… 1991 őszén az RMDSZ elnökség néhány tagja, hivatalos Budapestre szóló meghívást kapott a magyar kormány részéről, ahol a Parlamentben a vadászterem fölötti helységben fogadott minket Göncz Árpád köztársasági elnök és mindnyájunknak szólva (a delegáció tagja volt Szőcs Géza is), olyan felvezetéssel, hogy nem akar senkit sem megsérteni közülünk, mondta el azt amit akart. Konkrétan, hogy ottlétünk idején, a nála tett látogatásunk kapcsán mi jutott eszébe. Két héttel azelőtt találkozott Václav Havellel, cseh köztársasági elnökkel. „Hosszú beszélgetés után azt mondtam Havelnek, hogy nagy szerencséje Magyarországnak Trianon, mert ezáltal nincs nemzeti kisebbsége”. Azután sorban kérdezett mindenkit, hogy ugye nincs megsértve ettől. A többiek ott ötöltek – hatoltak, hogy nem, megértik ők ezt, amit mondott. Amikor hozzám került a szó, azt feleltem: mélységesen meg vagyok sértve, engem a szívem legmélyén érintett ez. Akkor többet hozzám nem szólt egy szót sem, hanem egyből a gyorsírásos...

Forrás: lovasistvan.hu
Feltöltő: kripton
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
@kripton: Most a székely hazaáruló mocskos románokat akarod mosdatni? Akik megannyiszor cserben hagytak bennünket magyarokat? Akik csak haszonélvezői a magyar nyelvnek, értünk soha semmit nem tettek? Akik elárultak bennünket többek között Mohácsnál is? Arról is tudsz cikkeket? Vagy esetleg én dobáljak ide párat?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kripton
… 1991 őszén az RMDSZ elnökség néhány tagja, hivatalos Budapestre szóló meghívást kapott a magyar kormány részéről, ahol a Parlamentben a vadászterem fölötti helységben fogadott minket Göncz Árpád köztársasági elnök és mindnyájunknak szólva (a delegáció tagja volt Szőcs Géza is), olyan felvezetéssel, hogy nem akar senkit sem megsérteni közülünk, mondta el azt amit akart. Konkrétan, hogy ottlétünk idején, a nála tett látogatásunk kapcsán mi jutott eszébe. Két héttel azelőtt találkozott Václav Havellel, cseh köztársasági elnökkel. „Hosszú beszélgetés után azt mondtam Havelnek, hogy nagy szerencséje Magyarországnak Trianon, mert ezáltal nincs nemzeti kisebbsége”. Azután sorban kérdezett mindenkit, hogy ugye nincs megsértve ettől. A többiek ott ötöltek – hatoltak, hogy nem, megértik ők ezt, amit mondott. Amikor hozzám került a szó, azt feleltem: mélységesen meg vagyok sértve, engem a szívem legmélyén érintett ez. Akkor többet hozzám nem szólt egy szót sem, hanem egyből a gyorsírásos feljegyzést vezető lány felé fordult: „Akkor ez nem kerül a protokollba.” Ezután röviden búcsúzott tőlünk. Közben mindenki felé fordulva: „Ugye ezzel nem mennek a sajtó elé?”. Engem is megkérdezett. „Én nem ígérek önnek semmit” – mondtam. Kimentünk ,ott volt a sajtó. Három tévékamera előtt elmondtam az egészet. Soha sehol nem jelent meg…

…Hazamentem és olyan meggondolatlan voltam, hogy édesapámnak aki a II. világháborúban a budai vár védői közé tartozott és két hónapot harcolt az első vonalban, elmondtam az esetet. Ő magába roskadt, hosszú percekig nem szólt egy szót sem. Egy gesztussal elhárította, hogy én szóljak, vagy vigasztaljam, majd felém fordult és nagyon kitisztult arccal azt mondta: „És nincs katonatiszt, aki lelője!”. Ez volt a verdiktum.

…Göncz Árpádnak személy szerint lehet ilyen véleménye, de ő minket nem személyes látogatáson fogadott, hanem Magyarország köztársasági elnökeként hivatalos találkozón. Elnökként egy anyaországától elszakított, idegenek által elnyomott magyar...
vadnarancs
@kripton: Most a székely hazaáruló mocskos románokat akarod mosdatni? Akik megannyiszor cserben hagytak bennünket magyarokat? Akik csak haszonélvezői a magyar nyelvnek, értünk soha semmit nem tettek? Akik elárultak bennünket többek között Mohácsnál is? Arról is tudsz cikkeket? Vagy esetleg én dobáljak ide párat?
peterkelemen
Ha nincs Trianon, akkor ma már Mészáros azaz Orbán kezében lenne ott minden. Ja és fizethetnék Európa legnagyobb sarcait.
kripton
@vadnarancs: Ne bennünkezz büdös! Én nem vagyok magyar, csak itt élek és használom a nyelveteket.
vadnarancs
@kripton: Akkor migráncs vagy? Vigyázz a narancsos haverjaid elvisznek!
kripton
@vadnarancs: Nem vagyok migráns. Migránsok ti vagytok. Kazár őseim már jóval Árpádék előtt itt éltek.
vadnarancs
@kripton: Akkor a magyarok mégsem élnek itt az ősrobbanás óta? Teljesen összezavarsz... :)
Nessy
@kripton: kezdetben vala a Pannon tenger, trilobitákkal, papucs állatkákkal.
Majd jött az ősember. Aztán jöttek a rómaiak, nem kevés időre. Majd a germán barbárok lerombolták többek közt Pannóniát is. De éltek itt még előttünk sokan mások. Mi 1100 éve vagyunk itt. Ennyi!
Amikor bekocogtunk a Vereckei szoroson, fogalmunk nem volt kereszténységről, földművelésről. Mai szemmel bizony "barbárok" , "migránsok" voltunk.
Edmond Dantes
Hát azért ebben a témában hosszú évek óta elképesztő hablaty folyik.A száraz tények:ha nincs Trianon,akkor még mindig van un."Nagy Magyarország",a dualista monarchia részeként,vagyis most a legfontosabb kérdésekben Bécs dirigálna .Ha valakiknek jobban tetszik,akkor "Brüsszel" helyett,de micsoda különbség!.Azért ebben a témában illene megkérdezni például a horvátokat is,mert lazán Horvátországot is a királyi Magyarország részeként tekintettük(jogilag az is volt),ahogy bennünket a Habsburgok a Habsburg birodalom részeként.Ők,a horvátok, nagyon nem akartak kisebbség lenni,velük is meg kellett kötnünk a kiegyezést 1868-ban,csak erről a kiegyezésről soha nem beszélünk.De azért továbbra is kisebbség státuszban maradtak és nem voltak boldogok.Továbbá a szlovákok is mesélhetnének a kisebbségi érzésükről a Szent Korona országában..És amit csak fogcsikorgatva mondunk ki,de sajnos igaz:Trianon azt is jelentette,hogy Magyarország-ha csonkán is- 500 év után végre független,önálló ország lett (Hogy aztán mit kezdtünk vele,az már egy másik történet).Amit a szintén független és megcsonkított osztrákok (a korábbi osztrák hercegség) bölcsen kezelve a saját gazdagodásukra,boldogulásukra fordítottak energiát,azt mi a mai napig is siránkozásra,átkozódásra.Meg is látszik a különbség a két ország élet színvonalában és politikai kultúrájában.Még ma is olyan ostobaságokat idézünk,hogy nem volt katonatiszt,aki lelője Gönczöt,aki csupán csak a logikus véleményét mondta .Széchenyi mondta és írta többször:egy ország ereje nem a népessége számosságától,hanem annak minőségétől függ.
kripton
@Nessy: MAI SZEMMEL. (Nézz meg mai szemmel egy múlt század eleji fürdőruhát) Csakhogy ez több mint ezer éve volt. ÁLLAMOT először mi alapítottunk itt. Pannonia csak provincia volt és a a Dunántúlt érintette.

Ami nektek "logikus", az nekünk gyalázatos. Széchenyinek igaza volt. A magyarországi (nem a magyar, hanem a magyarországi) népesség minősége nagyon leromlott. Buzik, liberálisok, patkányok, (gyk: göncárpádok), gyurcsányok, quadrocopterek, rónagyurik, vágóistvánok, fajkasházyteddyk...
bencemacska
@kripton: ma, 13:08
És te, ki vagy ?
Melyik levéltárban található meg a hivatalos családfád, amely bizonyítja, hogy te már a Pannon tengerben is itt voltál?!
Messziről jött ember azt mond, amit akar!
staro2
@kripton: …Hazamentem és olyan meggondolatlan voltam, hogy édesapámnak aki a II. világháborúban a budai vár védői közé tartozott és két hónapot harcolt az első vonalban, elmondtam az esetet. Ő magába roskadt, hosszú percekig nem szólt egy szót sem. Egy gesztussal elhárította, hogy én szóljak, vagy vigasztaljam, majd felém fordult és nagyon kitisztult arccal azt mondta: „És nincs katonatiszt, aki lelője!”. Ez volt a verdiktum.

És tényleg nem volt egy Szálasira fölesküdött katonatiszt sem aki lelőjön valakit a szavaiért???
Mi a fenét képzelsz? Hol van már az a világ,ahol gőzösagyú katonatisztek lövöldözhettek, mondjuk Újvidéken?
papa.49
Az én Apám meg gyűlölte a románokat mert a Kárpátokban 3 hét harc után leváltották őket a román egységek, és 2 nap múlva már a ruszkik magyar földön voltak, mert a ,,kedves románok,, beengedték a ruszkikat !!!
Az Apám is ott esett orosz fogságba a budai várban a ,,kitöréskor,, és utána jött egy kis fogolytábor Szevasztopolban a cári kastély kertjében, a fogságból elengedték, mert tífuszos lett, 45 kg. egy liszteszsákból készült ruhában jött haza '47 nyarán !!!
Nem Trianont kell siratni ami megmaradt azt kell nézni, mert mi mindig csak a vesztes oldalára tudtunk állni, és kitartani a bukásig, és ne feledjük a románok a Tisza vonaláig akarták maguknak a területet, Trianonban !!!
Nessy
Édesanyám a Szikla kórházban is dolgozott a János kórház mellett.
Érdekes dolgokat meséltek ott a sebesültek.
Pl> arról is, hogy hogy fogadták őket Újvidéken is, meg Erdélyben is.
Tudom, emlékezni csak a "szépre szabad"!
Olvastam anno, hogy az 1800-s évek végén bizony nagy Magyarországon a "magyarok" létszám arányosan kisebbség voltak.
silber13
@kripton: " Ne bennünkezz büdös! Én nem vagyok magyar, csak itt élek és használom a nyelveteket "
Nosza, el lehet takarodni innen!.
Clavigo
@kripton: 13.08. Az édes@nyád,,az.,,Te büdös talpú, élősködő, bocskoros hegyi móc. ( székely) Mély tisztelettel...! egy határon belüli magyar.
Nessy
Ezt nevezik eredményes stratégiának! Orbánéknak már sikerült mindenki, mindenkivel szembefordítani, megutáltatni, határon innen és túl!
Hivek! Jöhet a hozsanna!
kripton
@Clavigo: Én is gondolok valamit a te anyádról.

Imádom ezt! Beleköpni a hídról a vízbe, és nézni ahogy a csulára rácuppannak a halak.
Gyertek és nyeljétek még büdös vizipatkányaim! :-)
namihami
Lovaspityu és Borbélyimi (ex-RMDSz csicska), mint hiteles források.
No, ugorgyunk...
Ebből a fentnevezett kettőből kb. 5-5 millió is kevés lenne egy Göncz Árpádnak még csak a bokájáig is.
kripton
@namihami: Ugorgy lipsi!
Tudom. Oyan magas a szar.
Nessy
@kripton: Te "illibsi"viszont még ugrani sem tudsz , csak ha a gazdád utasít, mert a szervilizmusod nem engedi!
Csizmás Kond
Na látjátok ?...egy magyar emlékein egymást mocskoljátok...
kripton
@Csizmás Kond: Aki Trianonról úgy gondolkodik ahogy a Patkány, az nem lehet magyar. Aki védi azt a szarost, az sem!
kripton
@Nessy: Ezt néked én szintúgy mondhatom.

Madách után szabadon.
namihami
@Nessy: Az én fiatalkoromban még nem léteztek az olyan boltok, ahol a különböző mókás cédulák kaphatók lettek volna, ezért néhány nyomdász csinált ilyesmit.
Volt ezek között egy olyan feliratos, hogy:
""Napról-napra nő azoknak a száma, akik kinyalhatják a seggem. Ezúton értesítem, hogy mostantól maga is közéjük tartozik.""
No, akkor egy példányt most kripton kommenttárs rendelkezésére bocsájtok. Ezenkivül besoroltam egy ""ócska, silány bor"" szinonímával rendelkező, szintén ide böfögő kollegája mellé (hacsak nem a két személy azonos). Ezentúl mindkettőjük csak nevének olvasása esetén spórolni tudok némi időt, pusztán a kommentjük el nem olvasásával.
CsipkeRózsa
@kripton: Göncz: "„Hosszú beszélgetés után azt mondtam Havelnek, hogy nagy szerencséje Magyarországnak Trianon, mert ezáltal nincs nemzeti kisebbsége”.

Ezzel nincs semmi baj, hiszen Göncz Árpád azt fejezte ki ezzel a mondatával, hogy Magyarországban a magyarok vannak többségben, tehát Magyarország magyar maradt.

Ez most különösen időszerű gondolat, hiszen most gyakran elhangzik a migránsozással kapcsolatban is, hogy Magyarország a magyaroké!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.