Az ellenzéki tömörülés elsősorban azt kifogásolja, hogy vasárnap számos szavazókörben történt szavazatlevonás, mivel a helyi választási bizottság hibája miatt az urnában több volt a szavazólap, mint ahányan szavaztak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Azt keresheti, sajnos. Az AB is orbán embereivel van tele ott van a volt Népfrontos Stumpf István is például. Az AB sem független a Fidesztől. Forduljon inkább Hágához a Momentum.
RonaGyuri
Mikor a butaság és a tudatlanság találkozik

Azt kell mondjam, hogy a nép, az isten adta nép, mely …, nos ha értené akár rájuk is szavazhatott volna

Nem, nem állítom, hogy a választás az egyetlen, de leginkább irritáló, hogy buta, tudatlan és tájékozatlan erőszakos politikusok hablatyolnak olyan dolgokról, aminek még utánanézni is lusták voltak.
A hírek szerint – sokak szerint az üdítő fiatalság jegyeit hordozó – „Momentum az Alkotmánybírósághoz fordul a szavazatszámlálási módszer miatt”. A beszámolók szerint közleményükben kifejtették, hogy: „erősen megkérdőjelezhető a 2018-as választások demokratikussága, igazságossága és tisztasága. A választást saját arcára átszabó Fidesz nem csak az egyéni választókerületek határait, a választások fordulóinak számát változtatta meg, hanem a szavazatszámlálás módja is a legerősebb pártnak kedvez”.
Elsőre tényleg viccel ütöttem volna el a dolgot jelezvén, hogy „Az un. D'Hondt-módszer kis mértékben a nagy pártoknak kedvez a széttagolt kis pártokkal szemben”!
Nos itt elmélkedhetnék a néhány dologról az un. listás szavazásokról, de a közlemény bugyutaság ennél sokkalta mélyebbre ható.
Igen a szavazatszámlálás módjára, pontosabban módszerre vonatkozó baromságról van szó.
Nem, nem csak arról van szó, hogy nem a számlálás, hanem a jegyzőkönyvi határozat módszeréről szól a dolog, de arról is, hogy a módszer már a „Cé-ben” is rögzítve volt.
Egyébként – mint ismert – a dolog oka egyértelműen a bizottságok trehány, felkészületlen voltára vezethető vissza, így a törvény szellemében az adott szavazókörökben a szavazást MEG KELL ismételni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.