Ideje volt a magyar gazdaság régóta fennálló tendenciáit, eredményeit figyelembe venni, elfogadni a piac értékítéletét – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón szombaton Budapesten abból az alkalomból, hogy az S&P egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű magyar államadósság besorolását.

A pénzügyminiszter szerint a hitelminősítő döntése elismeri egyrészt azt, hogy a magyar gazdasági növekedés tartós, másrészt azt, hogy az ország külső sérülékenysége csökkent.

Varga Mihály is reagált Magyarország felminősítésére

Varga Mihály pénzügyminiszter 2019. február 16-án a minisztériumban sajtótájékoztatót tart abból az alkalomból, hogy az S&P egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű magyar államadósság besorolását. MTI/Soós Lajos

Varga Mihály rámutatott, a piaci megítélés alapján legalább két fokozattal kellett volna javítani az ország minősítését.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nagyon szép teljesítmény ez EU-s pénzből, amiből a felét ellopták tőlünk! :) Ilyen esetben, amikor egy közösség támogatásból növekszik, akkor érdemes megnézni a közösség többi hasonló országának is megnézni az adatait.
Az S&P nem ezt vizsgálja, csak önmagában az ország állapotát az elmúlt évekhez képest. Ez is fontos, de a korrupció felderítésével szerintem százalékok mentek volna még a GDP-hez..) Ünnepeljünk, hogy csak a pénz felét lopta el ez a koszod csürhe!!! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Egyébként, ezek a sorosista hitelminősítő intézetek semmit nem értenek semmiből, pláne a magyar tündérmeséből, másfelől még sincs ok az elkeseredésre, a hiba nem a mi készülékünkben van. Talán ez a legfontosabb – nyújtson vigaszt a csalódásban, hogy Karcag fideszes önkormányzata végre megcselekedte az elkerülhetetlent: Karcag díszpolgárává avatta a fideszes Varga Mihály közepes képességű, nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplőt. Aki szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel.
Szinte valamennyi gazdasági és szociális mutató vonatkozásában sereghajtó Magyarország a visegrádi országok közül. Ez derül ki az Európai Bizottság összesítéséből, amit arról készítettek, hogy a négy ország hogyan használta fel az uniós támogatásokat a csatlakozás kezdete óta. A lengyel és a szlovák nemzeti össztermék növekedése négyszerese volt a magyarénak. Ezek után Varga Mihály nem tudom mit érthetetlenkedik.
kokopelli
@Eladott Ország: A Varga elmagyrázza!Mint az egyik haver a másiknak:
-Mond meg mi az a dolog ,elmagyarázom neked!
-Hülye Misi!Elmagyarázni én is tudom,de nem értem! (;-))
Sámannus
Mondjuk ki bátran a minősítésnek a felét elloptátok azé csak ennyi.
kokopelli
@Pegero: ..ha a régi magyar viccet nem érted,az a te bajod!Ne olvasd!
Sajnos nem tudok,de nem is akarok lemenni a te trágár szintedre!
papa.49
A könyvelőcske már csak tudja, csak az a fránya táppénzes papír ne lett volna amiért futnia kellett ))))))))))
SystemError
Nagyon szép teljesítmény ez EU-s pénzből, amiből a felét ellopták tőlünk! :) Ilyen esetben, amikor egy közösség támogatásból növekszik, akkor érdemes megnézni a közösség többi hasonló országának is megnézni az adatait.
Az S&P nem ezt vizsgálja, csak önmagában az ország állapotát az elmúlt évekhez képest. Ez is fontos, de a korrupció felderítésével szerintem százalékok mentek volna még a GDP-hez..) Ünnepeljünk, hogy csak a pénz felét lopta el ez a koszod csürhe!!! :)
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 17:32; Bayer Zsolt, az ötös számú fidesz párt-tagkönyv büszke tulajdonosa, aki immár lovagkereszt-díjjal is kitüntetett személy, ki másokat nagy előszeretettel férgez és patkányoz, emberileg és erkölcsileg. Bayer Zsolt konzervatív világának keresztmetszete. A cigányokat gyáva, undorító, kártékony állatoknak, következésképpen kiirtandó valamiknek tartó, a zsidóság teljes elpusztításának elmaradása okán nem ritkán sajnálkozó újságíró, a kurvaanyázás köré épülő polgári, konzervatív újságírás, valagrendes képviselője.
m.blog.hu/hu/hunvaldblog/image/kepek/bayer_zsolt1.jpg
libellle
Na már A+++++ nak kellene a magyar gazdaságot minösiteni mert a nemet gazdaság tolja. Természetesen akko lenne egy masodik Schweiz amennyben nem lopnák el az országot a kedves fidess politikusok és azok felmenö lemenö hozzátartozojuk.
csak úgy....
@Pegero: baxod, a bunkókat is lehet kategorizálni, pld. te nagyon bunkó és a lovagkeresztes szintén...
csók a dédinek!
csak úgy....
@Pegero: sosem voltam törekvö típus,leszarom a lovagreneseket , a dédid miatt aggódok,rendes töled ,hogy a szomszédasszonyt említetted de te most , mint selyemfiúcska melózol itt, vagy mint arisztíd és tasziló?
csak úgy....
@Pegero: izgalmas és gusztusos faxi lehetsz! :) , ebböl kifolyólag nöd sincs, nem is lesz, ugrott a dacia...
csak úgy....
@Pegero: a napokban a dédid szoptyon le,most inpotes,közben vártad a 4.gyereket a dacia miatt...
te, valami ápolási osztályról ,mint paciens ?
csak úgy....
@Pegero: a kisegítö suliba,te egy lúmen lehettél ...
csak úgy....
@Pegero: reméltem,hogy shikarinál nincs lejjebb ,oszt gyütté te ...
csak úgy....
@durbincs: muki muki ...,volt ma nálad a kis muki látogatni? szerintem (hála istennek) nem is hasonlít rád ,a kis mázlista...
F_Viktor
@Pegero: Írod:
"...kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel, akik elismerik a kiegyensúlyozott szakszerű munkáját és nem úgy kezelik őt, mint Gyurcsány volt pénzügyminiszterét, kozmetikus Veres Jánost!"

Megsúgom neked, hogy 2010-ben Bajnai még úgy adta át az országot a maffiavezérnek, hogy a S&P-nál BBB+/A-2 volt az ország hitelbesorolása! Vagyis szarabbul áll az ország, mint ahogyan átvették a kasszát!

Más.
Az, hogy az O1G és negyven rablója milyen "kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel" jól jellemzi, hogy Medgyessyvel, Bajnaival, Oszkóval ellentétben egyik sem kapott pozíciót pl. Londonban.
Ezek a szakbarbárok maradnak rombolni Magyarországon, közpénzekből milliárdokat költenek hegedűkre, zongorákra, a családtagoknak kastélyokra, értelmetlen (persze, hogy nem) alapítványokra amiken keresztül lopják el a magyar emberek adó-milliárdjait!
papa.49
@F_Viktor: Gondolod, hogy a ,,bérbrekegők,, megértik amit írtál a ,,kassza,, állapotáról !!!
Eladott Ország
@Pegero: A Moody's-nál is leléptek minket a bolgárok. Bulgária adósosztályzata így most egy fokozattal jobb Magyarországénál, amelyre a Moody's "Baa3" besorolást tart. Már Bulgária is jobban teljesít. Csak tájékoztatásul a Standard & Poor’s (S&P) a pénzpiacok megerősítette Szlovákia A+/A-1 fokozatú adósbesorolását
Remek, folytatjuk... uploads.disquscdn.com/images/3627de363154e22a20ce2f96e669cfea3a14080593f0e8a54baf273e57a9dfa3.gif?w=600&h=461
Eladott Ország
@Pegero: tegnap ; 16:53; Ez a lány egy potenciális Jeanne d’Arc, az egyszerű és őszinte ember, aki nem fél, mert az igazsága bátorrá teszi. Ha van Orbánnak rémálma, akkor az a sok Nagy Blanka, akin nem fog a varázslása. Bayer azt mondja, hogy Nagy Blanka “proli”. Kiválóan eltalálta. Nemcsak abban az értelemben, hogy nem a NER-ribancok urizáló életformájára készül, nem hord 12 milliós Rolex órát a kezén, úgy látszik, a hátizsákja sem Gucci, mint ennek a tolvaj bandának, hanem abban az értelemben is, hogy “nincs semmije”. Nincs semmije, amit féltene, amit fontosabbnak tartana, mint a szabadság és az igazság. Nincs semmije, amit ti el tudnátok venni tőle, és az neki jobban fájna, mint a jogai és az emberi méltósága. Nincs semmije, amivel zsarolni, fenyegetni tudnátok jó szokásotokhoz híven. Nincs semmije, amivel le tudnátok kenyerezni, meg tudnátok venni. Ezért szabad ember. Az ilyen “proliktól” rettegtek ti, akik eladtátok magatokat, a lelketeket pénzét és hatalomért, és azt hiszitek gazdagok vagytok a lopott pénzzel.
nepszava.us/egy-gimnazista-lany-megrengette-orban-hatalmat/
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 18:47; Nem az a probléma, a cigány luvnya 12 milliós Rolex órával szaladgál, ha nem az, hogy az ország végleg leszakadt Európától, ahelyett hogy felzárkóztunk volna. Most már Bulgáriával vagyunk szoros versenyben, holott a csatlakozáskor még Csehország mögött álltunk, és ma már ánuszrózsán csókolhatjuk a V4-ek gazdaságát és életszínvonalát is. Nos ez a történelmi bűne a fidesz nevű bűnöző és politikai prostituált bandának! Ezért felelni fognak!
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 19:07; A fidesz helyett bárki kormányozhatja ezt az országot, már akkor is többre mennénk, ha az utcán találomra választanánk ki az embereket. Nagyobb pusztítást az országban Szent István óta nem végzett az országon mint a fidesz. A fidesznél nagyobb náci párt nem kell, aki Horthyból nemzeti hőst csinál és a "régi vágású kereszténydemokráciát " vagy fasztudja milyen totális diktat
Eladott Ország
@Pegero: folytatás 09:09; ...úrát (unortodox) építettek ki. Bezzeg ha Sneider migránsokat korbácsolt volna meg az esküvőjén, most ő lenne a fidesz tiszteletbeli elnöke. Így viszont zavartalanul dübörög a szemforgatás: páratlan napokon gyógyítani akarják a melegeket és az egészséges nemzeti identitás megvédésére hivatkozva köpködik a bevándorlókat, páros napokon meg azon háborognak, hogy a politikai ellenfeleik homofób, rasszista, antiszemita gecik. Ez akkor is durva lenne, ha közben nem lopnának.
Eladott Ország
@Pegero: Csak az a baj, hogy közel 1 millió ember közben kivándorolt ebből a nagy sikertörténetből, ők nem rontják a statisztikáitokat, ellenben az a pénz, amit hazaküldenek, ugyanezeket az álstatisztikákat fényezik. Akárcsak a közmunka, vagy az eltörölt létminimum. Közben feléltétek a GDP 10%-át kitevő magánnyugdíjpénztári megtakarításokat, és egy rohadt, nulla hozzáadott értékkel bíró, országnyi összeszerelőüzembe pumpáljátok a közpénzt. Európa rekord áfáját basztátok a nyakunkba, kinyírtátok a középosztályt, a munkanélküliséget a munkaerőhiány tapossa agyon, hagyjátok elpusztulni a kis- és középvállalkozásokat, a szociális ellátórendszerből kivonultatok és bevonultatok a stadionokba. A 2022-ig lehívandó EU-s milliárdok nagy részét már idén szétosztottátok, és verdesitek a melleteket, hogy hasítunk. Miközben az uniós támogatások a GDP 6%-át teszik ki, 3%-os növekedéssel nézitek hülyének Európát úgy, hogy nyolc éve sereghajtók vagyunk a termelékenységet illetően, és a régió összes országa lekörözött. Estig sorolhatnám a tényeket, hogy miért nem jutunk egyről a kettőre, hogy miért hazugság minden szavatok.
uploads.disquscdn.com/images/23d585e2f5dd7d0e4d1b667e6a805bd81029d0957f0d328a716df1e811208640.jpg?w=600&h=410
external.fbud1-1.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQBl7oTaw9ZE7vtx&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Fketfarkukutya.mkkp.party%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F02%2Fzambia_kover.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQCSzYXpJGQvoelO
kereső
Én is reagálok. Mihály mesélj arról az évi 1300 milliárdról ( gdp 1-1,3%a), amit a külföldön dolgozók hoznak-utalnak haza.Tudod, azok akik olyan széppé teszik a munkanélküli statisztikát.(is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.