Az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 30,52 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

EP-választás: csúcson a részvétel, ez a Fidesznek jó

A szavazók arról döntenek, hogy a listát állító kilenc párt, illetve pártszövetség közül melyek küldhetnek összesen 21 képviselőt az Európai Unió 751 tagú testületébe, az Európai Parlamentbe.

A fővárosban a szavazók 36,89 százaléka, 484 377 választópolgár adta le szavazatát 15 óráig.

A megyék közül a részvételi arány 15 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 33,14 százalék, ami 68 022 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Hajdú-Bihar megyében volt, 25,9 százalék, ebben a megyében 111 025-en voksoltak.

A 2004-es EP-választáson 15 óráig a választásra jogosultak 25,50 százaléka szavazott, 2009-ben 24,09 százaléka, 2014-ben pedig 19,53 százaléka.

Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 17 óra után lesznek elérhetőek az NVI honlapján.

Politológusok egybehangzóan azt valószínűsítik, hogy a részvételi rekord a Fidesz sikeres mozgósításának tudható be – így leginkább a kormánypárt számára bíztató. A bejutási küszöb körül mért Momentum és LMP számára okozhat problémát.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
A mi családunk még nem volt. És nem biztos, hogy a fidesz-re fog szavazni... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Honnan tudják,hogy az jó ha sokan szavaznak? Hódmezővásárhelyen a Polgármester választáskor is hatalmas mozgás volt a városban.Hegedűs és Lázár óránként nyilatkozták,hogy ez nekik milyen jó.Aztán ugye este jött 7 után a hideg zuhany.Pont azért volt a szokásoshoz képest nagyobb a mozgás,mert elegük volt az embereknek Lázárból. Hegedűs ugyan az lett volna ha nyer,mint Orbánnak Mészáros.Egy aláíró ember,mert mindenben Lázár dönt.Még a mai napig is zsarolja a városházán dolgozókat,és Napi szinten kitalál valamit amivel megpróbálja megalázni Márky- Zay Pétert. Nem veszi észre,hogy vissza nyal a fagyi.Minél jobban kapaszkodik,hazudik,annál kevesebb ember hisz már neki.
verőce21
Hááááá...Háááááááá...Hááá...!
levarosbukta
@cikicakk55: Szerintem sem jó nekik a sok szavazat, többet kell kevesebb idő alatt meghamisítani.
Levendula
A mi családunk még nem volt. És nem biztos, hogy a fidesz-re fog szavazni... :)
simmering73
"A lakájmédia és a hivatásos orbanisták minden idők legnagyobb fideszes győzelmét jósolják. Ehhez a megvett külhoniak – az adatok ismeretében és az érvénytelenségi tendencia következtében – egy tizednyi mandátummal se fognak hozzájárulni. Az egész amúgy is csak egy nyálverés. Lesz 14 mandátuma a Fidesznek? Na és? Legfeljebb kettővel több felfüggesztett képviselője lesz a Néppártban, sokra nem megy vele! Ez a soha nem látott győzelem hazai használatra szól: 21 Magyarországra jutó képviselői helyből 14 valóban tetemes fölény, csak éppen szart sem ér. Ha a Fidesz marad az EPP-ben – ami nem rajtuk múlik – akkor 14 képviselőjüknek kell bekussolni, felhagyni az Unió támadásával, és Putyin hatalmi érdekeinek képviseletével. Ha kilép/kirúgják, és a szélsőjobboldali nacionalistákhoz csatlakozik, az Orbán személyes veresége lesz, se Salvini, se Marine le Pen mellett nem rúg labdába."
kanadaihirlap.com/2019/05/25/magyarorszag-valaszt/
painful
@verőce21: Neves sokat, míg ki nem szakad a gyomrod, te szerencsétlen hülyegyerek.
idióták előnyben.
Megvezetett funkcionálisan analfabéta hülyék előnyben.

A magyar annyira hülye, hogy nem éri fel ésszel. a saját hülyeségét..
colibri
@cikicakk55: Azért jó nekik a magas részvétel, mert így magasabbra kerül az 5%-os küszöb és ha ezt pl. 4 párt nem éri el, akkor a rájuk leadott szavazatok egy az egyben a fideszhez számolódnak. Aztán majd jön a hencegés, hogy nekik mennyi támogatójuk van.
Aki Én
@painful: ez annyira buta, hogy sosem fog rájönni.
verőce21
@painful: "Neves" hülyegyerek! A kokótól csak agresszív leszel! Nem segített rajtatok ez szavazás. @A ki ha nem Én: Hááááá...Háááááááá...Hááá...!
kereső
"Orbán Viktor: Elegem van abból, hogy szélhámos milliárdosok egy maroknyi csoportja romhalmazzá teszi az országot, föléli a jövőnket, eljátssza az esélyeinket"- mondta orbán viktor 2009-ben az akkori EP választás kampányában.Mekkorát tudott hazudni!
kereső
@kereső: és már akkor is neki hitt mindenki!
verőce21
@Aki Én: (19:36) Kormánykoalíció 53%. Abszolút többség! Annyira buta vagy, hogy ezt már fel sem fogod! He?
Aki Én
@verőce21: Nem lep meg a butaságod, vagy a fidesz győzelme. Látjuk a fideszes demokráciát, jogállamot. Kétharmadról, meg 15-16 képviselőről vizionáltatok, ehhez képest elég szerényre sikeredett az elképesztő médiatúlsúly, csalások sorozata, lefizetések, közpénz milliárdok, közmédiából gyakorlatilag kitiltott ellenzék és még kitudja mik ellenére. Hogy ehhez képest az ellenzék 48% lett, az fantasztikus eredmény, és egyértelműen azt mutatja, hogy az emberek változást akarnak. Persze a többség valami mást, nem a jelenlegi ostoba ellenzéket.
És az európai nagy lázadás is elmaradt orbán bánatára. Európában nincsenek annyira elzárva a valós hírektől az emberek, nincsenek annyira lebutítva mint ti. Verheted a nyálad, de attól, hogy te eszméletlen buta és vak vagy, még téged is érint a hazai katasztrófa. Mondanám, hogy egyszer talán megérted, de ebben nem hiszek.
Hogy miért a fidesz nyer? Itt a válasz:

www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs

444.hu/2019/05/22/a-fidesz-uvoltve-tolja-ra-a-sajat-botranyait-az-ellenzekre?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

444.hu/2019/05/23/hirtelen-nagyon-szabadulna-kedvenc-osztrak-stromanjatol-a-fidesz?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

444.hu/2019/05/25/41-mszp-s-hirdetotablaval-a-kisbuszban-kaptak-el-rongalo-fideszes-aktivistakat
Aki Én
@verőce aki 21re lapot húz: Ez pedig ténykérdés, persze a magadfajta nem annyira szereti:

b1.blog.hu/2019/05/22/nemeth_sandor_hazudott_egy_boduleteset_hogy_orban_kedveben_jaron
verőce21
@Aki Én: Te Hit Gyülis bukott szdsz-es vagy, hogy így hinted a blogon a "tudatot"?
Asszem inkább csak egy konok, Mélybuta tökfilkó! De már ne add lejjebb Feri! :)
Aki Én
@verőce21: Rosszul látod ezt is, ahogy szoktad. Ha hitgyülis lennék, akkor a tolvaj kormányt támogatnám. Tehát az a helyzet, hogy te tartozol közéjük lúzer :)
Egy felvilágosító tényösszefoglaló neked önzetlenül. Rajtam ne múljon a fejlődésed esélye. Kár, hogy csak esély marad :)

b1.blog.hu/2019/05/22/nemeth_sandor_hazudott_egy_boduleteset_hogy_orban_kedveben_jaron
verőce21
@Aki Én: Én nem tartozom a "hitgyülisek közé", Lúzer!
verőce21
@Aki Én: Abszolút többség! Minden választókörzetben. Felfogod, te buta Tökfilkó?
Aki Én
@verőce21: ...dehogy nem. Családtag vagy.
@verőce21: Még a csalásokkal sem hozta a fidesz amit akart. Felfogod hitgyülis beteg?
Hogy te boldog vagy, az nem meglepő.
Annál nagyobb örömöd ne legyen az életben, minthogy a fidesz leamortizál egy országot.
Beteg buta fasz...
verőce21
@Aki Én: Elmegyógyintézeti eset vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.