A fővárosban mától folytatódnak az ellenzéki tárgyalások, csakhogy az EP-választás után minden szereplő egészen máshogy ül a lovon, vagy éppen alatta.

Egy nappal a választás után a Momentum már be is nyújtotta a számlát

A vasárnap esti szerénykedés után elég határozottan ébredt a Momentum hétfő reggel: az egyik meghatározó, de neve elhallgatását kérő politikusuk a hvg.hu-nak azt mondta, szeretnénk érdemi és arányos képviseletet a polgármester-jelölteknél és a képviselői helyekben is.

A korábbi, még április elején bejelentett megállapodással a Momentumnak 5 kerület jutott, vagyis ennyi kerületben ők nevezhették volna meg az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltjét.

Vasárnap este már mondogatták elnökségi tagok, hogy így visszagondolva hiba volt a budapesti megállapodás, ennek ellenére nem akarják felrúgni, de nyitottak az újratárgyalásra. Ehhez képest hétfőn már arról beszéltek, arányos képviseletet akarnak.

Egy meghatározó szocialista politikus viszont azt mondta, az aláírt megállapodást nem nyitják újra, ha pedig a Momentum ezt követeli, akkor az a jövőre nézve bizalmi válságot okoz.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Fiuk-lányok NEM!! kéne! Eddig olyan jól csináltátok-ne essetek az mszp hibájába- nem kénne itt diktálni senkinek sem, hanem egyenrangú partnerekként megtalálni közösen a legalkalmasabb jelölteket- mondjuk, az se lenne hátrány, ha ismernék is emberek a helyben indulókat. És minden párt, aki nem igy gondolkodik, az nagyon el van tévedve- ez az EP választás most megmutatta igazán- a választó! büntet ezen az oldalon- mert gondolkodik- büntette 2014-2018 ért az lmp-t, 2018-ért a jobbikot, 2014-2018 ért az mszpt- és kettős állampolgárok szavazatiért/ a bocsánat kérésért/, és azért mert párt politikai célok miatt egymással hadakoztok, holott nem ellenfelei kéne legyetek MOST!! egymásnak, hanem szövetségesei az ország érdekében.Szóval gondolkodjatok egy kicsit- mert a választó, a gondolkodni képes nem dijjazza ezt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@terlasz: Az EP választás nem azonos az önkormányzati szavazással. Vannak jól bevált MSZP-s kerületek.
terlasz
@Eriksson: Ez így van, tartsák is meg a jó bevált kerületeket, de úgy tűnik, hogy az emberek szívesebben szavaznának egy olyan szövetségre, amiben kevesebb MSZP van.
terlasz
@papa.49: Teljesen igazad van, azért is használtam feltételes módot.
Eriksson
@terlasz: Azt úgyis a választók döntik el majd ősszel, hogy kell-e MSZP helyben, vagy se.
bencemacska
@terlasz: tegnap, 23:53
Az önkormányzati választás /szvsz/ nem szövetségekről szól, hanem elsősorban személyekről! Ott a pártok csak támogatóként szerepelnek a személyek mellett.
Ráadásul a munka a napi tevékenységekről, emberek "kiszolgálásáról" szól, kevésbé a jövőről. Ezért nem elsősorban a fiatalok, hanem a középkorúak terepe!
Desischado
Kiváncsian várom, mit fognak tenni. Ha felrúgják a megállapodást, semmivel sem különbek az lmp-nél, de mennek is akkor a levesbe. Több alázatot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.