Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti majd a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőcsoportját, a helyettese Vadai Ágnes lesz.

Gyurcsány Ferenc lesz a DK frakcióvezetője

A frakció csütörtöki alakuló ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta:

álláspontjuk nem változott, a választást továbbra sem tekintik sem szabadnak, sem tisztességesnek, de megalakították kilenctagú képviselőcsoportjukat. Az ellenzéki politikus ezt azzal indokolta, hogy "az önkénnyel szembeni harcban" minden eszközre szükségük van.

A DK a neki járó bizottsági helyeket úgy osztja el, hogy Arató Gergelyt az Országgyűlés jegyzőjének, Varju Lászlót a költségvetési bizottság elnökének, Vadai Ágnest a honvédelmi bizottság alelnökének, Oláh Lajost pedig az európai ügyek bizottsága alelnökének jelöli.

A megválasztott képviselő kiemelte, hogy

az új parlamenti struktúráról született megállapodást nem írják alá; záradékkal akarják ellátni, amelynek szövegét később ismertetik.

A szóvivő arra is kitért, hogy nem látnak olyan biztonsági kockázatot, amely miatt az Országgyűlés alakuló ülésének napján le kellene zárni a Kossuth teret.

Gréczy Zsoltot a sajtótájékoztatón szembesítették Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mondataival, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc 2010 előtti kormányzása miatt a Demokratikus Koalíció nem lesz képes 6-8 százalékosnál nagyobbra nőni. A szóvivő azt felelte,

érez némi ellentmondást, mert a polgármester korábban több körzetben is arra buzdította a választókat, hogy szavazzanak a DK jelöltjeire.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Shikari: Aha.
Ezért kérdezte a 2006-os eseményeket vizsgáló bizottságban egy fityfaszos képviselő,hogy miért nem használtak éles lövedéket?
Ugye seggfej?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Mirabilis: ma, 20:33
És egyáltalán ki jogosult belepofázni egy párt parlamenti frakciójának belső ügyeibe?! Kinek mi köze hozzá, hogy kit választanak meg vezetőjüknek?
Nyilván, akiben megbíznak!
egyvandor
@Mirabilis: 2006-ban a kormány befolyása a dolgokra csak formális volt. 2002-re a fidesz emberei már mindenhová mélyen beágyazódtak. (Mit utólag tudjuk rengeteg ember volt fidesz kompatiilis az mszp-ben is). Ha GyF olyan parancsot adott volna ki, amihez nem lett volna joga, talán mostanra töltené le büntetésének felét valamelyik fegyházban.
Ellenben a hőssé kikiáltott "tüntetőket" (kb azokat akik mindig megjelennek verőlegényként a fidesz védelmében) akik gyilkossá is válhattak volna ha nem sikerül mások által kimenteni azokat akikre rágyújtották az üzemképtelen vízágyús kocsit.
bencemacska
Ki támadt, kire?
A rendőrök védték a TV székházat. Ez volt a feladatuk! Munkaidőben! Miért is kellet védeni? Mert bent dolgoztak, akik éppen munkaidőben voltak. Voltak bent interjú alanyok és egyéb szereplők is! Hány rendőr sérült meg, szenvedett maradandó sérülést?
Kik voltak a támadóik? Valakik oda szállították nekik a köveket, vagy csak felbontották az utcát??? Nekik nem kellett dolgozni sem? Mégis jól éltek !
Miért akarták felgyújtani a TV2 közvetítőkocsiját? Miért nem engedték a riportert és a stábját kiszállni? Lehet, hogy mást látott volna, mint amit a HÍR TV közvetítője nekünk közvetített?!
Nem mindenki újszülött ám itt, hogy mindent bevegyen!!!
Edmond Dantes
Attól sajnos lehet tartani,hogy a Parlamentben elviszi a showt.Viszont annyi hasznunk kétségtelenül lesz belőle,hogy amikor majd ő beszél,vagy kérdezi a miniszterelnököt,Orbán a függöny mögött fog bujkálni.
koszpeko
@Shikari: Csodálkozol rajta?
Hányszor lett elugatva, hogy megindul a rendőrség?
Jozefina
Fogja is kapni orbán a kokikat és sallerokat tőle!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.