Orbán rövid beszédében azt mondta, Magyarország erős, mert a magyarok egységesek.

Így értékelte Orbán Viktor a Fidesz győzelmét

"Ma hivatalosan is bejelenthetem, hogy a 2019-es európai parlamenti választást, megnyertük, rekord részvétel mellett rekord győzelmet arattunk" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz eredményváróján a budapesti Bálnában az EP-választások után vasárnap este. A Fidesz-KDNP a szavazatok 52,14 százalékát szerezte meg, ezzel 13 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

A Fidesz vezetősége ismét a Roxette Listen To Your Heart című számára vonult be a pódiumra, majd Orbán Viktor mondott beszédet, aki arról beszélt, hogy a magas részvétellel Magyarország bizonyította, hogy európai nemzet, Európa a mi hazánk is, és ezért meg is akarjuk változtatni. Külön megköszönte azoknak, akik rájuk szavaztak, és akik segítették a kampányt.

Orbán azt mondta, korszakos győzelmet arattak, mert a bevándorlással egy új korszak kezdődött. Megköszönte azoknak, akik úgy szavaztak, hogy Magyarország maradjon a magyaroké, emellett a választás szerinte a nemzetegyesítés lehetőségét is adja, mert az EP-ben együtt lesznek a többi határon túli magyar párttal.

Orbán azt mondta, a választási győzelem egy megbízatás, a magyarok három dologgal bízták meg a fideszes képviselőiket: azzal, hogy állítsák meg egész Európában a bevándorlást, hogy védjék meg a nemzetek Európáját, és a keresztény kultúrát Európában. "Mi ezt is fogjuk tenni" – mondta Orbán.

"Az emberek itt azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség, és olyan vezetők kellenek, akik tisztelik a nemzeteket, és büszkék a 2000 éves keresztény kultúrára"

- mondta.

Hozzátette, a Fidesznek Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fognak működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. "Magyarország erős, mert a magyarok egységesek, a következő években azon fogunk dolgozni, hogy ezt az egységet megőrizzük" – mondta.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nusika
...könnyű győzni az ideirányitott ukránokkal, a külhoni emberekkel. ..az analfabéta buszozott cigányokkal...ezek döntik el a Mi életünket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nusika
...könnyű győzni az ideirányitott ukránokkal, a külhoni emberekkel. ..az analfabéta buszozott cigányokkal...ezek döntik el a Mi életünket!
Yoda69
Ekkora media folennyel es kozpenz szazmilliardokkal konnyu atmosni a birkak a agyat.
En becsulom az ellenzek eredmenyet, foleg a DKs 4 bejutott kepviseloet, akiknek sikerult megakadalyozni hogy a fideSSnek 2/3 legyen az EU parlamentben.
Mellesleg orban szelsojobbos vonala csunyan leszerepelt a valasztasokon. Ez is bizonyitja hogy Europa tobbsege jozan gondolkodasu, tisztan latja a problemat es nem lehet megvezetni olcso populista propandaval mint a magyar embereket. Bizom benne hogy nalunk is egyre tobben ebrednek fel, es latjak be hogy orban folyamatosan becsapja oket es csak egy valami kell neki a penzuk. Ezert is lehetseges hogy az elso 50 leggazdagg magyar kozott szinte csak orban stromanjai es csaladtagjai szerepelnek.
lampa laz
A nagy mozgósításod ellenére eléggé alulteljesítettél b+. Hol volt a 2-2,5 millió fidesz szavazód? Az ukránokkal, cigányokkal + az erdélyi magyarokkal nyertél. Lehet, h jobb legelőt találták a birkáid?
Yoda69
@Horizont: Ugyanolyan jelentéktelen geci marad mint eddig volt.
Remelem az önkormányzati választásokon még nagyobbat fog majd bukni.
Klubtag
Kicsit drága az a plusz egy mandátum, amit a fidesz 2014-hez képest "megvásárolt" romániai nemzettársainktól úgy kb. 97 milliárdért, kárpátaljaiék valamivel olcsóbbak voltak...
lampa laz
@Klubtag: ... cigányokról sem feledkezz meg, azok 5000 Ft-al is beérték. A hazai birkaállomány viszont megcsappanni látszik.
kissé felnőttem
az Ukrán átkelő meg hogy is van? felgyorsitandó az átkelést szavazásra? csak ma csak itt csak most? kilóg a lóláb. egyforma táskák, torgyános csomagokkal ? kisbuszok? meg 5000 Ft. ?se irni se olvasni nemtudókkal erösiteni olyan mint a luxus stadionok ballábas focistákkal. De nem huzod már soká.
Dr plágium
mfor.hu/cikkek/makro/a-nepparte-lesz-a-legnagyobb-frakcio--weber-uzent-orbannak.html
jságírói kérdésre, hogy az Európai Néppárt a jövőben együtt kíván-e működni a Fidesszel, Werber kijelentette: az EPP-nek a következő Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportjának mintegy 26 mandátumos többsége van, ami véleménye szerint "megválaszolja a Fidesszel kapcsolatos kérdést". Az EPP számára kulcsfontosságú, hogy olyan pártokkal dolgozzon együtt, amelyek "valóban hisznek az Európai Unió jövőjében".
nusika
@lampa laz: ...az itt élő analfabéták 98% fidesz szavazok. Pénzért még az an...is A nagyobb városokat rendre elvesztették!

g7.hu/kozelet/20190527/a-fidesz-totalisan-letarolta-a-legszegenyebb-telepuleseket-atlagosan-94-szazalekot-szerzett/
lampa laz
@nusika: ezek a helyek közel 100%-ban cigányok által lakott települések. A fidesz helyében nem lennék büszke az ilyen eredményre, szavazóbázisra, amit többnyire a lefizetett, megzsarolt nyomor hátán szerzett meg magának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.