokra hivatkozol, őket nem az állam fizeti, hanem az őket alkalmazó cégek, magánszemélyek, tehát az állam nem adhat nekik kiegészítéseket, jutalmakat, prémiumokat.
kereső
@peterkelemen: Teljesen mindegy,hogy mit válaszolok Neked, akkor is én vagyok a hibás, én vagyok az oka mindennek.Csak azt nem tudom, hogy miért van az, ha végignézek egy ellenzéki tüntetésen ,akkor jobbára 60+ korosztályt látok./kivéve persze a netadót/.Értem én ,hogy dühös vagy, de bajaid oka nem a nyugdijasoknál keresendő. Egyébként lehet,/biztos hogy sok kisnyugdijas! pontosan ebből a pénzből tudja támogatni a gyermekét, aki lehet,hogy csak közmunkát kap, vagy az unokáját,hogy legyen télire cipője,kabátja.Nem egy ilyet ismerek.Hogy miért nem lázad a nyugdijas? Valószinű azért,amiért Te sem.Nem tudom,emlékszel-e még Máriára a "fekete ruhás "nővérre? A saját munkatársai nem vállaltak vele szolidaritást, vagy a kockásinges tanárokkal a szülők sem! Én ugy látom, lassan eljutunk arra a szintre- "amikor értem jöttek,már nem volt senki,aki kiálljon"!Miért vagyunk ilyen borzalmasan megosztottak?A különböző ellenségképek!gyártása, az egymás elleni uszitás hatásosan müködik.Amig fel nem ismerjük-vagy legalábbis a nagy többség fel nem ismeri,hogy nem a nyugdijas,a menekült, nem Soros a bajai okozója, hanem a NER ,a fidesz, és a kormány, azt hiszem nagyon nehéz lesz változtatni.Ha lehet még egyáltalán. A szociális szolidaritás csak az egyes emberek szintjén müködik,hála Istennek ,ott még igen.
tudode
Megvizsgáltam, mert bizalmatlanságból pártunk-, és kormányunk mennyi NYUGDÍJAT "ADOTT", kegyet osztogatva!
.
Arra az eredményre jutottam, hogy a szocik 2003-tól 2,8%-kal többet utalt + amíg a világválság miatt kénytelen volt elvenni a 13. havi nyugdíjat, amelyet mézesmadzagként hangoztatott 14. havi helyett 0, azaz zérót.
.
Lássuk csak:
.
----Nyugdíjemelés 2003.2018-ig
.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22090057_501657133502257_4836868915136749262_n.jpg?oh=b30d57ac30e04130e06758d74c783ef6&oe=5A4589D4
.
----- Nyugdíjemelések 2008-2018-ig (hivatalos)
www.logsped.hu/nyugdij.htm
.
Most akkor kézcsók, v fenékbe billentés járna nekik az ország legnagyobb csoportjától???
kereső
@tudode: én a fenékbebillentésre szavazok, de főleg nem e miatt./csak nagyon gyorsan!!!/Rajtam nem fog mulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.