Hódmezővásárhelyen akarta Márki-Zay Péter elfogadtatani, hogy az önkormányzati dolgozókra ne alkalmazzák a túlóratörvényt. A Fidesz helyi képviselői szavazást kezdeményeztek, az eredmény eléggé arcon csapta őket.

Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester meg akarta szavaztatni a közgyűlésben – amelyben a fidesznek többsége van –, hogy az önkormányzati dolgozókra ne alkalmazzák a híres-hírhedt "rabszolgatörvényt", vagyis a túlmunkát szabályozó törvényt – írja az Index az önkormányzatra hivatkozva.

Szavazást kért a Fidesz a túlóratörvényről Vásárhelyen: eléggé kínos lett nekik az eredmény

FotóIllusztráció/wikipedia CC BY-SA 2.0/Rama

A Fidesz képviselői felvetették, hogy erről talán meg kellene szavaztatni az önkormányzati dolgozókat (a szavazáson a köztisztviselők és az önkormányzati képviselők nem vettek részt). Az érintett 370 főből mindössze 45 fő szavazott, és mindössze egyetlen ember állt ki a Fidesz által a Parlamenten átnyomott törvény mellett – 42 fő pedig ellene (ketten érvénytelenül szavaztak).

A kérdés az alábbi volt:

Kíván-e Ön évi 400 óra túlmunkàt végezni úgy, hogy munkáltatója csak három év elteltével köteles kifizetni annak ellenértékét a kollektív szerződés szerint?

Ha a Fidesz komolyan veszi a munkavállalók szavazását – ha már az emberek érdekében cselekdnek állításuk szerint –, akkor Hódmezővásárhelyen az a helyzet áll elő, hogy a helyi Fidesznek le kellene szavaznia a Fidesz országgyűlési képviselői által megszavazott törvényt.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na, mit szól az elsöprő sikerhez a vezerdakota? Vagy meg sem mondják neki ezt sem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Horizont: Látom te csak állítasz valamit, de a választ nem veszed figyelembe.
A látványsport bevételt is hoz, nem csak kiadást. Ezt sem ártana figyelembe venni.
Horizont
@Eriksson: 125 milliárdot???
A vizes VB mennyi hasznot hozott a kiadáshoz képest?
Szerintem le is állhatunk mert te hagyod ki a tényeket csak mondod a magadét...Fletó, Molnár Lajos, Horváth Ágnes... Baszod hány éve is uralkodik orbán???
Eriksson
@Horizont: Aha, a régi bűnök elfeledve, nem is érdekesek. Nem érzed, hogy furcsa az észjárásod? Az egyiknek mindent,a másiknak semmit. És akkor még felelősségre vonást, börtönt emlegetnek a radikálisok. Hogy nem sül ki a szemük a fényességes tisztességtől. Könnyen beszélnek, mert a dolgok elévülnek ennyi idő múltán. Vajon hányakat hagyott futni a mostani kormány?
Horizont
@Eriksson: Az összeset! Mert kinek is kellett volna elszámoltatni??? Hát nekik. Akin akartak fogást találni az nem sikerült a többit meg nem kapták el. És rajtam kéred számon??? Rajtam??? Én csak azt mondom, hogy 10 éve uralkodik pöffeszkedik orbán. Lett volna ideje bőven, hogy rendet tegyen és felelősségre vonjon. Megtette??? Nem!!! Akkor??? Nekem mit is kéne tennem???
Eriksson
@Horizont: Na jó. így semmire se megyünk. Neked semmit nem kell tenned. Jó éjszakát kívánok.
Horizont
@Eriksson: Ha tudnék tennék :))) Na jó semmi harag:))) Jót dumáltunk:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.