Áder János kitűzte a 2018. évi országgyűlési választások időpontját. 1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé. Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek. Magyarország választójoggal rendelkező polgárai az akkori sorsdöntő tavasz óta immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését. Az 1990-es polgári demokratikus átmenet lehetővé tette az európai alkotmányos hagyományokból építkező szabad és független Magyarország megszületését. 1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége. Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel - külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat...

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A szavazatok számlálása úgy vélem, hasonlóan fog történni, mint az Orbán-féle konzultációnál.
Cirkusz az egész.
RonaGyuri
@görbetükör: ez durva sértés minden tisztességes közreműködővel szemben. Ezt zömében tisztességes állampolgárok végzik, ráadásul ellenérdekeltek szeme láttára és együtt!
Nessy
A két választás között van egy hangyafülnyi differencia! Akkor még csalás nélküli, korrekt választás volt, normális választási törvénnyel és Választási Bizottsággal, kibicek nélkül!
Ez az, ami ma már nincs!
Nessy
@RonaGyuri: Ez az egyetlen, ami még tisztességes! De a választási törvény, a levelezőtagozatosok szavazása, az átrajzolt körzet határok már nem a tisztességes szavazat számlálókon műlik! És ott van az eb elhantolva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.