Egy pécsi városrész halódó iskoláját szülői összefogással, refompedagógiával élesztették újjá, ahol együtt tanult gazdag és szegény, roma és nem roma. A tankerületnek nem tetszett a szabad és boldog iskola. Új igazgatót hoztak, aztán minden elromlott.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes, hogy a finneknél milyen remekül működik a "lófrálás" az iskolai "melegedő".
Persze az is érthető, hogy a hátrányos helyzetű gyerek maradjon is meg butának, hiszen így jól idomítható választópolgár lesz belőle. Hiszen ha tanul, megtanul gondolkozni, többet szeretne elérni tanulással a közmunkánál.
A mai "oktatás, nevelés" egy nem éppen elit iskolában, a 100 évvel ezelőtti formának sem felelne már meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ludmilla
@Shikari: azért valamivel közelebbről látom a klik/K/ munkáját...Ahol jól működik,elküldik a vezetőt, ahol nem,ott szabadon vandálkodhatnak az alig elégséges képességűek .. ne akarj példákat,,
Nessy
Érdekes, hogy a finneknél milyen remekül működik a "lófrálás" az iskolai "melegedő".
Persze az is érthető, hogy a hátrányos helyzetű gyerek maradjon is meg butának, hiszen így jól idomítható választópolgár lesz belőle. Hiszen ha tanul, megtanul gondolkozni, többet szeretne elérni tanulással a közmunkánál.
A mai "oktatás, nevelés" egy nem éppen elit iskolában, a 100 évvel ezelőtti formának sem felelne már meg.
Ludmilla
@Shikari: nevezhetem úgy is akár.. a legtöbb élén félművelt bugris iskolát csak messziről látó fidesznyalonc áll,feladatuk nem a fenntartás,hanem a renitensek besúgása,kirúgatása
Ludmilla
@Shikari: párat én is,de a többség fideszbérenc,ostoba birka
desiro
@Ludmilla: B.U.É.K. Ne vitatkozz egy birkával, ezt az utasítást kapta a Lendvay utcából.
A fitymasz lényege ami jó azt szét kell verni. Lásd, Ács polgármesterét is addig nyüstölték míg megunta, pegig ott is jól működött majd nem minden.
Aztán hátra van még Cserdi szétzúzása, mert az is böki a csőrüket.
kereső
@Shikari: 07:54, attól még nem lesz pedagógus valaki, mert tanári végzettsége vagyon.Sőt szakember sem!
Jellemző az egész NER-re, a kreativitás, a kezdeményezőkészség kinyirása, csirájában eltaposása- és ezzel együtt a szolgalelkűség, a hajlott hátra való "nevelés"!!?
Nessy
@kereső: Hazánk nagyjainak csemetéi jó nevű sokszor magán óvodába, iskolába járnak, nyelvet tanulnak, majd a halódó nyugatra, vagy az óceánon túlra mennek egyetemre. Mindez csak pénz, kapcsolat és lakhely függvénye. Már ez az egész napos kötelező iskolai bent lét megutáltatja a diákkal az iskolát. Arról nem is beszélve, hogy a XXI. században XIX. századi poroszos iskolarendszert vezettek be.
Pedig több ezer évvel ezelőtt is tudták: Non scolae discimus, sed vitae! ( Nem az iskolának, az életnek tanulunk!)
Ludmilla
aki igazán pedagógus volt,az ilyen alávaló munkát nem vállal
Clavigo
@Shikari: Te még a fitymasz-kondàban is ūberkreténnek szàmítasz. Orbàn apàd būszke lehet ràd..Bumburnyàk.
kereső
@Shikari: nem venném a bátorságot magamnak, hogy exkatedra kijelentést tegyek, hogy a végzett tanárok közül ki az aki pedagógussá válik, és ki az aki nem.( itt utalnék arra a te exkatedra kijelentésedre- hogy csak az a magyar aki a fideszt támogatja, pedig az nem is egy szakma)
Azt,hogy kiből lesz iagzán pedagógus azt az idő-és a tanári pályán eltöltött gyakorlata mutaja meg. Na most ülhetnek a KLIK-ben végzett "szakemberek", de attól még nem biztos,hogy tényleg szakmájuk szakemberei- nem is mondanám szakmának a pályát,inkább hivatásnak( hála az égnek még elég sokan művelik ilyen módon a szakmájukat), de azok akik nem a gyermek érdekeit nézik első sorban az iskolában, hanem ilyen-olyan kormányzati egyen uniformizos elvárásnak kivánnak megfelelni, semmiképp nem pedagógusok.
Jellemző egyébként ,hogy most sem magához a problémához szólsz, mondod el a véleményedet, hanem a hozzászólókat kritizálod.Befejeztem veled, nem kivánok eszmecserét folytatni a sötét lukkal.
kereső
@Nessy: Teljesen egyet értek veled. Ezért is undormányos dolog amit művelnek- még a lehetőség is elvész a tehetséges,ámde nem a "megfelelő" helyre született gyerekek elől. A társadalmi "mobilitás" meg fog szűnni ilyen módon, és aki ehhez asszisztál "ped".-ként, tanárként, vagy tevőlegesen is részt vesz benne, az a jövőt számolja fel." Menjünk vissza Ázsiába úri véreim!"/ Ady/
Clavigo
@Shikari: A hsz-at olvasva,úgy làtom,,hogy nem csak szerintem vagy idiòta,kretén.
kereső
@Nessy: még annyit- ez a megálmodott iskola, pontosan azt tette, amire a gyereknek és a társadalomnak szüksége van!/lenne! A hhh környezetből jött gyermekeket zárkóztatta fel- és nem csak az oktatásban, hanem magatartásban,viselkedésben is!, hogy majdan hasznos tagjai legyenek a társadalomnak. Na a KLIK ezt xarta telibe!
nezelodo
@Shikari: Ne hirdesd a szellemi sivárságodat, tudja az itteni olvasó közönség, ha nem ismételed meg óránként többször, akkor is. Az iskoláról szerzett ismereteidet pedig lehet úgy szerezted, hogy arra jártodba lepisilted az iskola falát.
Nessy
@Shikari: Az, hogy hoznak egy rossz, szakmaiatlan döntést, és ezt kifogásolja valaki, az nem "szapulás".
Lehet ezen polemizálni, de bizony nagyon sok függ a tanár tehetségétől, emberségétől, gyermekszeretetéről, tudás átadási képességétől. Ezt pedig nem az iskolában tanulja meg.
A lecke feladása, kikérdezése nem oktatás. Tudni kell úgy magyarázni, hogy lekösse a diák figyelmét, megkérdezni, mindenki érti e, hagyni a diákokat is kérdezni. Tudod az az igazi "pedagógus", akinek a mondásait, a tudását, az életre nevelését még a 60. érettségi találkozón is felemlegetjük.
nezelodo
@Shikari: Majd megnövök, tudod a világ változik, és "kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni". Persze honnan is tudnád, ha meg tudod, láthatólag nem érted.
nezelodo
@Shikari: Látom keményen dolgozol, csak így tovább, ne fizessenek potyára a pénzünkön. Én meg majd ájuldozom a minden szakmához értő műveltségeden, a politikai tisztánlátásodon, a kifinomult stílusodon, ami nyilván egy alkotó élet küzdelmének a megérdemelt eredményeként alakult ki.
Nessy
@Shikari: legyen neked a Te hited szerint!
Azért egyet ne feledj, hogy ma rohamléptekkel halad a világ, ha mi gyalog ballagunk is utána. Minden esetre sok helyen ez a metodika bevált, míg a mi eredményeink nem éppen rózsásak pl. a PISA felméréseken.
Nessy
@Shikari: Még annyit, hogy nem a tanárokat hibáztatom. Sokukban meg lenne a tehetség, a lelkesedés, a kreativitás, amit a kötelező előírások sikeresen kiölnek belőlük. Lásd a fenti történetet is.
desiro
@Shikari: te olyan okos vagy, más el sem esik, te már felkelsz!!!
Anyád hozott egy kretén majmot a világra.
desiro
@Shikari: Mivel??? Az agy evő féreg már éhen halt a koponyádban!!!
Elárulom én gondolkodom és nem segget nyalok mint te...
kissé felnőttem
nesze neked oktatás " Hass alkoss gyarapits " a klikk fényre kerül, családbarát oktatás ?képmutatás, szegregáció hát vagytok egy klikk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.