A magyar élvonalból szinte bizonyosan kieső Haladás szlovák (Saláta Kornél) és bolgár (Galin Ivanov) válogatott futballistát igazolt, az utóbbi a hírek szerint 160 millió forintot kereshet Szombathelyen másfél év alatt - írta a 444.hu, amely az NB1-es csapatoknál lévő elképesztő futballistafizetésekről írt. Bár a legtöbb futballista fizetéséről, üzleti titok miatt alig lehet tudni, az viszont biztos, hogy még a nagyon gyengén szereplő csapatok (a Haladáson kívül ilyen a szintén kiesőhelyen tanyázó Kisvárda) is képesek válogatott játékosokat igazolni erős bajnokságokból. A legnagyobb játékosbérek a Ferencvárosnál vannak, hiszen a csapatot csak a Magyar Villamos Művek 8 milliárd forinttal támogatja majd a következő négy évben. Így lehetséges, hogy a Honvédtól érkezett olasz Davide Lanzafame bére havi 18 millió forint körül van, a nemrég igazolt brazil Isael da Silva Barbosának pedig 19 milliót utalnak minden hónapban.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az itthoni fociért a focistáknak kéne fizetniük az országnak !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
kedves szerzők egy alsós nem hülye gyerekkel nem ártott volna tanácskozni a számtan okán! =))
papa.49
Az itthoni fociért a focistáknak kéne fizetniük az országnak !!!
advocat
Az én, a te, a mi adónkból. Hogy dögöljenek meg, ezzel a tudással. Kapjanak annyit, hogy a bevételből ami marad, mert elment mosásra, fűnyírásra, stb. ami maradt! Ezt kellene megérni. Vagy hétközben menjenek közmunkára.
cikicakk55
Azért már alapból szégyen,hogy egy 9,5 millió lakosú országban nem tudnak 11 Magyar férfit összeszedni aki tud is focizni. Akik jelenleg a foci kluboknál vannak( igaz én nem vagyok foci rajongó,csak hallom a hírekben) 80%-ban külföldről importált,jó drágán fizetett és megvett játékosok. Mondjuk ettől függetlenül is a fasorban sin az Úgy mond " Magyar Futball" Nem szoktam meccset nézni,inkább csak a párom,de ha véletlen oda nézek a tévére és pont meccs van egyből tudni lehet,hogy Magyar vagy külföldi mérkőzés megy.A magyarnál jóformán csak a bíró sípját lehet hallani,vagy éppen valamelyik játékos fetreng vagy fáradt,vagy tényleg felrúgták. A külföldi meccseknél meg szinte nem is látni hol a labda,olyan pörgősen fociznak. Ezeknek a Magyar focistáknak még a minimál bér is sok lenne a tudásukhoz mérten. Még orvosok,nővérek,ápolók 150.000 ft-ért emberi életeket mentenek,ezek kapják a luxus élethez szükséges béreket.
1magyar
Na ez Orbán legnagyobb szégyene!!! Vicc ország vicc focija.
kokopelli
@cikicakk55: Képzeld el,hogy külföldön (N.o.-ban) az új bajnokság megkezdése előtt egy gaz-
dasági tervet kell leadni az összes igazoltan várható bevételekről banki jótállással ill, egy gazda-
sági tervvel!Olyan bevételek vannak,hogy pl. B.Dortmund-nak 55 000 bérletese van és a "legsze-
gényebb" Leipzignek is 20 000!A bajnokság megkezdése előtt egy meghatározott időpontban le-
het a neten jogot igényelni arra a bérletre! 10-15 perc alatt "elmennek" a jogok!Egyszer próbáltam
egy Európakupára (Dortmund) foglalni egy rokonnak,de semmi esélyem sem volt!
Teljesen más világ az!...teljesítményalapú,még a sportban is!
cikicakk55
@kokopelli: Abból amit leírtál nem sokat értettem,mert foci nyelven íródott,de azt megértettem,hogy ott egész más mércével mérik a focisták tudását.A kiemelkedően jól teljesítő csapatok meccseire,nehéz jegyet kapni,még a gyenge sportklubok focistáinál konganak a stadionok.Igaz,szerintem ott olyanok nem is lehetnek,akik csak annyit tudnak mint nálunk a legjobb focisták.Azokat zavarják vissza a munka világába.itthon is az kéne,nem milliós fizetés a semmit nem érő fociért.
kokopelli
@cikicakk55: Az úgy van,hogy mielőtt megkezdődik a bajnokság,a csapatok hirdetnek egy
adott időpontot az előrejegyzési joghoz, a hazai stadion éves bérletének megvásárláshoz!
Ez 17 otthoni meccs,amit a szerencsés szurkoló 17-szer igénybe vehet az azonos ülésen!
(a másik 17 meccset idegenben fogja játszani a csapata!) Ezek a helyek foglaltak lesznek az
egész szezonban!Kapok egy igazolást,hogy az a hely az enyém,és amikor otthon játszik a
csapaton,azzal a papírral odasétálok a meccs előtt peckesen a pénztárhoz és kifizetem a jegye-
met, a jegynélkül maradt szurkolók sorfala előtt!Képzeld el,hogy cirka 20 000 ilyen "jogosultsági
papír" a telefonon,a neten,stb.-n 15-20 perc alatt elfogy! A kb. 60 000-s stadion 20-25 000 ülése
már egész évre le van kötve!A többi 40 000-ért meg a meccsek előtt megy a nagy harc! Az ösz-
szes első, sőt a másodosztályú csapatoknál is egész évben "gyugig" vannak a stadionok!! Az egy
más világ!Azért nem menne haza a Dárdai Pali sem,mert a Herta az már az otthona,és az a heti
izgalom a stadionban vérévé vált! Adrenalin pur,amikor a csapatával kifut a pályára a tele stadion
előtt!! A fiai is fociznak már!
cikicakk55
Te jó ég! Itthon 10 év alatt nem ül be annyi szurkoló az összes hazai meccsre,mint ott egyetlen egyre. Itthon is épülnek a luxus stadionok,de kinek,kiknek? Hol vannak ezek a Magyar focisták a külföldi focitól? Egy ismerősünk volt kinn Olaszországban 4 éve. Kiment egy meccsre,de nem egy nagy stadionba,hanem egy kisvárosi játszótér mellett létesített rendes füves gyerekeknek való focipályára. Nem volt sem lelátó,sem spíker,sem tv semmi. A telefonjával csinált olyan kb 10 perces videót.Szerintem simán volt kb 5000 ember a pálya körül. Szerintem középiskolások,vagy legalább is kb 14-16 évesek játszottak,de úgy,hogy itthon kezet csókolnának egy olyan focistának az itthoni klubok. Mint írtam,annyira nem vagyok foci rajongó,sőt semennyire,de még a fiatalabb fiam focizott,addig kijártam az edzőjük meccsére. HFC ( Hódmezővásárhelyi Foci Club) Hallod siralmas,pedig ott felnőttek fociztak.Állítom neked,hogy a gyerekek 6-10 évesek meccse érdekesebb volt. 2 percenként valamelyik csapatból valaki lefeküdt a fűre jajgatva. Szerintem ha igazságos a bíró,akkor legalább 30 percet rá ad egy félidőre. Ilyenre mennek el a milliárdok itthon.
namihami
Elhitték a mondást, hogy a minőségi focit meg kell fizetni.
Most éppen a minőség keresése van soron.
Borsodi
Sokba van a Miniszterünk hobbija de ne sajnáljuk tőle megérdemli ,elvégre annyi jót tesz az emberekért,hogy el meneküljenek az országból.
www.youtube.com/watch?v=Mi_4BnPyn_g
www.youtube.com/watch?v=zr2dTIFkgyE
kokopelli
@cikicakk55: Ahol én melóztam ill. laktam is,ott a lakósság,a kisvállalkozók és a másmilyen
sportág sportolói saját maguk hozták rendbe a focipályát a saját zsebükből ill. az adomá-
nyokból!Még egy kis fedett tribünt is (cca.150-200 emberre) összehoztak!Hétvégeken még
a nagyik is ott szurkolnak az unokáknak és a fiaiknak ill. vejeiknek! Közben, ahogy láttam,a
futópálya és egy-két atlétikai dolog is készült,amikkel az iskolai sportot is erösítik!Más ország
más szokások,és a magunknak is építjük "él"! Amíg egy országban ilyesmi nem magától ér-
tetődő dolog,addig ott foci sincsen!!
csipetke
Persze,meg is érdemlik a nagy pénzt,milliókat keresnek ezek a ,tehetségtelen agyonfizetett emberek.Nem mondom,hogy focisták,mert nemigen bizonyítják,hogy azok.Százmilliárdok ömlenek a közpénzből a stadionokba,abszolut értelmetlenül,csak azért,mert ez orbán hobbija.Asszem az aranycsapat tagjai onnan föntről ha látják,hogy ez a csámpás banda ennyi pénzért mit produkál,hát forognak a sírjukban.Már Hofi is megmondta,hogy ezeket még a kenguruk is elverik.Teljesítményre kéne nekik fizetni,van gól,van lóvé,nincs gól,nincs lóvé.Majd akkor összekapnák magukat.De így,hogy mindenképp jönnek a milliók,minek strapálják magukat?
Yoda69
Jo lenne tudni hogy Kisvarda mibol tud ennyi penzt fizetni focistainak? Remelem nem az derul majd ki hogy kozpenz jelleget veszito kozpenzbol fizetik oket, amikor Kisvardanak nincs egy normalis korhaza.
kokopelli
@Yoda69: A Real Madrid dugja nekik a pénzt,mert már van egy-két reménységük.
akik akár egyenesen is tudnak futni! Még labda sem kell nekik az eleséshez! (;-))
Yoda69
@kokopelli: Ha a Real adja, akkor semmi gond vele. Ha piaci alapon megy a dolog azzal nincs gondom. Azzal van ha az adonkbol toljak nekik, mint a Puskas Akademianak.
kokopelli
@Yoda69: Azonos vélemény! Különben,mint a magyar morál is,a bányászbéka scheggével
azonos szinten maradna! Az Andorra elleni mecs volt a bizonyíték!És mi javult azóta? Lecserél-
ték a szertárost meg a takarítónőket?...ja, és egy tucat "futottak még" minőségű edzőt?
(Mindent és mindenkit az adónkból fedeznek!!!)
cikicakk55
@kokopelli: tegnap 7:15
Régen volt a mi városunkban is ilyen kezdeményezés. A város részei különböző néven vannak.Mi Tarján városrészben lakunk. Itt a töltésoldalban van egy játszótér,,mellette egy foci pálya. Szerveződött ebben a városrészben felnőtt amatör focistákból álló csapat. Ők tartották karban a pályát ,nyírták a füvet,korlátot építettek a pálya köré,takarították stb. A város többi részében is voltak ilyen csapatok és meghívták egymást barátságos mérkőzésekre. Csodálatosan jó hangulatú meccsek voltak. Ott voltak a focisták családtagjai,gyerekeik,feleségeik,és tényleg nagyon hangulatos,vidám 2 órát töltöttünk ott el.Ez jó volt arra is,hogy az asszonyok megismerkedjenek,más városrész asszonyaival, a gyerekek közben vagy nézték a meccset,vagy játszottak a játszótéren.A meccs után a két csapat összedobott annyi pénzt,hogy vettek 1-2 láda sört és sötétedésig ott iszogattak,beszélgettek,és soha semmi balhé nem volt. Állítom,hogy azok a férfiak,lehet,hogy tudtak úgy focizni ,mint a Magyar milliókért játszó semmit nem érő " focistának" titulált akárkik. Egy fillért nem adnék egyetlen focistának sem,csak a közmunkabért esetleg.
kokopelli
@cikicakk55: Nem akartam hosszúra nyújtani,de az elsőosztályú csapatok szívesen mentek vendégszereplésre ingyen,mert a játákoskutatók figyeltek mint a hiúzok!25 km tőlünk fedezték fel
a Gerd Müllert,és a másik iránybanfekvő városban szintén 25km-re,a Stefan Reutert,aki váloga-
tott is volt és a Dortmundban fejezte be pályfutását!Nem kellenek akadémiák,hanem hozzáértés
és fociszeretet!...és nem a "keményen dolgozó" emberek zsebébő kihúzni a pénzt,eredményesség
és értelem nélkül!
cikicakk55
@kokopelli: Elnézést,hogy későn válaszolgatok,de itthon nálunk most elég kusza dolgok vannak.Szintén régebben lettek Magyarországon is híres focisták, akik ilyen kisvárosi amatőr csapatban játszottak és a nagy csapatok kapitányai,vagy nem tudom kik,kiemelték onnan. Egyetlen egyet tudok,bár több is volt,Pásztort a Békéscsabából. ( Ezt is csak onnan,hogy a férjem Békéscsabán született,ott élt az Édesanyja és még élt nagyon gyakran jár Békéscsabára)
solidedge
Te jó ég! Mennyit kapnának ha tudnának focizni?
kokopelli
@cikicakk55: Ne kérj elnézést,mert mindenkinek van még más elfoglaltsága is! ;-)
Ahol én éltem,ott úgy hívták ezeket a csapathoz tartozó segítőket,hogy "Talent-Scouts"
(tehetség-keresők,általában csapathű idősebb emberek,akár valamikori jó focisták!))
1magyar
Sok szerencsétlen csábítgatják ezzel az álomfizetéssel és milyen sokan meghalnak fiatalon, erőn felül próbálnak teljesíteni és a szívük nem bírja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.