Jogerősen háromszáz óra közmunkára ítélte a Mátészalkai Járásbíróság azt a postai kézbesítőt, aki elsikkasztotta a postai küldeményként rábízott csaknem egymillió forintot – közölte a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Elítélte a bíróság a szabolcsi postást, aki egymillió forinttal lépett meg
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Toma Attila elmondta, hogy az egyik szabolcsi település postahivatalában dolgozó K. Gy. február 6-án reggel vette át a postamestertől a mintegy egymillió forint készpénzt, majd ismeretlen helyre távozott. A férfi pénzt a címzetteknek nem kézbesítette, munkahelyén nem jelentkezett elszámolásra, telefonon pedig elérhetetlenné vált munkáltatója számára.

A postás a nála lévő készpénz egy részét Mátészalkán és Budapesten euróra váltotta, majd vonattal Bécsbe ment, hogy onnan Nyugat-Európába utazzon – ismertette a szóvivő. Miután megtudta, hogy a rendőrség keresi, visszautazott Magyarországra, a rendőrök Mosonmagyaróváron fogták el. A vádlottnál mintegy 700 ezer forint értékű pénz, forint és euró maradt, amelyet a rendőrség lefoglalt; a posta emellett kérte további kárának megtérítését a vádlottól.

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a kár egy részét megtérítette, valamint vállalta, hogy a többit is részletekben visszafizeti a postának – közölte Toma Attila.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
KÉRDEZEM A FARKAS FLÓRI NEVŰ TETŰT MIKOR ÍTÉLI EL A BÍRÓSÁG 1.6 MILLIÁRD FORINT MAGÁNTULAJDONBA VÉTELE MIATT ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Hát szó ami szó. ő akár politikus is lehetett volna, nemcsak postás, biztos, nem az eszéért alkalmazták. Ahogy elnézem a bíró is megértette a lényeget.
papa.49
KÉRDEZEM A FARKAS FLÓRI NEVŰ TETŰT MIKOR ÍTÉLI EL A BÍRÓSÁG 1.6 MILLIÁRD FORINT MAGÁNTULAJDONBA VÉTELE MIATT ???
nezelodo
@papa.49: Amikor a rokonát, a "nagy embert", aki védőszárnyait teríti rá...
emerencia
Lehet, hogy ennyiért már megérte ennek a bűnözőnek ez az utazás. Sok becsületes ember nem tud utazni mert nem engedheti meg magának pedig tisztességesen, becsületesen dolgozik. Sokan közülük fillérekért, jogfosztva dolgoznak közmunkán úgy, hogy soha semmit nem loptak el!
X-ray
Ez felhívás minden postásnak, hogy nyugodtan lopják el a rájuk bízott pénzt, basszák el, aztán jöjjenek vissza és bánják meg bűneiket. Közmunka ítéletért megéri!
nezelodo
@X-ray: Egy milliárdot úgysem bíznak rájuk, csak a politikusokra, mert ha annyit lopna, sosem kerül Tündérországban a bíróság elé.
justhpeter
A bírósági árfolyamot tekintve elgondolkodtam azon, hogy vajon Viktorunk hány életen át seperhetné az utcát közmunkában ?
Sámannus
Jáj má előre röhögök, hány évet kapnak a fityfaszosok a jó kövér lopásokért. Még a köbük reinkarnációjuk is közmunkások lesznek, mint amikor a kínai nagy falat építették. Ott is kapott a rokonság is a büntetésből. A rezsibiztosnak jó kis hamuszórást ajánlanák a fejére, mert megérdemli.
Eladott Ország
@justhpeter: A Föld története hozzávetőlegesen 4,567 milliárd évre (4 567 000 000 év) nyúlik vissza, a protoplanetáris ködből kialakuló Földtől napjainkig. Hogy el tudjunk igazodni az időskálán, egy 24 órás órát fogunk használni, amit beosztunk a Föld életkorára, kezdve 4,567 milliárd évvel ezelőttől egészen napjainkig. Minden másodperce ennek az órának kb. 53 000 évet jelent. Ennyit kellene a csútinak közmunkán sertepelnie.
Clavigo
Majd Áder Jankó amnesztiát ad neki...oszt jó napot. Vagy ilyen kevésért,,, nem jár " kedzselem " ??,,,,
Eladott Ország
@Clavigo: Áderejankóék csak százmilliós tételben tudnak gondolkodni, ennyi pénzért le sem hajolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.