Mészáros Lőrinc a felcsúti polgármesterségről való lemondása után is minden erejével azon lesz, hogy támogassa a településen élőket, és fő célja továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyen a kis- és középvállalkozások megerősítésében.

A Magyar Idők napilapnak adott interjúban Mészáros Lőrinc elmondta:

április 20-án írásban tájékoztatta az alpolgármestert és a jegyzőt arról, hogy lemond a polgármesteri tisztségről.

Döntésének okairól a nagyvállalkozó kifejtette: az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségei átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, ami tulajdonosként teljes embert igényel. Emellett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is elnöke, és mivel mindig mindenben maximális teljesítményt szeret nyújtani, ezért a polgármesteri feladatokat már nem tudja a jövőben felelősséggel ellátni – fűzte hozzá.

Az üzletember a lapnak azt mondta, bízik abban, hogy visszavonulása után nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó szerinte Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen nehezítve ezzel a munkavégzést.

Mészáros Lőrinc úgy fogalmazott, abban bízik, lemondásával és közszereplői státusának megszűnésével az ilyen típusú érdeklődés is alábbhagy a községben.

A lemondott polgármester arról is beszélt a Magyar Időknek, hogy azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak – aki csak névrokona – szavaznának majd bizalmat, mert benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön.

Mészáros Lőrinc szerint a település nagyon jó úton halad, óriási fejlődésen ment keresztül regnálása alatt: prosperáló, biztos lábakon álló települést ad át. A megvalósulás küszöbén álló terveik között szerepel még egy új bölcsőde és iskola felépítése, ebben is segít majd megválasztott utódjának.

"Én Felcsút polgára maradok" – Mészáros Lőrinc megnevezte, kit szeretne utódjának

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

"Én Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondok le!"

Hangsúlyozta: ugyan lemond a polgármesterségről, de továbbra is Felcsút polgára marad, és minden erejével azon lesz, hogy támogassa az ott élőket. Az alapítványaim például hosszú távra rendezkedtek be – tette hozzá. Mint mondta, a Vál-völgyi fiatalok tanulását ösztöndíjjal segítik, vissza nem térítendő támogatást nyújtanak nekik lakásépítésre és -felújításra, évente csaknem ötszázmillió forintot osztanak így szét.

A közélettől való visszavonulásom tehát nem azt jelenti, hogy a Felcsúton vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám

- mondta a leköszönő polgármester.

Mészáros Lőrinc kitért arra is, hogy húszezer embernek ad munkát, megélhetést.

"Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd" – jelentette ki.

Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút község polgármesterévé, tevékenységét társadalmi munkában látta el, vagyis munkájáért nem vett fel fizetést.

Forrás: MTI, Magyar Idők

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Te szarházi még a KSH átlagbért se fizeted ki. Szerencsétlen ember aki nálad dolgozik, te szarevő, tahól, f*szparaszt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Te szarházi még a KSH átlagbért se fizeted ki. Szerencsétlen ember aki nálad dolgozik, te szarevő, tahól, f*szparaszt.
kiscsillag66
8 éve is már felcsúti polgármester volt, csak most lett neki teher???
Edmond Dantes
Ha nem felel meg Mészáros László,akkor javasolnám még Mészáros Lajost,Jánost,Lászlót,Pétert,Máriát...na meg még Bélát is.
Pálinkafőző Rézüst
Vagyis a háttérből ő fog tovább irányítani, mint a lömöpöben a siffer et. Micsoda egy szar(ok) ország(a) lett ez... :(( Volt komcsik , besúgók , talpnyalók tobzódnak... És a sötétség (tudjuk kik) erre szavazott... Szegény, szegény Magyország...
mackoka46
Csúti despota vagy, míg be nem vonulsz a börtönbe !
Pálinkafőző Rézüst
nem lesz közszereplő, tehát nem lesz "megripoltotható". Eddig csak a nyilvános polgi gyűléseken lehetett tőle kérdezni, amikre persze nem válaszolt, most ezt védik ki ezzel Ennyi. Mocskos komcsi stílus...
Ludmilla
szerintem a polgármestert választják,nem a mokogalőre nevezi ki
Pálinkafőző Rézüst
nem, kötsög te Mo. állampolgára maradsz. Sajnos.
simmering73
Én is úgy hallottam, hogy éhbérért dolgoztatja az embereket.
Pálinkafőző Rézüst
lázár véleményének ellenére egy "beilleszkedett" cigány...a gazdájával, meg magával együtt. A többi vajh miért nem zajong ellenük,,,,
havasigyopár
Annyi dolga van a sok pénzszámolással, hogy nem ér rá polgármesterkedni.
Ha megmondta ki lesz az utódja, akkor az is lesz, mert csak haver lehet, meg jó bajtárs és elvtárs.
namihami
Te valóban Felcsút polgára maradsz. És nem a jobbak, értelmesebbek és intelligensebbek közül.
És azt a falut a jobb érzésű emberek pont az olyanok miatt kerülik, mint amilyen te és a barátod vagytok.
kisrigó
Más ember hiába dolgozza ki a belét, akár több diplomával, mégis nehezen él meg. Arra azért van esze, hogy a kötelező bért sem adja meg a munkásainak. Nyugodt lehet, őt nem ellenőrzi a hatóság! Az emberek meg féltik a munkájukat, nem tesznek panaszt. Amúgy mai hír, hogy ma vált hívatalossá, hogy vett egy szállodát Nyíregyházán is! Nem vette fel a fizetését, biztos már pénzt is nyomtat!
kokopelli
@Eladott Ország: Kénytelen maradni,mert máshová nem engednék be?
Rizikófaktor minden településnek? ;-)))
Edmond Dantes
Azért ezt az embert sajnálom,annak ellenére,hogy jogosan zúdul rá a népharag,mert meg nem szolgált vagyon van a birtokában.Valahogy mégis más kategória mint az a nagyképű,arrogáns,parazita léhűtő Tiborcz.Orbán aljas módon szalmabábúként (strómanként) használja Mészárost,ő pedig naív módon hisz a miniszterelnökké magát felhazudó,felkapaszkodott barátjának.Kizárt dolog,hogy ne tudná azt,hogy ő már sok sok milliárddal korábban meghaladta a képességei határát.Nem hiszem,hogy nyugodtak az éjszakái,együgyű Svejknek látszik,de Svejk nem volt hülye és azért ő sem az.Ebbe vagy bele fog bukni és a barátja majd lazán szarban hagyja,vagy rámegy az egészsége.De leginkább mindkettő.
Pálinkafőző Rézüst
@Edmond Dantes: Svejk nem volt hülye valóban, kicsit magának való volt,"öntörvényű" volt, de megvolt benne józan paraszti ész! Ebből viszont az is(!) hiányzik!!!
libellle
@Edmond Dantes: Igazán meglepö, hogy egy majdnem analfabet páar év alat milliardossá válik.
Pálinkafőző Rézüst
@libellle: orrbán óta ez a lehetőségek hazája... Hosszú nyelv, cig. vagy román származás, stróman vizsgán megfelelés, és már ívelhet is felfelé a karrier...
Pálinkafőző Rézüst
"Döntésének okairól a nagyvállalkozó kifejtette: az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségei átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, ami tulajdonosként teljes embert igényel. "
Fingja nincs róla, hogy ezek hogy működnek...:)
egyvandor
Mi ez királyság? A mészarosnak semmi köze kit választanak. Enélkül is a félelem és az elvakult érdek mindenféleképpen fideszes jelöltnek kedvez.
egyvandor
@Ludmilla: Minden tisztességes ember így van vele, de aki Gorbán útjába kerül annak annyi és ehhez ma már Gorbánnak meg sem kell mukkannia.
egyvandor
@kisrigó: Az hogy egy versenyben meggazdagodott vállalkozó többszörösét képes összehozni egy keményen dolgozó akár több diplomás felkészült embernél, a kapitalizmusban elfogadható.
De hogy egy tehetségtelen és agyilag is senki, pusztán haverjának miniszterelnöki ciklusa idejében képes előbbre jutni és akkor is a leggazdagabbak listáján az ötödik helyre, az több mint bűncselekmény gyanús.
Desischado
Kiváncsi lennék a lemondás igazi okaira. Egyébként egy salak féreg, és esze sincs. A valódi piacon rögtön megbukna, ha nem lenne megfelelő hátszele.
Eladott Ország
Maradsz, egy tahó bunkó cigány, mint a kenyéradó gazdád.
evacica
@Pálinkafőző Rézüst: na most kapok mindjárt röhögő görcsöt!ha te irányítanád ezeket a cégeket akkor már rég tönkre mentek volna! Annyit ért Lőrinc barát a tőzsdéhez, mint Homonnay Gergely Erzsi cicája! Ez a fazon tényleg elhiszi magáról, hogy ért a cégek vezetéséhez! Mindenki tudja aki még gondolkodik ebben a lökött országban, hogy Lőrinc egy stróman és egy báb

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.