Már csak kilenc napig, azaz december 31-ig lehet fizetni a régi húszezer forintos bankjegyekkel. A Magyar Nemzeti Bank az év végén bevonja azokat a forgalomból – figyelmeztet honlapján a jegybank.

Január 1-jétől már csak a két évvel ezelőtt forgalomba hozott, korszerűbb húszezer forintos bankjegyeket lehet használni a vásárlások során. A kereskedők nem kötelesek elfogadni a bevont, régi bankjegyeket  – írja a Profitline.

A be nem cserélt régi húszezer forintosok nem veszítik el értéküket, a bank- és postafiókokban még három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig – azaz 2037. december 31-ig – díjmentesen átválthatók azonos címletű törvényes fizetőeszközre

- közölte a jegybank.

Már csak eddig lehet fizetni a régi húszezer forintossal

A bevonásra kerülő régi 20 000 forintos bankjegy. Fotó: MNB

A 20 000 forintos bankjegyek cseréje az elmúlt két évben eredményes volt. 2017. december közepén a forgalomban levő összes 20 000 forintos bankjegyeknek már csak 4 százalékát tették ki a régiek – közölte az MNB.

Az MNB arra is felhívja a figyelmet, hogy

a régi tízezer forintosok bevonásáról még nem született döntés, így ezek a bankjegyek az újakkal együtt továbbra is korlátozás nélkül használhatóak.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról az MNB honlapján további részletes információk érhetők el ITT 

Forrás: MNB, Profitline.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.