Egy konyhafelújtás akár több millió forintba is kerülhet. Spórolni azonban itt is lehet, és ez kicsit sem jelenti azt, hogy gagyi lenne a végeredmény.

Hogyan úszhatjuk meg olcsóbban a konyhafelújítást?

Régi csempéből valami új

Ha szeretnénk megszabadulni a konyhában a régi csempétől, de nem tudjuk megfizetni az újat, plusz a mesterembert, ráadásul még a csempe leverésével járó kosztól is megkímélnénk magunkat, akkor érdemes beszerezni lakberendezési áruházakban kapható fali paneleket. Ezeket fel is ragaszthatjuk a csempére, vagy szintén vásárolható, különböző sínben rögzíthetjük a falhoz. A panelek többsége kétoldalú, ha pedig sínbe rakjuk őket, akkor költözéskor leszerelhetjük, és magunkkal is vihetjük.

Hogyan úszhatjuk meg olcsóbban a konyhafelújítást?

Retró lámpabura

Sokan nem szeretik a spotlámpákat, azonban azt érzik, hogy az igazán hangulatos világítást már nem tudjuk megfizetni, még akkor sem, ha a konyháról van szó. Ilyenkor érdemes a vintage, vagy a retró stílusban gondolkodni. Bolhapiacokon nézelődve vagy apróhirdetési oldalakat böngészve számos olcsó, retró lámpaburát találhatunk, amitől igazán hangulatos és retró lesz a konyha. De egy régi sajtreszelőből is készülhet lámpabúra! Nézd csak!

Hogyan úszhatjuk meg olcsóbban a konyhafelújítást?

Fotó: IStock

Filléres dekorációk

A konyhabútornak és a konyhának is kijár a dekoráció. Mielőtt elszórnád a pénzed mindenféle színes-szagos dizájnüzletekben, nézz szét a szüleid padlásán és a garázsban is. A régebbi kanalakból vagy késekből például remek akasztókat lehet készíteni, ha ezeket felragasztjuk a konyhaszekrényre, az nemcsak jól fog mutatni, de a konyharuhát sem kell többet keresgélni. Készülhet így mécsestartó és fogantyú is…

Hogyan úszhatjuk meg olcsóbban a konyhafelújítást?

Fotó: IStock

Szuper tároló megoldás lehet a konyhában az olcsóbb, színes virágkaspók használata is. Na, nem a muskátlit kell belerakni, hanem a nagyobb merőkanalakat, kisebb szűrőket, fakanalakat.

NLCafé

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Mi egyetlen fillér nélkül is megoldottuk: a férjem kimeszelte a konyhát, én meg a bútorokat lemostam, és újra berendeztük. Ezt 1-2 évente megtesszük, és csak a mész megvásárlásába kerül.
namihami
A legolcsóbb megoldás:: valamilyen Fidesz hitel felvétele. Mire a törlesztésre kerülne az idő, hipp-hopp, már nincs is lakásod, nem kell semmit felújítani. Megmenekültél a drága felújítás fizetésétől.
És erre már a fiúk is rájöttek.
papa.49
@vacsi: Mink is így szoktunk tenni ...
Eladott Ország
Ha szabad ég alatt főzünk bográcsban, mint a nomádok és még retró lámpa se kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.