Egy hurutos köhögésre ajánlott gyógyszer reklámja miatt bírságolta meg a GVH a Sandozt. A készítmény gyorsan hatóként reklámozták, ez azonban nem teljesen igaz. A Gazdasági Versenyhivatal 105 millió forint bírságot szabott ki a Sandoz Hungária Kereskedelmi Kft.-re, mert az jogsértően reklámozta ACC nevű, vény nélkül kapható gyógyszereit – közölte a GVH pénteken. A Sandoz a GVH szerint nem az alkalmazási előírás alapján, hanem azon túlterjeszkedve mutatta be a termékeket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem csak a logika hibádzik

A Gazdasági Versenyhivatal 105 millió forint bírságot szabott ki a Sandoz Hungária Kereskedelmi Kft.-re

A büntetés oka, hogy a derék elvtársak szerint: „jogsértően reklámozta ACC nevű, vény nélkül kapható gyógyszereit ”.
Nos ez abban merült ki, hogy „A készítmény gyorsan hatóként reklámozták, ez azonban nem teljesen igaz”, mert „a gyorsaság kizárólag a felszívódásra vonatkozott.”.
Konkrétan azzal volt gondjuk, hogy „Gyorsan megtisztítja a légutakat!" illetve az "ACC, az gyorsan hat”! Nos nem azért a két-fillérért, de – szerintem – ha egy gyógyszer hamarabb tud felszívódni, akkor hamarabb is tudja kifejteni hatását???
De ha már az ACC – másokat is említhetnék – mi van az után-gyártott másolatokkal? Ők épp olyan jók – a reklám szerint – csak olcsóbbak!!!
Lepényleső
Elő kell teremteni a karácsonyi prémcsit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.