A Fidesz szerint "Gyurcsányné" is csak át akarja verni a nyugdíjasokat, mint korábban Gyurcsányék, akik bármit ígértek az időseknek, az ellenkezőjét csinálták.

Fidesz: Gyurcsányék elvettek egy havi nyugdíjat az idősektől

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesülettel. Dobrev Klára ezt követően azt mondta, az Orbán-kormány által használt rendszer arra ítélte a nyugdíjasokat, hogy stagnáló, inkább romló életszínvonalon éljenek.

A Fidesz a közleményében azt írta, Gyurcsány Ferenc és kormánya elvett egy havi nyugdíjat az idősektől, rezsiemeléssel és élelmiszeráfa-emeléssel sújtották őket, a nyugdíjakat pedig hagyták elértéktelenedni.

"Ha rajtuk múlna, akkor megint megszorítások várnának a nyugdíjasokra, mert ők a pénzt inkább a bevándorlók betelepítésére fordítanák" – olvasható a közleményben.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ők adták, nem a fidesz kormány. A világválság miatti több megszorító intézkedés a nyugdíjasokat is érintette.

Az orbán kormány már lassan 10 éve visszaállíthatta volna a 13. havi nyugdíjat, ha már annyira a szívügyük a téma. Orbánék inkább a éves nyugdíjemeléseket is hátrányosan alakították ki, sőt az infláció mértékének megállapítása is mindig egy kis csalással, a nyugdíjasok kárára történik.

Hallgatni arany lett volna, hiszen ott is lebukott a fidesz, hogy az Áfa adóját ők emelték a csillagos égig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Akkoriban egy világválság közepén voltunk, de a svájci indexálás akkor is működött. Jelenleg dübörög a gazdaság, nincs svájci indexálás, de van helyette egy inkorrekt infláció számítás ( maginfláció), és még nem sikerült az ígért 14. havi nyugdíjat sem megkapni.
Kéretik nem teljesen demensnek nézni minden nyugdíjast!
CsipkeRózsa
Ők adták, nem a fidesz kormány. A világválság miatti több megszorító intézkedés a nyugdíjasokat is érintette.

Az orbán kormány már lassan 10 éve visszaállíthatta volna a 13. havi nyugdíjat, ha már annyira a szívügyük a téma. Orbánék inkább a éves nyugdíjemeléseket is hátrányosan alakították ki, sőt az infláció mértékének megállapítása is mindig egy kis csalással, a nyugdíjasok kárára történik.

Hallgatni arany lett volna, hiszen ott is lebukott a fidesz, hogy az Áfa adóját ők emelték a csillagos égig.
desir62
Ez igaz, de volt 1 világ válság.
Jött gorbán és azt ígérte még 14-ik havi is lesz, aztán ellopták a MANYUP-ot. ígérték az egyéni számlát abból sem lett semmi.
MiT pofáznak ezek a PATKÁNYOK.
Eladott Ország
És a fidesz azóta se adta vissza. Lehet hogy arról meg az Árpád házi királyok tehetnek. A nyugdíjprémium szintén nem a kormány, pláne nem Orbán Viktor jótette. Azt a Bajnai-kormány vezette be – egyébiránt a 13. havi nyugdíj kivezetésének kompenzálására, de ebből Orbánék annyit böfögnek bele a társadalom fülébe, hogy a rohadékbalosok elvették a szegénymagyarkisnyugdíjastól a 13. havi nyugdíjat, bezzegafidesz nyugdíjprémiumot fizet – törvény kötelezi rá afFidesz-kormányt is. Szó sincs arról, hogy a focimeccsről focimeccsre röpködő hazudós kisember mérhetetlen szociális érzékenysége, embersége, bármi pozitív tulajdonsága csúcsosodna most ki. Mégsem jut eszébe senkinek, hogy szembesítse a tényekkel. Én azt is megkérdezném tőle – ha már ott vigyorognék dísznyuggerként – hogy miből fizeti a nyugdíjprémiumot? Az ellopott magánnyugdíjakból, vagy azt már elköltötték (jó, ellopták) és hitelből inkább? Ideje lenne már befejezni az indokolatlan udvariaskodást. Rohadtul nem szolgált rá Orbán. Bátran nevezzük annak, ami. Hazug, tolvaj gecinek. Az ilyet nem áhítattal kell hallgatni, hanem a képébe tolni az igazságot és kiröhögni. Erre szolgált rá, ezt érdemli. Semmi mást.
lusta
1. Gyurcsányné, Gyurcsány Ferenc anyukája mióta politizál és EP képviselő akar lenni? Én eddig erről nem hallottam.
2. ióta vettek el egy havi nyugdíjat? Tudtommal minden családtagom, ismerősöm mind a tizenkéthavi nyugdíját megkapja. Az már més kérdés, hogy egyre kevesebbet ér, de minden hónapban a nyugdíjukat megkapják.
evacica
@lusta: Tudtommal nem Gyurcsány anyukája politizál, ha nem a felesége Dr Dobrev Klára és ő a DK lista vezetője! Nagyon alkalmas rá, sokan szorítunk Neki Hajrá Klára csak így tovább!
evacica
A nyugdíjasoktól az első Orbán kormány vett el cca 9% ot, ugyan is ennyivel kaptunk kevesebbet, mert Orbán ebből nagyhangúskodott a kisebb nyugdíjasoknak!Hazug mocskos banda!!!
Nessy
Arról nem is beszélve, hogy per pillanat az átlagbér és az átlag nyugdíj között 43% az eltérés, a nyugdíjak kárára! Miután csak egy inkorrekt maginfláció a nyugdíj emelés alapja, ez előrevetít egy 50% -s eltérést akár már jövőre.
Arról nem is beszélve, hogy pont a 90-s években degresszív nyugdíj megállapítás volt, azaz jóval kevesebb számított a nyugdíjba, mint ami után járulékot fizettünk! ( 97-ben 65%) meg is látszik a nyugdíjamon.
Nessy
@Nessy: A hab az volt a tortán, hogy az I.Orbán kormány idején a közalkalmazotti szféra egy fillér emelést sem kapott! Akkor még nem volt munkaerő hiány. Vissza is éltek vele!
simmering73
A kurva anyátokat hazudtok itt permanensen. Ti vettetek el 19ezer ft-ot havonta a nyugdijasoktól, amit a szociálisták adtak vissza. Világszínvonalú a 27%-os áfátok. Dübörög a gazdaság, sosem látott jólét van, de a 13. havi nyugdíjat nem sikerült visszaadni. A rezsicsökkentés is egy szemenszedett hazugág.
tudode
Amit "elvettek" a világválság miatt a TIZENHARMADIK NYUGDÍJ, de mindenféle konzultáció nélkül a POCAK NÁCI elvett egy havi nyugdíjat, és bért
.
Íme:
.
----- Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU&t=6s
.
Valójában a SVÁJCI INDEXÁLÁS megszüntetésével többet LENYÚLTAK már mint egy havi nyugdíjat a fonnyadt INFLÁCIÓT talán KÖVETŐ, kutyának tessék, nesztek NYUGGEREK!.
lusta
@evacica: Már elnézést, de orrba-szájba azt hallom, hogy így Gyurcsányné, meg úgy Gyurcsányné, az MTI közleménybe írja, hogy Gyurcsányné az Uniótól kapott 100 millát. Lehet, hogy Gyurcsány anyukája Kupak Lala anyukájától vette a példát? Ha meg nem, akkor legyen bírósági per és a vétkeseknek még a gatyájuk is menjen minderre.
Nessy
Pártunk és kormányunk jobb ha hallgat! Olvastam a jövő évi nyugdíj emelési tervüket, és amit ,mondtam, azt nem írhatom le! 2,8%!!!
Aztán majd Rétvári elmeséli, hogy nekünk milyen kutya jó!
Hány éve tárolják a feneküket a hatalomban? Egyelőre csak elvesznek, és elvesznek! Év végén max 12 000 forint! Nem szégyellik kimondani is? Állítólag fenemód jól áll a gazdaság! Persze nekik, meg a haveroknak tényleg jó! De a dolgozóknak, nyugdíjasoknak csak az ő eltartásuk, kitartásuk jut!
Bocsánat a lázadásért, de tényleg nyuszik vagyunk, vagy ennyire hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni?
lusta
@Nessy: Közben bejelentették, hogy a nyugdíjprémiut adnak a nyugdíjasoknak. Ilyen jó fiúk ők ám! Csak az a gond, hogy elfelejtik megemlíteni, hogy ez nekik jár és mindezt a Bajnai-kormánynak köszönhetik!
Nessy
@lusta: És ezért kézcsókra járulnak nem is kevesen, miközben ennek a többszörösét veszik el évről, évre! Nem tudom ez az "Idős ügyi tanács" mi az ördög fülit csinál! Kinek védi az érdekeit? Mert az idősekét nem!!
Lásd pl. a szociális ellátás!
papa.49
Nem a Gyurcsány kormány, hanem a Bajnai kormány és a világváltság miatt vették el !!!
De nincs szükség se 13. se 14. havi nyugdíjra, csak normális nyugdíjra lenne igény, NEM ALAMIZSNÁRA !!!
verőce21
Épp itt az ideje, hogy az Orbán kormány visszaadja az elvett egyhavi nyugdíjat. Minden okuk megvan rá!
Macskaszem
Annyira fáj orbánnak, hogy szerinte a Gyurcsány elvette, de azért b@szik visszaadni, inkább ő is lecsíp belőle amennyit nem szégyell. És nem egy szégyenlős típus.
szaboria1
Nem vissza fele kell mutogatni hanem bebizonyítani azt az ígéretet amit Orbán tett akár 14 havi nyugdíjat is adnak. Inkább hazugságot építik pedig az igazság az, hogy GAZDASÁGI VÁLSÁG volt 2008-ban nem csak itt nálunk hanem az egész világban.
Orbán a legnagyobb hazudozó, mert amikor átvette a hatalmat akkor azt nyilatkozta Bajnai rendbe tette az ország pénzügyi helyzetét. Orbánék alatt ez EU árfolyama csak növekedett a 263.-ft volt az átvételkor mára már 325.-ft körül mozog.
papa.49
@szaboria1: Ez egy cseppet se zavarja a jobbegereket !!!
CsipkeRózsa
@Nessy: tegnap, 22:42

Az Idősügyi Tanácsot Orbán "csinálta", az ő akarata érvényesül ott is.

Most nincs olyan szervezet, amelyik a nyugdíjasok érdekeit védené. A pártok sem állnak ki a nyugdíjasokért, inkább hallgatnak. Egyedül a DK- tól olvastam, hogy a nyugdíjasok érdekében mit kellene tennie a kormánynak.
evacica
@lusta: Ez is a fidesz hazugság gyárának eredménye össze vissza hordanak mindent! Gyurcsányné azaz Dobrev Klára cége igaz, hogy nyert egy pályázatot, egy munkára és azt el is végezték, s az Eu a munka ellenértékét ki is fizette! Ez igaz. Gyurcsányné Katus nem pályázott nem nyert és nem fizettek neki egy fillért sem! Lehet, hogy lesz per, ez jó a különböző civil szervezeteknek,mert Gyurcsányék a nyertes perek pénzét mily csoda mindig jótékonyságra fordítják Ez a különbség többek között Gyurcsányék és Orbánék között!
tulipan
MIkor történt ez a szörnyűség?? Mohács előtt, vagy után???
Eladott Ország
@Apoca: Csak! Tesco vigyázat! Új foga van a KIFLI TOLVAJNAK ! Ezzel a PROTÉZISEL gyorsabban eheti az ELLOPOT KIFLIT ! youtu.be/1eBK08XT97A
Nessy
Azt nem számolták ki, hogy csak a svájci indexálás megszüntetésévell, mennyit vett el a nyugdíjasoktól pártunk és kormányunk?
Hogy a "dübörgő gazdaság" mellett miért nem adták vissza? Pedig igértek ők még 14. havit is! Szégyelljék magukat!!!
kulabombaafityiszre
Orbánék meg ígértek +2 havit és nem adták meg.
Nessy
@tulipan: Igazad van. Pusztába kiáltott szó minden, amit pártunk és kormányunk nem óhajt hallani, amit nem ök kommunikálnak, ami esetleg bírálni merészelné őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.