Évről-évre csökken a vért adó donorok száma, az idei nyáron pedig különösen nagy volt a visszaesés.

Csökkenő tendenciát mutat a véradási hajlandóság az Országos Vérellátó Szolgálat adatai szerint "míg egy átlagos napon 1600-1800-an is adnak vért, ez a szám idén augusztusban jóval kevesebb volt" – írta meg a Magyar Idők nyomán a hvg.hu.

Jelentős vérhiány van az országban

Fotó: pixabay.com CCO

A cikk szerint tavaly 2900-zal kevesebben adtak vért, mint 2016-ban, akkor pedig 4700-zal csökkent a donorok száma 2015-höz képest. Az OVSZ igazgatója szerint félő, hogy a csökkenő tendencia folytatódik.

Nyáron amúgy is lecsökken a véradási hajlandóság az allergiaszezon, a szabadságolások és a meleg miatt, de az OVSZ szerint idén még erősebben volt érezhető a csökkenés. Viszont nyáron is szükség van vérre a tervezett beavatkozások és az életmentő műtétek miatt, ráadásul vannak olyan vérkészítmények, amelyek csak pár napig használhatóak fel. A ritkább vércsoportokból alapvetően eleve kevesebb szokott készleten lenni, ezért is fontos a véradás.

Aki vért adna, az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján találja meg a fontos információkat, helyszíneket.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nincs hiany abban, csak nem adnak akarkinek. Kerdezzek a bayerzsoti feleseget, meg azt a szemetet, aki magankezbe adta a verellatast is, mint kurvajo penzforrast...
Ezentul azt is a fidesz fogja eldonteni, hogy ki kaphat vert Magyarorszagon.
Nemcsak kepletesen, de a valosagban is atmentek verszivoba...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nincs hiany abban, csak nem adnak akarkinek. Kerdezzek a bayerzsoti feleseget, meg azt a szemetet, aki magankezbe adta a verellatast is, mint kurvajo penzforrast...
Ezentul azt is a fidesz fogja eldonteni, hogy ki kaphat vert Magyarorszagon.
Nemcsak kepletesen, de a valosagban is atmentek verszivoba...
papa.49
A ,,FANYŰVŐ,, kapta meg innentől kezdve vér csak annyi lesz amit nem tudnak eladni külföldre !!!
KisGenyo2
Ha nem 8tól délig, meg 3ig lehetne vért adni, akkor mennék ;-)
www.vital.hu/verellato_kozpontok
Én Baján adhatnék. De nem Baján dologzom. Sőt nem is szeretnék munkaidőben adni.
Zeta
@karma1: igen, a család átvette a veradást, majd azonnal csökkentette az érte járó dijat.
Commenter
@Zeta: Nem mindenütt jár érte díj. Kis falvakban, városokban mentőkocsin adnak vért. Ki van téve a felhívás és az is hogy nem jár érte pénz.
Commenter
Miért nem ad vért a kormány, a békemenet, a CÖF is hogy jó példával is előálljanak végre?Pláne most a nagy keresztényi szeretet nevében. Nem akarnak segíteni, hát ne is csodálkozzanak akkor, hogy népességfogyás van...Ha már folyó vérről "írt" bayer tegnap akkor egy véradó menetet is szervezhetne úgyis a felesége a OVK ig.helyettese...
Jozefina
@Commenter: igaz!!! hirdessenek meg nagy országos és INGYENES véradást, a fidelitasszal és a felházzal karültve keresztényi szeretetből!!!
papa.49
@Commenter: Hát a ledes fatolvaj a Pityuka )))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: Ahá...én inkább a nemzet veje néven ismertem de ez a fanyűvő sem rossz. Most már a Hunguest hoteleket is ő "nyűvi" tegnaptól...
papa.49
@Commenter: Meg a fél Balaton az övéké, a másik fele meg a lölőn keresztül csak az még NEM PUBLIKUS !!!
papa.49
@Commenter: Tudod miért neveztem el így, hát csak a turai kastély parkjában végzett nagyszerű fanyűvésért !!!Nem tudom ismered-e én igen egy úgymond őspark VOLT, míg ez meg nem vette, aztán kivágtak rengeteg fát, mert elkezdtek egy tavat csinálni a parkban !!! Aztán a tiltakozás hatására levonult a brigád, most ott van ,,szétbaszva,, a park !!!
Azzal hogy kitakarították a parkot még egyet is értenék, csak a folytatással nem !!!
Zeta
@Commenter: az aki az első esküvői fényképet azzal a traktorral készítette, amelyikkel a szomszéd fáját "elszállították"
A rendőrség azóta is keresi a tettest, pedig a traktor állítólag a Blikben is szerepelt, mint szállítójármű!
Ő az ország veje.
Commenter
@Zeta: :) nem akárhogy szerepelt a nemzet traktora: rendszámmal!
Commenter
@papa.49: sajnos csak hallomásból ismertem a parkot. de nemcsak ott a Balaton vidékén is nyűvött ez már fát. Szúette pistike...
papa.49
@Zeta: Szerepelt bizony ott feszített az újasszonnyal a trakeszon !!!
Commenter
@papa.49: meg a szalmabálákon. a lagzis muri meg istállóban volt...de tényleg!
Commenter
@papa.49: major? hihi...ők mondták az istállót, gondolom azt is közpénzből alakították át "majorrá. " Nem is értem, miért nem a horvát autópályát zárták le, és miért nem ott volt a dínom dánom... a nemzet legprosztóbb ifjú párja azt is simán megtehette volna..
papa.49
@Commenter: Ha ezért a címért indulnának, TORONYMAGASAN MEG IS NYERNÉK ))))))))))))
papa.49
@Commenter: Egyébként láttad a rühelke kézírását, meg a ,,kedves,, mamáét is a kettő ég és föld az biztos, az Anikóé elfogadható, de a csaj az borzalmas ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: kieg. a világ legprosztóbb kormánya?
Commenter
@papa.49: láttam. a pelenkás topicba is belinkelte @kereső. Egy épp írni tanuló kisiskolás szebbet produkál. Nincs itt vki aki grafológus? Érdekes lenne, mit hámoz ki belőle.
papa.49
@Commenter: Egy már megtette, de nem publikus a véleménye, láttam de sajnos nem mentettem el, és azóta nem találom ...
Commenter
@papa.49: általánosságban annyit tudok hogy a grafológiában nem létezik " csúnya" írás.Ők nem esztétikai szempontból elemzik a betűket, és 3 csoportra osztják az írást: álló, jobbra vagy balra dőlő. rühellke írása jobbra dől, ez alapján idézem: "exhibicionista személyiség". Igen hát szegény introvertált ember, akinek az írása balra dől nem fogja kiosztani a médiát, nem rendez hétországra szóló lakodalmat, nem viszi be az osztálytársait az operába és nem zajong és iszik a páholyban, nem akar turizmus és divatfelelős lenni országos szinten, nem hagyja a szaros pelenkát sokak szeme láttára az út szélén...
Commenter
@papa.49: egyszerűbb lenne azt mondani hogy az egész ország az övék nem? :(
Eladott Ország
www.korrupcioinfo.hu/ordogi-terv-a-veradasban/
Azért, hogy sok kispénzű ember számára kevesebbet kelljen fizetni a Tiborczhoz közeli vállalkozásnak, a minisztérium csendben kiadott egy masszívan versenyt korlátozó rendeletet (7-8000 Ft helyett csak 3500 Ft/alkalom.
A téma előzménye, hogy a miniszterelnök veje körüli üzleti kör úgy tűnik, minden “fillérért” lehajol. A LED-es lámpaizzók cseréje és tömény ingatlanbizniszek mellett az egészség bizniszbe, a gyógyszeriparba is belépett – illetve berúgta az ajtót.
kereső
@Eladott Ország: ott vannak minden km.kőnél.
papa.49
@kereső: Kár hogy nem alatta )))))))))))))))
Commenter
@Eladott Ország: eddig azt mondta a gci a 300 ft-ért népszavaztató hogy az egészségügy nem üzlet, úgy tűnik, belátta tévedését :((
simmering73
Szerintem 2010 óta van jelentős vérhiány. Mert ha lett volna bőven a ...ban, már elzavartuk volna ezt a mocskos kormányt.
papa.49
@Commenter: Ha az üzlet haszana nem hozzá folyik be akkor FÚJJJ, de ha igen akkor minden oké !!!
Commenter
@papa.49: az utolsó fillérig visszafizettetném vele a népszavazásának a költségeit mert megvezette az embereket már akkor is. És az összes állami támogatást is amit a pártnak álcázott fidesz nevű szekta kapott mert csaltak, puccsoltak, lopnak, uszítanak és agymosnak.
human
Én már azon sem lepődnék meg, ha lenne elég vér csak Orbánék eladják külföldre és papíron meg beírják, hogy nem adnak eleget az emberek.
anima
Azt tudtad, hogy az ember lelke a vérben van?
Pedig de.
"Mert a test lelke a vérben van" (3Mózes 17)
(Miért lehetséges ez? Mert az egy dolog, hogy Isten belelehelte az emberbe az élet leheletét, de a VÉR-keringés beindulásával a vér szállította az oxigént a megfelelő helyekre - hát így, kistáska.)

Ja, hogy neked meg van a saját értékrended, meg a saját hited?
És én ne ugassak bele?
Oké, legyen így!
(Azt csak halkan jegyezném meg, hogy még mindig nem tudod, hogy honnan jöttél, ki vagy, miért élsz, hová tartasz a saját értékrended szerint - de ne aggódj, a MIT-n végzettek sem tudják, úgyhogy nem vagy egyedül,)

Úgy érzed megbántottalak a büszkeségedben?
Jó.
csipetke
Amióta hír volt,hogy mekkora biznisz a vérplazma,és hogy a nemzeti ledes töklámpásnak,tiborcnak is köze van hozzá,meggondolják az emberek,hogy adjanak-e.Milliárdos üzletet csináltak még ebből is,amit az emberek ingyen adtak,azt gondolva,hogy egy véradással több emberen is segítenek,ami igaz is,hozzásegítenek pofátlan,genyó embereket,hogy még gazdagabbak legyenek.
Commenter
@csipetke: persze hogy nagy biznisz gondoljunk csak a gyógyszeriparra. Nem csak a nemzet ledjének, a balaton urának de káslernek, bayernének is köze van hozzá. E három szennyládának ki adna vért? Importáljanak vért a bérszavazóiktól azokat ajnározzák úgyis.
anima
Ugye mennyire irritáló a stílusom?
Arra már gondoltál, hogy direkt?
Nem manipulatívan direkt, hanem bosszantóan direkt.

Amiről te SEMMIT nem tudsz, én arról MINDENT tudok, és ez bosszant engem (téged nyilvánvalóan nem bosszant, mert SEMMIT nem tudsz róla) - és nem kicsit!
Ezért arra gondoltam, hogy néha beléd rúgok, hátha végre felrázódsz lebénult semmirevalóságtalanságodból / semmirevaló-valótlanságodból.

Tényleg nem látod?...
- Bolondok irányítják a nagypolitikát, és egyre bolondabbak a bolondok.
- Olyan szinten terjednek az álhírek, a hazugságok, hogy az emberek már tényleg nem tudnak Különbséget tenni igaz és hamis között - vagyis mindent beborít a hazugság.
- Az erkölcsi fertő olyan mély szintre jutott - és nem csak a liberálisok miatt, hanem a képmutató konzervatívok, és/vagy keresztények miatt, hogy az csak na!
- A szeméthegyekről, a szélsőséges időjárásról már ne is beszéljünk
- Újabb gazdasági válság rémképe
- Ja, és ott van menekült válság, ami a föld pusztulása miatt egyre súlyosabb lesz
- STB

Nyilván sokan észreveszik, hogy a világ állapota egyre aggasztóbb, de ők azzal áltatják magukat, hogy eddig is volt valami megoldás, majd ezután is lesz.
Nem, egy idő után már nem lesz, mert dugába dől az egész.

Epikus Posztapokaliptika

Die, Die, Die
Eladott Ország
@kereső: Az elmúlt nyolc év rossz kormányzása engedte, hogy bűnszervezetek épüljenek be közpénzből fenntartott állami intézményekbe és vállalatokba. Megbénította az államot és a
közigazgatást, felszámolta annak hatékonyságát. Kiváltságosok, magánérdekek és
bűnözők kezére juttatta az ország felemelkedésére szánt nemzeti forrásokat. Már korábban is tudni véltük, hogy Tiborcz István tökéletesen beleillik az Orbán családba. Úgy tűnik, élt a „lehetőséggel,” ő is kivette a részét az ország kifosztásából. Úgy vélhette, nincs ezzel semmi gond, hisz apuka is ugyanezt teszi, akkor meg? A magyarokat úgysem érdekli, majd megoldom okosba’. Egyszer mindannyiunknak elegünk lesz. Elegünk abból, hogy megloptok és hülyének néztek bennünket. Elegünk abból, hogy felettünk próbáltok meg uralkodni, mikor a hatalom a mi kezünkben van. Egyszer vége lesz a jó életnek Habony, Tiborcz, Rogán és a többiek. És nem biztos, hogy ez az idő olyan messze van. A nép csendesen, de zúgolódik.
papa.49
@human: Ne lepődjél meg pontosan ez van, ez ment még '90 előtt is akkor is az állam eladta a levett vért, vagy az abból készített gyógyszereket !!!
A különbség csak annyi akkor a felesleget adták el, ma meg amennyit csak lehet !!!
kereső
@Commenter: tévedését? Már akkor IS! csak az járt a fejében,hogy mi mindent fognak ellopni!Ehhez kellet a néphülyités,meg gyurcsány kicsinálása.Ehhez asszisztált az mszp-szdsz frakció.Már akkor is úgy hajlitotta a valóságot,hogy neki kedvezzen,mindegy milyen áron.

A bárányok meg hallgatnak, a lovakat meg lelövik ,ugye?
Commenter
@kereső: oké, nem tévedés. Rosszul fogalmaztam. Nyilvánvaló, hogy mindent előre megfontolt szándékkal, aljas indokból csinál, ahogy írtad. Ha van "országölés" bűntett, abban bűnös.Kérdés a történelem mit mér majd rá ezért, hiszen semmilyen rezsim nem tart örökké. Az idővel nem tud mit kezdeni és az ellene dolgozik!
Eladott Ország
@Commenter: Azért fanyűvő, mert már egy egész erdőt lopott el a nemzet vejkója.
nol.hu/data/cikk/1/41/41/91/cikk_1414191/824225.jpg
Commenter
@Eladott Ország: értem. köszönöm a linket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.