A kormány a határon túli magyar kultúra ápolása, a határon túli magyar közösségek szavazói aktivitásának fejlesztése érdekében évente 1,7 milliárd forinttal támogatja az erdélyi kulturális közösségi mintaprogramot - olvasható ki a Magyar Közlönyből. A kormányhatározat szerint az idei és a 2018-as költségvetésben egészen pontosan 1,67 milliárd forintot különítenek el a programra, 2019-től pedig már beépítik a központi költségvetésbe az ugyanekkora összegű támogatást. A pénzt a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. kapja.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mi a szart kertelnek szarháziék? "...szavazói aktivitásának fejlesztése érdekében..." ez röviden a szavazatvásárlás, amiért a hatályos normák szerint megismételt választás jár!
Gecikre nem vonatkozik a törvény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@kokopelli: ma, 15:04
Szerintem, aki nem volt ott!
Veleda
No brávó! Megfizetjük a közösségi nevelést Erdélyben, miközben idehaza éppen a Civil szervezetek működési lehetőségeit nyesegetik vissza. Nálunk miért nem fordítanak milliárdokat ugyan erre? Nálunk is lenne kulturális érdeklődés és igény, csak hogy szaros 100 ezer forintos támogatásért költségvetés kimutatással pályázni kell elektronikus úton. Röhej.
Eladott Ország
Nem titkolt céljuk, hogy ezek a szavazatok a most is kormányon lévő Fidesz-KDNP-t erősítsék. Ezzel mindössze egy baj van: ezeket a szavazatokat a magyar kormány adófizetők pénzén vásárolta. Az általunk befizetett adókat átcsoportosítva kaptak támogatásokat a határon túli magyarok, hogy aztán később, ezt az orruk alá dörgölve buzdítsanak a mellettük való szavazásra. Ha valami undorító és gusztustalan, ez biztosan az. A szarházi fidesz nevű bűnözők szavazóbázisukat idehaza hála a Jóistennek már nem tudják növelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.