A CEU bejelentette, hogy a 2019-20-as tanévtől összes amerikai diplomát adó képzését áthelyezi Bécsbe. Akik már megkezdték tanulmányaikat – mint én – még befejezhetik itt, aztán nem lesz több budapesti évfolyam. Vesztettünk. Meglehet, nem a legnagyobb, legfontosabb csatát, de egy jelentőségteljeset. A magyar kormánypárt egy tollvonással száműz egy szabad egyetemet az országból, ahogy a despota száműzi a szabadgondolkodókat, ahogy a középkori királyok űzték ki országukból a zsidókat. Létrejön az első – de ki tudja – talán nem az utolsó emigráns egyetemünk. A CEU távozása sokaknak fájdalmas. Fájdalmas, mert újra felmutatja, amit már egyébként is tudtunk: a zsarnokság uralma teljes; amíg tehetjük, amit tehetünk, zsarnokaink kegyelméből tehetjük. De a pénzt, az épületeket, az áramot, a kenyeret akkor vonják meg tőlünk, amikor kedvük tartja. A kormány az óvodásokat kínzó ötödikes kaján és cinikus örömével nézi végig a küszködést; aztán már azzal se. Csak szól: ezt az engedélyt nem...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Madácsi Pali
Amennyiben elüldözik a CEU-t az ellenzék azonnal terjesztsen be törvényt minden Soroshoz köthető diploma azonnali érvénytelenítéséról! Had maradjanak érvénytelen diploma nélkül a "g^cik".
Commenter
@durbincs: ??? a vájadt hasadt...,,,??? mirü beszél ott rományban nem érteni magyar...
Commenter
@durbincs: comi? Mint a Hailley? olyan üstökös?...
Commenter
@durbincs: én nem is tudni olvasni, elme hasadt maga hogy ezt rólam gondolni? ilyet világ se látni...naláttya...
Commenter
@durbincs: ilyeneket ne is olvasson,árt már az magának,elme-hasadt , 50IQ-s üstökös?..halloweentökkel ütött?!!! ez a kép-telenség...???
Commenter
@durbincs: akkor maga születésétől, egy Dinka ? az elméje erre képtelen ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.