Újabb nyelvvizsga megszerzését segítő - diplomamentő program indul szeptember elején azoknak, akik csak a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudták eddig megszerezni oklevelüket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Újabb „mentőakció”

nyilvánosságra kerültek az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések

Az igazat megvallva a dologgal alapvető gondjaim is vannak, de a „kiírás” ezeket még továbbnövelte.
„A nemzetgazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen, hogy rendelkezésre álljon a megfelelően képzett, idegen nyelvet beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező humán erőforrás” – hangzik az indoklás. Nos túl azon, hogy erős kérdés, hogyan lehet megfelelő képzést befogadni érdemi nyelvtudás nélkül, nem is beszélve egy szakdolgozat elkészítéséről. Tapasztalatból tudom – tolmácsoltam már felsőfokú nyelvvizsgával, pontosabban arról szóló papírral rendelkezőnek -, hogy a papír nem elég.
Az MTI-s nyilatkozatnak van egy másik pikáns momentuma is. Így szól: „a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében”. Érted Wazze? Külföldiekre – más anyanyelvűekre – is gondoltak!!! =))
RonaGyuri
Na ez tényleg egy jogos kérdés

egy alapvetően bugyuta post-nak van egy valóban releváns kérdése

Az index.hu által szemlézett miigyelunk.blog „Egy szabály, amivel sokan szívnak – diplomamentés 2018” című postjában az újabb támogatják a nyelvvizsga pótlást akciót fikázza. Meglehetősen bugyuta módon. Kedvem lenne külön körberöhögni azon felvetését, hogy „Ha jogosítványhoz kötnénk a diplomát, azt hányan helyeselnék? Miért, nem alapvető ma már, hogy az ember tudjon vezetni? ”! S sorjáznak a g
hasonlóan lenyűgöző zsigeri átgondolatlan butaságok.
Azonban van egy valóban érdekes felvetése – bár nem tudom azt mondani, hogy ez valóban átgondolt lenne, sőt azt sem, hogy úgy értette, ahogy valóban értelmes – is. Azt írja, hogy „Az egyetemet akkor hogyan tudta elvégezni, ha a tudás összeszedéséhez kell a nyelv?”! Igen, ez egy nagyon jó kérdés, csak nem úgy, ahogy – a contextusából kiviláglik – a derék szerző gondolja. Igen valóban itt a lényeg. Árfogalmazom: Milyen szakmai tudással vérteződött fel az a diák, aki képtelen a szakmai nyelv használatára az irodalom áttekintésére?
Nem csak ezért, de ez is hozzájárul ahhoz, hogy bizony a hazai felsőfokú intézményeket nem nagyon érdemes a legjobbak között (időnként elő-elő fordul, hogy egyik másik bekerül az 500-ba) keresni a ranglistákon! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.