Elég nagy a zavar kéményseprők ügyében: egyelőre nem lehet tudni, mikor lép életbe a lakossági kéményellenőrzésekkel kapcsolatos új jogszabály. A jövőben csak azoknál a családi házaknál lesz ingyenes a szolgáltatás, ahol a tulajdonos külön megrendeli.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy pillanatnyilag nem tisztázott, hogy mikor lép életbe a kéményellenőrzéseket eltörlő új jogszabály, ahogy azt sem lehet tudni, hogy a háztartások hogyan rendelhetik meg a szolgáltatást.

Ezért hatalmas a káosz

- mondta el a napilapnak Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke. Az új rendelkezés decemberben vagy januárban is hatályba léphet.

Kéményseprőt kell hívnia családi házához? Sokba kerülhet Önnek!

Fotó: MTI

Az új törvény szerint a jövőben csak azoknál a családi házaknál lesz ingyenes a kémény vizsgálata, amelyeknél a tulajdonos ezt külön megrendeli. A vállalkozóknak továbbra is megadott időközönként kell kihívniuk a kéményseprőket, és a szolgáltatásért jókora összeget kell fizetniük.

Forrás: Napi.hu, Magyar Nemzet

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mit tudtak normálisan megoldani a SZERVEZETT LOPÁSON kívül SEMMIT !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Genyóék beletúrtak ebbe is, az eredmény is ilyen lett! Amatőr csicskatempó!
Desischado
Mindent tönkretettek, amihez eddig hozzányúltak. Már két áldozata van ennek az ámokfutásnak. A hülye nép meg csak tűr, és tűr. De meddig még?!
Eladott Ország
@nezelodo: tegnap 10:28 Ha a sparheltedet átkötöd egy Schiedel kéménybe nem jó buli, mert jó ha egy millából megúszod, mivel a falazott téglakéménybe már nem lehet bekötni, nem felel meg.
nezelodo
@Eladott Ország: Ki hitte volna... Szegény mini elnökünket sajnálom, hogy a havi béréből még egy snassz Schiedel kéményt sem tud építtetni! Remélem csak vet oda neki egy kis pénzt a Lenci, nehogy a szénmonoxid intézze el a kormányváltást!
Eladott Ország
@nezelodo: De ez se piskóta .2016-tól csak kondenzációs gázkazánt lehet felszerelni.
Ha elromlik a nyílt égésterű kazán, akkor ahelyett kondenzációsat kell felszerelni (kivétel, a társasházakban, ahol egy ideig még a nyílt égésterű ErP-s készülékeket is fel lehet tenni). Családi házaknál nincs kivétel, csak kondenzációs kazánt lehet felszerelni, és ehhez a kéményt is át kell alakítani, ami meglehetősen költséges.
nezelodo
@Eladott Ország: igen tudom, az árakat és a készülő jogszabályokat is, meg a hamarosan életbelépő utazási kedvezményeket regisztrációval nyirbáló családbarát szabályokról is hallottam.
Ha simlisnek nevezem őket, az dicséretnek számít, azok miatt amit a lakosság ellen elkövetnek, túllihegve a "Soros irányította EU" szabályokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.