A magyar hatóságok mindent megtesznek a lakosság védelme érdekében: a rendőrség, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Bakondi György úgy fogalmazott, Magyarország változatlan belbiztonsági helyzete alapján nyugodtan kívánhat minden magyar családnak békés, boldog ünnepeket, majd a kormány nevében köszönetet mondott a rendvédelmi dolgozónak, akik példás helytállásukkal segítették Magyarország szuverenitásának és biztonságának megőrzését.

Európa biztonsági helyzete ugyanakkor sokat romlott a közelmúltban, amiért elsősorban a migrációs hullámmal érkezett veszélyes személyek, a muszlim fiatalok radikalizálódó csoportjai, valamint az Iszlám Állam harcokra kiképzett, a kontinensre visszatérő katonái okolhatók – fejtette ki a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi: a magyar hatóságok garantálják az ünnepek biztonságát

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A politikus egyúttal ismételten sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az unió vezetői nem osztják a magyar kormány azon álláspontját, amely szerint a problémákat ott kell kezelni, ahonnan a migránsok útnak indulnak.

Kiemelte, a békés karácsony gondolata a 2015-ben kezdődött migrációs hullámot követően került veszélybe, azt ugyanis eddig 27 súlyos terrortámadás követte 330 halálos áldozattal és 1300 sérülttel.

Emiatt sokat romlott az emberek szubjektív biztonságérzete – mondta Bakondi György, aki aláhúzta, hogy az illegális bevándorlás nemcsak terrorcselekményekben nyilvánultak meg, hanem a köztörvényes bűncselekményekben, valamint az antiszemitizmus és a párhuzamos társadalmak megjelenésében.

Hangsúlyozta, az európai hatóságok számos speciális intézkedést vezettek be az ünnepi rendezvények biztosítására, például a karácsonyi vásárok betonkockákkal történő lezárásával, fellépésük azonban olykor sikertelen maradt. Példaként említette a tavaly karácsonyi berlini kamionos támadást, amelyet a német hatóságok hónapokig tartó hatástalan kiutasítási próbálkozása előzött meg a későbbi elkövetővel szemben.

A belbiztonsági főtanácsadó emlékeztetett arra is, hogy novemberben a német és a francia rendőrség is letartóztatott terrorcselekményre készülő személyeket, az Iszlám Állam pedig megfenyegette a Vatikánt.

Bakondi György a TEK fővárosi Vörösmarty téren álló páncélos járművének festékkel történt lefújására vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, az eset váltásidőben történt, a terrorelhárítóknak pedig nem a csapatszállítójuk, hanem a karácsonyi vásáron tartózkodók védelme a feladata.

"Sajnos egyesek esetleg ebből viccet csinálnak" – tette hozzá.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nyugoggyá le Oktondi, majd mi vigyázunk a kisbuszban zsugázó TEK-esekre, nehogy meglőjék egymást és meg ne fázzanak "szolgálat teljesítés közben" Wazzeg...milliárdokért! Így jó lesz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ez csak rémületkeltés...meg a grafitis esetből kiindulva...ha lenne is terror ezek képtelenek lennének elhárítani.
namihami
Hasonlóan, mint a TEK-es jármű külső festésének állagát?
Akkor tényleg okosabb lesz itthon maradni.
Nessy
Pozitívan tudnám értékelni, ha pártunk és kormányunk "garantálná" a békés ünnepeket, azzal hogy végre hazamegy töltött káposztát, halászlét főzni, fát diszíteni és legalább két hétig csak evésre használná a száját!
A klaviatúrát meg eltennék a szekrény mélyére!
Mindenki jól járna!
nyanya001
Váltáskor nem árt ha kiürítik a vásár területét ...
Mert ha váltáskor rondították össze a tekes harckocsit, akkor nem ártana,
ha a váltás két turnusba történne, ha már ennyire védenek bennünket, mert amíg vált az egyik, a másik őrködik,
persze ez magas nekik mint kacsának a farzseb.
Eladott Ország
Másfelől két hét alatt olyan rendet vágtatok, amilyen soha nem volt ebben a hazában, haver. Miközben a sorosistának kikiáltott civileket komplett hadsereggel támadjátok le, egy a hatóságok előtt ismert militánshoz bekopogtok két rendőrrel, hogy helló, itt vagyunk. Miért kellett ennek a rendőrnek meghalnia? És ha meg kellett halnia, akkor Pintér, Hajdu, Papp mit
keres még a helyén? Egy ekkora szakmai mellényúlás után te megrendülsz ahelyett, hogy lemondásra szólítanád fel őket? Még egyszer mondom, pedig ezerszer leírtuk: ne adja a Jóisten, hogy ebben az országban komolyabb terrorcselekmény történjen, mert azt már bőven
demonstrálták a magántestőreid, micsoda kiváló tájékozódási eltévedési, felderítési képességük van. Mármint képességük arra, hogy utólag mindent rendben találjanak. Ezt az országot néhány felfegyverzett terrorista simán elfoglalja, mire Hajdu megérti, hogy merre van az arra. Csak úgy mondom. Egyszerűen hihetetlen, hogy az ország biztonsága a bohóc Rambók és elfuserált Horáció Kének kezében van. Ami még durvább, hogy amíg a pocakos a
terrorista migráns hordákkal izmozik verbálisan, a náci-nyilas eszmék követői nagyobb veszélyt jelentenek ránk, mint bárki más. A túltolt gyűlölködésért egyre nagyobb árat fogunk fizetni. Már most is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.