Féléves felkészülési időszakot biztosít, kérelemre részletfizetési lehetőséget ajánl fel – július 1-i kezdettel – a Magyar Államkincstár a tiltott támogatást elfogadó és a szabálytalanul gazdálkodó pártoknak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A közlemény szerint az érintett pártok számvevőszéki vizsgálatával kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Magyar Államkincstár vezetőivel.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítását követően a tiltott párttámogatásnak megfelelő összeget az érintett pártoknak kell befizetniük, az ennek megfelelő összegű büntetés érvényesítése a Magyar Államkincstár feladata

– írták.

A nemzetgazdasági miniszter azt javasolta a NAV-nak, hogy mindezek figyelembe vételével ne indítson behajtási eljárást és ne érvényesítsen inkasszót az országgyűlési választásokat megelőzően, így az ÁSZ által előírt fizetési kötelezettségek a pártok választások előtti költségvetési gazdálkodását és a kampány támogatásokat nem érintik

– írták.

Hangsúlyozták, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani, a politikai pártoknak is, a törvénysértés következménye alól felmentést adni senkinek nem lehet.

"Az érintett politikai pártokat felszólítjuk arra, hogy a törvénytelen gazdálkodás miatti befizetési kötelezettségek ütemezéséről, a részletfizetés rendjéről kezdeményezzenek egyeztetést a Magyar Államkincstárral, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal" – áll a közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Állami Számvevőszék az elmúlt hetekben sorra bírságolta az ellenzéki pártokat azok állítólagos gazdálkodási szabálytalanságai miatt. 

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@Pálinkás Pál: Éppen ez az érdekes, hogy az Ász ebbe kapaszkodik -> Az Állami Számvevőszék jelentései, az abban foglalt megállapításai, következtetései bíróság vagy más hatóság előtt nem támadhatók meg.

Mivel a Nemzetközi Bírósághoz, az itthoni jogorvoslatokat ki kell meríteni teljesen, ami viszont nem lehetséges, na itt van a 22-es csabda ! És erre van egy jószituált főügyész, mely mindezt végignézi és nem tesz semmit. Ja bocs, tesz valamit, felveszi a fizut.
endeavor
Haladékot adott - TÖRVÉNYTELENÜL!
Mi az, hogy ti csak úgy a pillanatnyi érdeketek miatt a kényetekre-kedvetekre változtatjátok a kőbe foglalt alaptörvényt?
BŰNÖZŐK VAGYTOK.

A bűnözőkkel három dolog történhet. Én a harmadikkal kezdeném:
Jobb esetben a börtönben rohadtok ezer évig, rosszabb esetben a lámpavason végzitek ebben a fene nagy demokráciában, amelyikben valaki valahol elvesztette a demokrácia kulcsát.
Eladott Ország
A fentieknél sokkal fontosabb kérdés (amely sajnálatos módon a választ is magában hordozza): amikor egy miniszter hivatalosan jogsértésre, a törvény megkerülésére szólít, konkrétan felhatalmazva érzi magát arra, hogy a jogrend felülírására tegyen javaslatot, ott teljes szánalmasságában rohad a jogállam ványadt teste. Ahol egy kormány a nyilvánvaló túlkapásai az ellenzék bürokratikus eszközökkel való kivéreztetésére ilyen áttetsző, alattomos kísérletekben öltenek testet, ott Istvánnak van igaza. Az nem jogállam és nem demokrácia, hanem egy diktátor kényének-kedvének, és látszólagos jóindulatának (értsd: ördögi önkényének) kiszolgáltatott banánköztársaság.
Pálinkás Pál
@Főlökött: Ezért írtam...a csúti is mindig brüsszelbe rohangált feljelenteni az országot mikor ellenzékben volt...a főügyész meg addig tényező amíg a törpe,utána legfeljebb cellatársak lehetnek!
Főlökött
@Pálinkás Pál: "cellatársak " ??? Nincs annyi villanyoszlop :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.