Évi egymillió tonnára növelné bányájának termelését a miniszterelnök apja, Orbán Győző. A Gánttól pár száz méterre lévő bánya jelentős környezetvédelmi kockázatot jelent, ennek ellenére zöld utat kapott az önkormányzattól.

Orbán apjának bejött az élet.- megtízszerezné bányája kitermelését

A dolomit iránti „megnövekedett kereslet miatt” megtízszerezné a kitermelést gánti bányájában az Orbán Győző tulajdonában lévő Dolomit Kft.

A miniszterelnök apjának cége eddig a több mint 12 hektáros nyílt színi kőfejtőjében, hiszen évi 100 ezer tonna dolomit kitermelésére volt engedélye. 

Ezt szeretnék most felpörgetni: évi egymillió tonna nyersanyagot termelnének ki, ami azt jelenti, hogy kilenc év alatt teljesen kimerítenék a bányatelek ásványvagyonát.

A tervek szerint évi 250 nap, napi 10 órában folyna a termelés robbantással. A köveket helyben osztályoznák és törnék, ami ekkora mennyiségnél 170 teherautó fordulót jelent, a járművek pedig négy közeli településen (Zámoly, Gánt, Söréd, Csákberény, Csákvár) is keresztülhaladnak.

A zámolyi képviselőtestület tavaly szeptember 6-án rendkívüli ülésén sürgősséggel, „nemzetgazdasági érdekre való tekintettel” kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a bővítést.

(Képünk illusztráció)

Forrás: magyarnarancs.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kell is a hely a sok fidesz-kdnp-nek!!! Kóbányába valamennyit!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Jó ötletnek bizonyult a székházpénzből venni apukának egy bányát. Mindenki megkapja amire vágyott: Kisvasutat, stadiont, bányát, felházat, oligarcha férjet.
"Aranyeső a szép kis házra,
Aranyeső a családomra,
Jáááj, ha meghálok."
uploads.disquscdn.com/images/de533152c5bcd51a3f0768ab3c190cace5b258cb477be7b8f616e1c91b23620b.jpg?w=600&h=308
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fm.cdn.blog.hu%2Fha%2Fharmadikszempont%2Fimage%2F3.png&key=xRDhd7lWrLKOKr4qxj881Q&w=600&h=556
tudode
Nem HUPPAN messze a VADALMA a fájától, és ezzel még dicsekszik is, hogy a TELHETETLEN fia cinkostársaként „nemzetgazdasági érdekre való tekintettel” kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a bővítést.
.
Mióta NEMZETGAZDASÁGI ÉRDEK az ország kirablása a Földön ejtett sebekről nem is beszélve!
.
Javohl!
.
A L K O T M Á N Y O S .. válságban szabad a rablás!
namihami
@Horizont: Először is:: szorgalmas.
Másodszor:: nagy a család, sorra jönnek az unokák. Nem olcsó ám a pelus. Még sajátlábon se.
És végül a legfontosabb:: a Kósamamához képest még szinte gyerek. Szégyellné, ha az az idősasszony lehagyná a munkában. Abban a pártban a munkaszeretet már tradíció. Hozták az átkosból, a vérükben és elveikben van.
advocat
Környezetvédelem? Mi az? Ki le nem sz..ja? Gondolja. Mert kell a pénz az unokákra. Is.
terlasz
Orbán apja is megtáltosodott így 80 környékén, mint Kósa anyja. Lesz mit legálisan örökölni. Előbb is eszükbe juthatott volna, miközben strómanokkal bíbelődtek.
Desischado
Most kellene az Uniónak közbelépni. Szabadrablás és a környezet tönkretétele. Undormány ez a család, az isten lova sem elég nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.