A Portfolio érdekes adatra lett figyelmes a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott Statisztikai Tükör című kiadványában: hosszú évek óta először fordult elő 2018-ban, hogy több Magyarországon született ember tért haza, mint ahányan elvándoroltak, vagyis pozitív volt a nettó migrációs egyenleg.

Tavaly többen jöttek haza, mint amennyien távoztak

A kiadvány szerint tavaly 20 ezer itthon született magyar tért haza az országba, miközben 18 150-en távoztak külföldre. A lap hozzáteszi: a javulás elsősorban utóbbi számnak, vagyis a kivándorlási hajlandóság csökkenésének köszönhető. 2017-ban még majdnem 27 ezer volt ez a szám, 2014-15-ben pedig a 30 ezret is meghaladta. Ezzel szemben a hazatérők száma tavaly egy kicsit még csökkent is az előző 20 906-ról, ami az elmúlt kilenc év csúcsát jelentette.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
,,Tavaly többen jöttek haza, mint amennyien távoztak".
Ja, látogatóba.

Jó ez a papírkofferos kép, mert jelzi Magyarország nyomorát.
Csak jelzem, hogy a közel 10 ezres városunkból 2018-ban több mint tíz százalék fiatal- és középkorú távozott külföldre dolgozni, és ebből négy kisgyermekes család volt.
Dr plágium
Már megint az a hamisított statisztika...
tulipan
Nyugi, az a 2 bolond, úgyis hamar visszamegy!
Klubtag
@staro2:..."A KSH szerint"
Nem hiszem el - ismerve a többi statisztikájuk "életszerűségét", mint például az infláció.
Nem beszélve arról, hogy - különösen Anglia esetlén, ami a legnagyobb felvevőpiaca a magyar munkaerőnek - tavaly óta különösen bizonytalan a helyzet. Semmi köze ennek a pillanatnyi adatpárnak ahhoz, amit sugalmazni szeretnének - történetesen - hogy milyen jó is orbanisztánban élni.
szegfue
Arra azért kiváncsi lennék: honnan tudják ezeket a számokat?! Hiszen bármely EU-s országba elköltözhetek "engedély" nélkül, tudomásom szerint be se kell jelentenem, visszaköltözéskor u.igy müködik... persze tévedhetek is...
Klubtag
@szegfue: ...nem tévedsz. Az én környezetemben három olyan nő is van, akik a férjükkel (az kapott munkát) kiköltöztek, kiléptek a munkahelyükről, de szerződtek a tb-vel szolgálati idő és minimálbéres járulék biztosításra, kiadták bérbe a lakásukat és ennyi. Évente kétszer-háromszor hazajönnek szabira vagy látogatóba, működik a skype és bármikor bárkit és bármit elérhetnek a technika segítségével. Persze biztos elő lehetne valami eldugott szabályt kotorni, hogy be kellene jelenteni valahova, de ezt a hatóságok nem tudják kikényszeríteni. Nem is csodálom, ami itt a közszolgálat területén is zajlik.
painful
Tavaly többen jöttek haza, mint amennyien távoztak 1979-ben.
papa.49
Központi hazugság hivatal ez csak piár semmi más !!!
Yoda69
A KSH csak azokat tartja nyilvan akik otthonrol kijelentkeztek. Viszont a kulfoldon elok tobbsege nem ilyen. Peldaul en is megtartottam a budapesti lakasom, de mar evek ota elek kulfoldon. Viszont a KSH szemeben otthon "elek".
Ezert van az hogy kozel 1 millioan jottek el otthonrol, viszont "hivatalosan" csak par szazezren.
kereső
@szegfue: Be kell jelenteni- az egészségbiztositónál/NAV-nál mindenképpen, mert különben ketyeg itthon az eü.szolg.járulék/ 7.500.-Ft/hó/, amit öt évre visszamenőleg is követelhet a NAV.Ezt akkor is meg kell fizetni-bejelentés hiányában- ha itthon nem veszel igénybe eü. ellátást. HA gyermeked van a kincstárnál jelezni kell, hogy ne utalják a járó ellátást- csp.!,mivel a gyermek nem itthon jár óvodába, iskolába. Ez jogtalanul felvett ellátásnak minősül-és visszafizetendő.
A bejelentések után piros a TAJ kártya- az meg egész rémálom, ha hazaköltözés után ismét érvényesiteni akarod. Mert a hivatal "migránsként" kezel, még akkor is, ha van belföldi lakcimkártyád.
szegfue
@Klubtag: Most olvastam, hogy az OEP-nél csak akkor kell bejelenteni, ha fizetted magad után az eg.szolg. járulékot (ami ma havi 7.500 Ft). Ha nem jelented be és évekig kint élsz, akkor Rádterhelik havonta, ami ugye szép összegre "hizhat" egy idő mulva. Tehát, ha munkahelyed volt és onnan kiléptél, akkor nincs bejelentési kötelezettséged... legalábbis az én olvasatomban. Ezek után egyáltalán nem hihető ez a "netto migrációs egyenleg"!!:))))))))
kereső
@szegfue: Amint kilépsz a munkahelyedről, megszűnik a biztositási jogviszonyod-és eü. szolgáltatási járulék fizetésére vagy kötelezett.Tehát , ha nem jelentesz- akkor is ki fogják róni a kötelezettséget. Az eü szolg.járulék kötelezettség mindenkit érint, akinek nincs biztositási jogviszonya.
szegfue
@kereső: Kösz.!!! Én is pont most olvastam... Bár, ha nem jelentem be és mondjuk kapom a gyerekek után továbbra is az ellátást, viszont nem nyulok hozzá -- igy megmarad a TAJ kártyája -- bármikor visszafizethetem. Aztán, ha 1-2 év után hazajönnék, akkor nem kell ujra érvényesitenem. Én biztos igy tennék.
szegfue
@kereső: Bakker!! Ez is igaz!! Azzal együtt elég "szemét" egy dolog ez! Hiszen ha nincs keresetem, akkor mi a fenéből fizessem ki?! Szerintem egy ilyen kiköltözést az ember nem 1 pillanat alatt határozza el... tipródik rajta eleget. Viszont ha igy döntenék, akkor inkább fizetném azt a havi eg.szolg.-t, legalább addig, amig nem tudom eldönteni: maradok külföldön, vagy inkább visszajönnék.
kereső
@szegfue: Igen, ez a jó megoldás. Viszont, amint külföldön létesitesz biztositási jogviszonyt- munkába lépsz, akkor itthon megszűnik ez a kötelezettség- közölnöd kell a NAV-val a kinti biztositód törzsszámát. Mert kétszeres jogviszony nincs!!!-a belföldi, de az eus tagállamok jogszabályai is tiltják. És akkor jön ismét a rémálom- a piros TAJ!- ha egyszer mégis hazaköltöznél.
Klubtag
@kereső: @szegfue: ...köszönöm, tanultam egy pár dolgot tőletek...:o)))
szegfue
@kereső: 9:04 Értem én, hogy nem lehet 2x jogviszonyod, de az egészségszolg.járulék csak e.ü. ellátásra jogosit, tehát ha ezt fizetem "pluszban", akkor az itteni "jogviszonyom" nem jogosit pénzbeli ellátásra (se tp-re, sem a nyugdijra mondjuk), vagyis véleményem szerint -- ami persze nem biztos, hogy számit a törvénnyel szemben?!:) -- a külföldi biztositási jogviszonyom nem u.az a jogviszonyt "fedezi", mint az itteni. Én biztos "sumákolnék" 1-2 évig, na meg fizetném is, amig nem döntök!:)) Bár ez a veszély nem fenyeget...
kereső
@szegfue: Gondold csak végig- a nyugdijas is rendelkezik biztositási jogviszonnyal- de ő is csak!!! természetbeni eü. ellátásra jogosult.Ma már nem beszélhetünk egységes ! biztositási jogviszonyról.Nincs.Megszünt. Van aki csak eü. ellátásra jogosult, és van aki csak nyugdijra lesz majd ,valamikor jogosult- ilyenek a eü. szolgáltatási járulékot fizetők, és a nyugdij/kincstárral megállapodást kötők a majdani nyugdijra.Teljesen átalakitották a rendszert az alaptörvénynek megfelelően- és amióta a munkáltató nem "társadalombiztositási" járulékot fizet, hanem szociális ???hozzájárulási??, adót!!
verőce21
Megfordult ez a kivándorlási trend!
Az elmúlt években nekem is több ismerősöm jött haza, mint kivándorolt volna. Húszból egynek sikerül kint, kettő még elvegetál, a többi kínlódik és előbb-utóbb hazajön. - mindenféle megtakarítás nélkül!
csak úgy....
@verőce21: nagyon butus ismeröseid lehetnek,persze nem csodálkozok.
verőce21
@csak húgy...: És te mivel foglalkoztál kint, hogy úgy "bejött" neked, te Anyád Tyúkja?
csak úgy....
@verőce21: az titkosítva van 30 évre :) , különben miért érdekel? nem adok tippet se neked sem a bugyuta ismeröseidnek...
verőce21
@csak húgy...: ahan, csak a pénzeddel jársz ide kérkedni...meg ajánlgatni...
Sok vaj lehet a füled mögött, ha titkosítanod kellett.
csak úgy....
@verőce21: azt a titkosítást a fidesztöl tanultam,na akkor,hogy is van azzal a vajjal a fülek mögött?
kérkedtem valaha valamivel,hogy miböl mennyim van? na látod...
verőce21
@csak húgy...: Röviden, csak hazudsz. Nekem is ajánlgattad. Ostoba ember vagy te, Anyád Tyúkja!
kokopelli
@Klubtag: és ne felejtsük el,hogy oda mennek a legtöbben,ahol a minimálbér a köte-
lező 9,19€/óra,amit két évenként emelni kell,anennyiben a közbenső év normál !
kokopelli
...ja és többen nem mennek el évente,mint azok akik elmentek! (;-))
csak úgy....
@verőce21: neked ,én ajánlatot ? te prosti ?
Klubtag
@kokopelli: ...valóban, a mobilisak már mobilizálódtak, de azért évről évre látható, hogy a nagykorúságot betöltők növekvő hányada képzeli el a jövőjét külföldön, akár továbbtanulás, akár munkavállalás legyen is a cél.
Klubtag
@Klubtag: ..és az ilyen jelenségek felett, csak egy dilettáns, vagy egy végletekig alja kormányzat siklik át.
Yoda69
Vegulis ertheto, hogy mar nincs aki kimenjen, hiszen mindenki kinn van :)
szegfue
@kereső: 10:23 Felfogom ám, csak az én logikám mást "diktál" és hát nem az én "szájizemre" hozzák a törvényeket?!:))) A szoc.horól már nem is beszélve, hogy az milyen? Amikor hatályossá vált, nem hittem a szememnek, hogy az adótörvények és nem a TB törvények között van!
szegfue
@csak úgy...: 10:44 Ne legyél már olyan irigy!?:))) Pedig a bennszülöttvadásznak biztos jól jönne, mert vállalkozó létére nem mehet neki olyan jól, ha egész nap itt tud lenni... -- már ha igaz az adatlapja.
verőce21
@csak húgy...: Neeem, hanem te hazudós!
Szóval nem tagadod, hogy vaj van a füled mögött, csak szeretnéd titokban tartani.
kábszerben utazol, vagy uzsora? - márhogy ajánlottad a kölcsönt.

Közvetlenül éjfél előtt ráérsz válaszolni, hogy ki legyen az óraszámod a megbízód felé! :)
csak úgy....
@verőce21: erölködésnek nyögés a vége...
verőce21
@csak húgy...: Számodra általában igen...
Mikor szöktél át Romániából Magyarországra?
csak úgy....
@verőce21: mikor,mikor ?...,hát mikor,hogy.
Aki Én
@verőce21: ,,Húszból egynek sikerül kint, kettő még elvegetál, a többi kínlódik "
Mi vagy te, a fidesz statisztika gyártója? Honnan veszed ezeket az eget verő baromságokat?
Arról nem beszélve, hogy a legaktívabb korosztály vándorol el, ráadásul a felső rétegből, vagyis nem a buta fideszesek. Vagyis általában a magasabb végzettségű, jó szakmával rendelkező emberek. Hogy a te ismerőseid életképtelenek kint is, az nem lep meg senkit. Az enyémek érdekes módon megtalálták a helyüket.
Toljad lúzer, kellesz kontrasztnak. Melletted a felső tízezernek érzem magam :)
verőce21
@csak húgy...: Miután innen továbbálltál...Még magyarul sem értél rá megtanulni, te Anyád Tyúkja.
verőce21
@Aki Én: Aztán Napóleonnak nem érzed magad, Beteg?
csak úgy....
@szegfue: Ha egyre gondolunk ;) ...az még a benszülött vadásznak is gyönge lenne,nem ám vállalkozni !
Hátu a kukásautóról is lepotyogna mert kapaszkodni is hülye...
Aki Én
@verőce21: Ezt most gőzmozdonyként kérdezed?
csak úgy....
@verőce21: gondótam,miattad mi a francnak tanuljam meg a magyart röndösen, te úgy sem érted...
csak úgy....
@Aki Én: 20 ból 1 nek! :) illusztris haveri kör...
csak úgy....
@verőce21: a napóleont stoppolta viktor,nyugodj má le...
szaboria1
A kormány szája íze szerinti ez a KSH adat.
Aki Én
@szaboria1: Így van. Láthatod, hogy fideszes szekta imádja is.
csak úgy....
@Aki Én: Szerinted mit fizetnének nekem,ha csinálnék nekik egy ennél még jobb statisztikát?
Grafikonyon bizonyítanám,hogy a fidesz kormány alatt senki,még csak a lábát sem tette ki az országból ...
tulipan
@Shikari: PERSZE! Vigyázz ám, mert a narancsos hantaboy-okat KISZOLGÁLÓ KSH hazugsága IS!!!
tulipan
@csak úgy...: Még az is meglehet! :)))
kereső
@szegfue: 11:08, a szochó.tv. egyenes következménye annak, hogy az alaptörvényből 120 év után kikerült a "társadalombiztositás"! Mindaddig, amig a munkáltató a TBj-t fizette , addig az is kötelezően a tb alapokba került. Papiron!! a szochó is az lenne- de mivel adó ,ezért aztán jut-is marad is. Átláthatatlan költségvetésből ki nem derül, hogy mi mennyi-és hova.Gondolom ebből is jut a határon túlra, meg stadion fenntartásra IS! Arról nem is beszélve, hogy a családi járulékkedvezmény is nyirbálja rendesen az eü, és nyugdijkasszát. Csoda ,hogy arra már jut? Nem.
szegfue
@kereső: Én 1x tettem kisérletet, hogy csak ugy fő vonalakban értelmezzem a költségvetés sorait... de aztán elég gyorsan feladtam... főleg ugy, hogy folyamatosan "átcsoportositanak", vagy éppen valami "tartalékból" vesznek ki... valóban átláthatatlan! Sajna ma sem "oldottuk" meg ezt a problémát, de jót dumáltunk szerintem.
kereső
@szegfue: Úgy van. És legalább ,akit egy kicsit is érdekelt a téma- az némi ismerethez jutott.Egyébként nem ez az egyetlen "anomália" az adórendszerben.
szegfue
@csak úgy...: 13:46 Nagyon jól definiálták a liberalizmus, vagy éppen 1-1 csoport elfogadását... melyet mára elfelejtettek...
szegfue
@Mirabilis: 5-ből 5 nem jött haza az én ismerőseim közül...
Manhattan
@Shikari: Jönnek hát! Húsvétkor, meg karácsonykor. ))
Macskaszem
A KSH statisztikái orbán elvárásához vannak igazítva, ez teljesen nyilvánvaló.
csak úgy....
@szegfue: Te szerencsés ! :) nincs közös ösmerösöd a szerencsétlen vergödszkével... :) Különben jobb egy értelmes ismerös,barát a távolban mint egy gügye a szomszédba..
dr. prédikátor
Persze !!! Haza bocs. vissza jöttek látogatóba, megnézni az itt maradottakat .Egy kis ajándék a halódó nyugatról. Oszt egy vagy két hét múlva már mennek is vissza!!!
namihami
Gondolom, hogy a hazatérők számába a Horvátországból és egyéb helyen üdülő nyaralók száma is beleszámított.
szegfue
@csak úgy...: 16:42 Hasonlit egy anyós szeretetéhez... távolról mindenkit szeret az ember!:)))
Lepényleső
Tiszta sor,hiszen idegenben már többen vannak. (Egyébiránt három féle hazugság létezik;
-a sima hazugság,-az aljas hazugság,-és a statisztika, - mosom kezeim,Mark Twain írta.)
Borsodi
Haza jöttek,hogy segítsék az itt maradt családot,nehogy kilakoltassák őket.Aki végleg akart haza jönni már rájött,hogy semmi értelme addig még ez a kormány van hatalmon.
verőce21
@csak húgy...: (12:48) Nem vagy szavahihető!
babp1982
Tényleg? Min 800 ezer madzsar migràncs hazatért? Ki az a hülye aki ezt elhiszi? Három gyerekem most ment vissza eszükbe nincs a madzsar béka segge alatti életszinvonalon élni! Egyébkénk valóban többen jöhettek haza mint kimentek, de csak körül nèztek és mentek is vissza-:))) Nagy àm az isten állatkertje mint látjuk , van benne durbincs , macska ploesti román medve stb-:))
babp1982
@csak úgy...: hazudik mert fideSS gyerök-:)) nekik ez kötelező
tulipan
@Shikari: ; @Verőce21: Bolond narancsos hantaboy-ok! Ugyan, ne röhögtessetek má', hogy majd éppen TI volnátok azok a "szavahihetők"??? Hahaha :)
verőce21
@szegfue: " 5-ből 5 nem jött haza az én ismerőseim közül..." - Az egy dolog drága, hogy végül hazajönnek-e - a "honvágy miatt" -, vagy kint nyomorognak tovább? Anélkül, hogy bevallanák a kudarcot még önmaguknak is.
szegfue
@verőce21: 8:56 Itt azért nem a lelki és anyagi indittatásu visszaköltözésről volt szó, hanem, hogy "pozitiv a nettó migrációs egyenleg". Erre mondtam, hogy nem hiszem el, hiszen az én környezetemből 5-ből 5 nem jött haza. Természetesen nem látok "beléjük", sőt a pénztárcájukba sem, csupán látom őket, látom a változást és sajnos azt is, hogy szinte "menekülnek" vissza... Pl. érdekes módon, akinek nincsenek mindennapi "kenyérgondjai", mennyivel magabiztosabb lett, már a testtartásából is észre lehet venni... egészen más a hangulata... optimista lett. Tehát nekem mesélhet a "gazdagságáról", azt nem hiszem el, mondjuk csak "felezőtablettával"... sokkal többet elárul a viselkedése, amit persze meg lehet játszani egy kis ideig, de aztán elfelejti, igy gyorsan kiderülne. Összességében én az ismerőseimnél egyáltalán nem tapasztaltam a "nyomorgást", vagy a lelki depit. Persze ettől még lehetnek ezzel ellentétes tapasztalatai másoknak.
verőce21
@szegfue: "...már a testtartásából is észre lehet venni..." - nagyon igaz ez a meglátás itthon is, és bárhol a világon.
Általában a külföldre távozottaktól azt lehet egy beszélgetésben szinte visszatérően hallani, hogy milyen olcsó kint ez, meg az! Itt a blogon is...Ez olyan szánalmas és buta magatartás, hogy tényleg csak "felezőtablettával" érdemes, vagy nem is érdemes meghallgatni. Miközben a lakbérre keresnek csak amúgy, a más hasznára.
szegfue
@verőce21: Utolsó mondatoddal azért nem értek egyet... hiszen itthon is "lakbérre" keresnek, ill. hitel törlesztésre és u. ugy "mások hasznára", ha alkalmazottak. Talán annyi lehet a különbség, hogy kint annyit keres egy ember, hogy mondjuk csak a felét költi albérletre, itthon meg a hitel törlesztése, vagy a lakbér bizony 1 ember egész havi keresetét elviszi... tehát csak az arányokat nézem, mert átszámolni bármit is nem igazán célravezető jelen esetben.
verőce21
@szegfue: Inkább 60-70% az a lakbér kint egy átlagos keresetű dolgozónak. De azt egész életében fizeti.
Itt nálunk, egyszer csak kijönnek a lakáshitelből, és sajátjuk lesz. Arról nem is szólva, hogy a forintban felvett hitelek összege amortizálódik is a törlesztés során. A lakbér folyamatosan emelkedik az inflációval!
szegfue
@verőce21: Én csak tippeltem a kinti arányokra, mert nem tudom. Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy a HUF hitelek "amortizálódnak"?! Én HUF-ban vettem fel hitelt 6 éves futamidőre és durván 2-2,5 évig csak a KAMATOT fizettem, gyakorlatilag egyáltalán nem csökkent a tőkerész!! A fiatalok 20-30 évre veszik fel a hiteleket, tehát éppen hogy még "keresőképesek", mire vége a törlesztésnek. Sőt a devizahitelek HUF-ra történő átváltásakor -- ezt is tapasztalatból mondom -- az uj szerződést inkább még hosszabb időre kötötték, mert akkor csak kismértékben nőtt meg a havi törlesztőjük. Ugyhogy ez az "egyszer csak kijönnek a lakáshitelből" bizony a nyugdijazásukig, tehát majdnem az "egész" életük végéig tart... ha közbe nem jön valami rossz... ami mindenhol, mindenkivel, minden helyzetben sajnos előfordulhat.
csak úgy....
@verőce21: látom még mindíg erölködsz! :) ismeröseim (40 es házaspár) 350 eurót+rezsit cca.150e. fizetnek egy 75négyzetnéteres bútorozott lakásér,lassan az 5.éve . a netto keresetük havonta 3900-4200 euró. még sosem panaszkodtak és eszük ágában sincs hazamenni.
verőce21
@csak húgy...: Annak az egynek szerencséje van. Hanyagoljál Te Tahó!
csak úgy....
@verőce21: tahó csak te lehetsz és azt naponta bizonyítod...
verőce21
@szegfue: Nem gondoltam, hogy ezt Te nem fogod érteni, hiszen úgy írtam, mint gazdasági szakembernek...:)
Na ez egy érdekes dolog, amit írsz. Ugyanis ezek az annuitásos hitelek úgy vannak kitalálva, hogy először valóban a nagyobb, sőt túlnyomó része a kamat a törlesztőrészletnek. Ezzel szoktak a bankok visszaélni, hogy "kösse újra egy idő után a törlesztőjét", mert akkor újra a nagyobb kamatrésszel kezdődik a hiteltörlesztés...
Így egy 4,5-5%-os kamatozású eredeti hitelfelvételt, fel tud a bank tornázni 9-10%-ra is. Ezért találták ki most az "idősávos" törlesztőket, mindig újraindítják a magasabb kamattal. Persze mindezt a jóságos adományozó képébe csomagolva.
verőce21
@csak húgy...: Eredj már, te "benszülött" , meg "lakásér". - Ezekkel magadnak lőttél öngólokat!
szegfue
@verőce21: Őszintén: vettél már fel ilyen hosszutávu hitelt? U.is az "elmélet" messze van a gyakorlattól!! És hidd el értem, csak éppen nekem más a véleményem.
verőce21
@szegfue: Vettem fel forinthitelt, valamikor 35 évvel ezelőtt, amit négy év alatt vissza is fizettem.
De nem értem, miért csodálkozol az annuitásos hitelek működésén? A bank minél előbb a kamatához, hasznához szeretne jutni...meg még hatszor...!
csak úgy....
@verőce21: inkább pár bötüm hiányozzon ,mint neked az agyadból egy darab...
szegfue
@verőce21: Hát már nekem csak az "annuitásos hitelek müködése" maradt, amin "csodálkozhatok":))))))
verőce21
@csak húgy...: Pár "bötüd" hiányzik? meg az egész írásképed. - neked egész területek hiányoznak az agyadból!
verőce21
@szegfue: Jó messzire jutottunk az oda-vissza vándorlástól...De abban egyetértünk, hogy anyagiakban egyértelműen a lakhatás és lakásköltségek határozzák meg a folyamatot. Az ismerőseim, akik hazajöttek(akiknek esze volt), szinte mindegyik vett már itthon, mert alapvető különbség van a kinti és itthoni "vagyonosodás" között.
Ott élhetsz viszonylag jól, "te mindenem megvan", de soha nem lehet semmid. Mindig csak másnak keresel. Na, persze a mobilitás - az igen!

Az annuitásos hiteledhez nem tudok sokat hozzátenni, többet gondoltam Rólad pénzügyekben, a beírásaid alapján.
kulabombaafityiszre
Hatszázezer magyarral számolva a mostani kimenő-vissza jövő különbséget alapul véve,
kb 325 év múlva mindenki hazajön,már ha lesz hová.
Megfordult a kivándorlási trend.Hahahaha.
szegfue
@verőce21: Utolsó mondatodhoz csak annyit: talán észrevehetted volna, hogy "hülyéskedek", mert tettem "mosolygós" jelet. De maradhatunk abban is, hogy mondjuk nem értem, mert hogy nem érthetek mindenhez, nem vagyok hibátlan! Választhatsz a lehetőségek közül, hiszen gondolatszabadság van... Azt hiszem mára ennyi, mert a végén mindent, még a "világ folyását" is kitárgyalnánk.:)))
verőce21
@szegfue: Ja, hogy csak szereted, ha tiéd az utolsó szó? :)
painful
Átvágták hitegetéssel a hazatelepülő fiatalokat is.
Mert csak ehhez értenek.

Ha végre megérti mindenki, hogy Orbán valójában egy köztörvényes bűnöző, akkor talán néhányan elkezdenek gondolkodni - de ez sem garancia a normalitásra (sajnos).
painful
És ha tudnád, hogy Orbán nem akarja, hogy haza jöjjenek, akkor még jobban kiakadnál.
Orbánnak tökéletesen megfelel a jelenlegi helyzet: Küldik haza a qrva sok pénzt és nő a fogyasztás (nyugdíj kiesést nem kell fizetniük), miközben a kormánykritikus százezrek nem szavaznak ellene kint, mert macerás.

Érted már, hogy Orbán gonoszsága - mint minden gonoszság egyébként - mennyire egyszerűen primitív?
szegfue
@verőce21: 15:48 Veheted igy is, de arra is gondolhatsz, hogy mondjuk udvarias vagyok... ahogy tetszik:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.