Megalázónak tartják a BKV-dolgozók a cég 12%-os béremelési ajánlatát – ezt mondja a BKV egyik érdekképviselete. Közlése szeront csaknem ezer BKV-dolgozó helyezte letétbe feltételes felmondólevelét.

Egy szakszervezet szerint ezer ember készül felmondani a BKV-nál

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A HírTV-nek Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta: 

a szakszervezet nem is írta alá a javaslatot, holott a többi érdekképviselet rábólintott még decemberben.

Hozzátette: a közlekedési vállalat egyébként hamarosan nehéz helyzetbe kerülhet, mert már csaknem ezer BKV-dolgozó helyezte letétbe feltételes felmondólevelét.

Ezzel párhuzamosan folyamatosan távoznak alkalmazottak a cégtől és más utat keresnek

- mondta Nemes Gábor a tévének.

Az elnök szerint ez nagyon magas szám.

Tehát függetlenül attól, hogy ilyen jellegű látszólagos bérfejlesztési ajánlat látott napvilágot, nem elégedettek a dolgozók és beadják a felmondást és más utat keresnek maguknak

– mondta Nemes Gábor.

A a rossz munkakörülmények is szerepet játszanak abban, hogy rengeteg BKV-dolgozó helyezte letétbe feltételes felmondólevelét.

Forrás: HírTv, Index

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha Orbán kérhet pénzt a híveitől Soros ellen, Tarlós is kérjen a budapesti fideSS-kdnp híveitől a buszvezetők bérére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ha Orbán kérhet pénzt a híveitől Soros ellen, Tarlós is kérjen a budapesti fideSS-kdnp híveitől a buszvezetők bérére.
Dr plágium
@cikicakk55: Azt se hagyd ki, hogy a munkatörvénykönyv átírásával csökkentették a műszakpótlékokat...
cikicakk55
@peterkelemen: tegnap 17:50

ez a legnagyobb baj,hogy pont mi szívjuk meg a legjobban akik itt maradunk.Még is mit is tudnánk tenni? Nem várhatjuk el egyetlen egy embertől sem,hogy csak azért,hogy legyen az itthon maradottaknak bére,nyugdíja,ellátása Ők itthon maradjanak.Elmennek és én is elmennék,ha most lennék frissen diplomázott ápolónő. A fiam is el fog menni és bár az egyik szemem sír miatta,de igazat adok neki.Mi a nyugdíjunkból nem tudjuk segíteni,hisz az is csoda volt,hogy eddig tudtuk taníttatni.Menjen,alapítson kinn családot és éljen olyan életet amilyet megérdemel.A tudását fizessék meg,ne úgy mint itthon.Sajnos pont akik ilyen élhetetlenné tették az országot,azoknak semmi gondot nem fog okozni az ország összeomlása,mert nekik ott van a több ezer milliárd valahol a világ másik végén lévő bankokban,jól elrejtve. Mi szívunk,de nagyon,akik nem tehetünk semmiről.
Csizmás Kond
Ma Magyarországon mindenki azt hangoztatja hogy sehol nem veszik emberszámba, sem kórházba sem a buszon sem a hivatalba, mindenütt pöffeszkednek meg játsszák a hatalmast...és láss csodát mégsincsennek megelégedve a fizetésükkel...sőt a lenézett fogja a pártját...ezek vagyunk ...valaki elbőgi magát és mi kórusba bőgünk utána.
cikicakk55
@Dr plágium: Igazad van,azt teljesen ki is felejtettem. Így meg főleg inkább csökkent az egészségügyi dolgozók bére,még a munkájukhoz kell felszereltség viszont katasztrofálisan csökkent.fel tud bosszantani,mikor hallom a betegeket panaszkodni( sajnos mostanában sokat voltam kórházba,főleg látogatni) A hozzátartozóknak,hogy nem kapnak rendesen enni,meg bele izzadtak az ágyneműbe,de nem cserélik le,meg már rég lefolyt az infúzió és le se sz...k,mert mi lesz ha légbuborék kerül a vénába.Az a fajta infúziós szerelék már a Kádár rendszerben le lett cserélve,pont azért,mert veszélyes volt.A másik,hogy nincs elég ágynemű. Hiába izzad bele a beteg,nincs tiszta,mert inkább annak húzzák át az ágyát,akié véres,vagy bár milyen más dologgal szennyezett lett.Ha egy osztályon van 40 beteg és van rá 3 nővér,akkor ne csodálkozzanak,hogy pár percig várniuk kell még kicserélik,vagy leveszik az infúziót.természetesen nem azt írom ezzel,hogy nincs olyan nővér,amelyiknek a modorán ne lehetne még csiszolni,de valahol meg is lehet őket érteni.Sokkal többet kell adminisztrálniuk,még régen kellett.Most minden szem gyógyszert be kell írni,hogy ki kapta,mikor,kinek a javaslatára.Ez alá íratni az orvossal és neki is alá írni.Ugyan ezt a kórlapra és az átadó könyvbe is,de közben figyeljen a betegekre is.
peterkelemen
@cikicakk55: Mit tudnánk tenni? Azt amit minden bátor nép megtesz. Kivonulni országszerte és nekik menne magyarul harcolni. Egy hülye kis csicska nép lett a magyar, amelyik csak panaszkodik ahelyett, hogy mindenki ezerrel helyileg szervezné az ellenállást és kőkeményen, szakadatlanul tiltakoznának,.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.