Újabb belső dokumentum látott napvilágot hétfőn arról, hogy mennyire katasztrofális személyi és tárgyi feltételek mellett működött a Honvédkórház sürgősségi centruma. Ugyanerről beszélt egy múlt héten birtokunkba kerül levél tanúsága szerint a részleg megbízott vezetője is, amit még a miniszter sem cáfolt meg. Az egészségügyi intézmények működését ellenőrző Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata mégis mindent rendben talált a Róbert Károly körúton. Hogy lehet ez? És ki a felelős, hogy így van?

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Hazudnak!
Soha nem ismerik be ha baj van! Akkor is minden rendben lesz ha rájuk dől az épület. Legfeljebb ráfogják a nem létező terroristákra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Azért haltak meg korábban is emberek a sürgősségin, azért mondtak fel orvosok, azért nyilatkozott Zacher főorvos a tarthatatlan körülményekről, azért volt probléma a koraszülött ellátással mert minden rendben volt, és rendben is van. Hát persze.
CsipkeRózsa
Aki szeret igazodni, csak kormány-kedvező szöveget írhat le, és úgy már minden rendben lesz.
kereső
Bár nagyon eltérő dolgokról van szó- annyiban közös mindkettő,hogy emberi életek múltak/múlnak rajta.Mi a másik? A vörösiszap katasztrófa. Ott is mindent rendben talált az illetékes hivatal ellenőrzése a katasztrófa bekövetkezése előtt.
Elkeseritő,és a Honvéd kórháznál maguk a dolgozók cáfolják az ellenőrzés eredményét.
Commenter
@kereső: és még hány ilyen dolog/helyzet van ahol mindent rendben találnak? A veronai buszon is rendben találtak mindent. Az alvászavarban szenvedő sofőrnél is. A háziorvosánál viszont már nem találtak mindent rendben, mert hirtelen kellett egy bűnbak.A Honvéd Kórház esetében Zacher főorvos úr volt a bűnbak akit még részmunkaidőben se vettek vissza, mert nincs is orvoshiány sem. Tehát ez is rendben van... :(
Dr plágium
Hazudnak!
Soha nem ismerik be ha baj van! Akkor is minden rendben lesz ha rájuk dől az épület. Legfeljebb ráfogják a nem létező terroristákra.
solidedge
A szakma szerint katasztrofális, a politika szerint kiváló az állapot. IQ szerint kiválasztandó a helyes megállapítás.
Nessy
@Commenter: Az ellenőrzéseket be szokták jelenteni. Jó párat végig éltem még az átkosban is a kórházban. Előtte "rendet kellett csinálni" a beteg éjjeliszekrényén. Friss ágyneműt kellett húzni. A folyosókat. háromszor felmosni, a kórház kertbe a lehulló falevelek glédába sorakoztak.
A betegek vigyázzba feküdtek az ágyban. Két műszak nyüzsgött egyszerre. Végig sétáltak a "nagyok", aztán átmentek a direktorhoz szendvicsre, kávéra!
Commenter
@Nessy: ez így mehet ma is, hiszen itt belső ellenőrzésről volt szó. Nem az volt az érdekük, hogy a körülményeket, a betegek ellátását jobbá tegyék, hanem hogy saját hibáikat elfedjék. A Honvéd kórházat nyilván VIP jellege miatt is kiemelték, de az ő helyzetük nagyjából sajnos minden kórházra jellemző, kisebb-nagyobb mértékben.
Talán mégsem kellene milliárdokat pumpálni a kórháznak teljesen alkalmatlan János kórházba sem.
Nessy
@Commenter: Ez viszont nem régi történet. X. kórházban új intenzív osztályt adtak át.
Az átadás idejére mindenhonnan begyűjtötték a monitorokat, egyéb gépeket, műszereket, normális intenzív ágyakat. Aztán mikor elment a küldöttség, szépen visszakerült minden a helyére, és maradtak a szép fehér falak.
papa.49
@Commenter: Kínosan hasonlít az eset az iszapömléskor történtekre, lehet hogy itt is kurvára hozzáértő ,,bbubosbankák,, végezték a bejárást !!!
Commenter
@papa.49: nem tudom mi Benkő Tibor végzettsége, nem került nyilvánosságra hogy katonaorvos-e. Bár kásler felügyeletével sem járna jobban a Honvéd kórház.
papa.49
@Commenter: Nem orvos hanem tábornok.
A bolndkasler még lejjebb van tőle is .
Commenter
@papa.49: szomorú. Mert ide orvos végzettségű ember kellene, nem egy katona.
papa.49
@Commenter: Régen a Honvéd Kórház igazgató főorvosa mindig főtiszti rendfokozatú orvos volt, a hadügy miniszter is katonatiszt, hiszen nyilván értenie kell a sajátos katonai rendhez...
A mostani hadügy miniszter a törzskarban volt tábornok ..
Commenter
@papa.49: ezért is hívták Honvéd Kh-nak és ezért is maradt meg máig is a köznyelvben így hiába nevezték át ÁEK-nak.Benkőért is, Káslerért is végül is egy ember a felelős: a csuti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.