A 135 ezer inaktív 44 százaléka gondolja, hogy ha keresne, sem találna munkát – írja a Világgazdaság.

60 ezer magyar érzi esélytelennek, hogy munkát találjon
Illusztráció: Pixabay

A lap információ szerint a legtöbb kihasználatlan munkaerő Szabolcs-Szatmár-Bereg (20,3 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (15,2 százalék) és Hajdú-Bihar (14,4 százalék) megyében van a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Munkaerőpiaci helyzetképe szerint.

Az inaktív munkaerő-tartalék jellemzően nyugdíjellátás miatt nem aktív, ezen a nyugdíjas-szövetkezetek bevezetése javíthat.

A 135 ezer inaktív 44 százaléka gondolja, hogy ha keresne, sem találna munkát. 13,5 százalék várja, hogy az előző munkahelyére visszahívják, és 9 százalék az egészségi állapota miatt nem dolgozik.

Jelenleg a munkaerő-tartalék összetétele kedvezőtlenebb, mivel az elmúlt évek gazdasági fellendülésének köszönhetően inkább a képzettebbek találtak állást.

A belső migráció egyelőre nem jelent megoldást, mert a fejlettebb régiókban kínált magasabb bér nem áll arányban a drágább lakhatással. Akik elhagyják a családjukat, inkább külföldön próbálnak szerencsét, ennek a kormány lakhatási támogatással próbálja elejét venni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@adrenalink: Ezért szokták a jobb helyeken %-ban kimutatni! ;--)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@adrenalink: Én nem Sorosozok, a migránsokat meg örülök hogy megértetted, nem véletlen tettem idézőjelbe.
Abba meg szerintem ne menjünk bele ha valakinek még a 8 elemije sincs meg, nekik ott a közmunka, ezért is lett kitalálva hogy ne segélyből kelljen őket eltartani. Amikor valaki maga tehet arról hogy nem talál munkát az egy másik dolog.
emerencia
@cikicakk55: "az 55 év körüli embereket elküldik,mert a nyugdíjuk miatt nekik több fizetést kéne adni." A pártállamban a nyolc osztályt végzett saját raktárral rendelkező 47 éves raktáros néninek a legmagasabb fizetésemelést adták mert nemsokára, 55 évesen nyugdíjba megy. Azóta nagyot fordult a világ! Nálunk például (kőkemény profitszféra) kevesebb jár vagy ugyanannyi mint a tanulatlan kezdőknek. Az öreggel bármit lehet csinálni, úgysem veszik fel máshova. Az ifjúság mindebből levonja a következtetést, hogy nem szabad senkinek gesztust tenni mert SOHA nem fogja az illető visszakapni.
cikicakk55
@emerencia: Én is ugyan ezt írtam A Kádár rendszerben a nyugdíj előtt állókat kb 5 évvel hamarabb emelgették a fizetésüket. Sajnos most már 5 évvel előtte inkább elküldik,pedig most már 10 évvel később mehetnek nyugdíjba az emberek,bár a nőknél 40 év munkaviszony után már elmehetnek ha akarnak,csaj,hogy sokan nem akarnak,mert a fizetés is a béka segge alatt, de a nyugdíj a béka segge alatti bazi nagy kő alatt van,amit még ki is kell ásni.
cs.n.
Vg.hu írja, amit Mészáros Lőrinc vásárolt fel? Pont úgy leszarom mint az Echó tévét bájerzsoltistúl, amit szintén a felcsúti polgármester vásárolt fel. A "Világgazdaság" c. lap nálam már rég leszerepelt, én kérek elnézést.
emerencia
@cikicakk55: A nők negyven évét másképp számolják mint a férfiakét ezért sok nő ugyanúgy nem tud elmenni nyugdíjba mint a férfiak. Igazságtalan a rendszer. Az egyik még fiatalosan élvezheti a nyugdíjat vagy a dupla jövedelmet a versenyszférában, a másik pedig tönkre teszi magát, ha kell öregen, betegen is gürizik az egyetlen, alacsony béréért vagy kikerülve a munkapiacról nyomorog. Orbán "igazsága" rengeteg férfit és nőt tönkretesz azért, hogy azt a hamis látszatot keltse, hogy minden nőnek joga van még épen, egészségesen nyugdíjba menni.
KisGenyo2
"Akik elhagyják a családjukat, inkább külföldön próbálnak szerencsét, ennek a kormány lakhatási támogatással próbálja elejét venni."
Na az egy vicc! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.