Kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben, hogy a tengerentúlra exportáló magyar vállalatok gyorsan és akadálymentesen szállítmányozhassanak – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, Mogyoródon.

Szijjártó Péter a V4+ Logisztikai Fórum megnyitó ünnepségén bejelentette, hogy Magyarország az olaszországi Triesztben 32 hektáros területen kikötőt és logisztikai bázist hoz létre.

Szijjártó: kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a V4+ Logisztikai Fórum megnyitóján a mogyoródi Hungaroringen 2019. június 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A 60-100 millió euró közötti beruházással megteremtik a megfelelő infrastrukturális feltételeket ahhoz is, hogy a magyar cégek 24 órán belül eljuthassanak közúton vagy vasúton a tengeri kijárathoz.

Hozzátette, hogy az adásvételi szerződést július elején írhatja alá a kormány.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Kereskedőház projekt,, kifújt, itt az új biznisz KIKÖTŐ ÉPÍTÉS, EZ VAJOM HÁNY MILLIÁRDBA FOG FÁJNI !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
,,Kereskedőház projekt,, kifújt, itt az új biznisz KIKÖTŐ ÉPÍTÉS, EZ VAJOM HÁNY MILLIÁRDBA FOG FÁJNI !!!
tudode
Mibűl!
.
Ki adott arra felhatalmazást, hogy kígyót, békát vásároljanak türelmetlenségükben, mivel a kínai selyemút tengerhez kivezető szakaszával nincsenek megelégedve!
.
ŐSZENTSÉGE nem elégszik meg a csónaKÁZÓ tóval, neki már a Nagybányai Horthy Miklóst megjátszva tengeri kikötő is gyermekkori álma volt Csak hát akkor fel kellene ülnie a döglődő dakota lovára!
.
Igen ám, de nem folytatták a közútat megkímélő vasúti árrakodó kamion terminálok fejlesztését, megmaradva a XIX, század szintjén
.
------ Miért szűnt meg a kamionszállítás Magyarországon?
.
vonattal-termeszetesen.blog.hu/2017/07/05/miert_szunt_meg_a_kamionszallitas_magyarorszagon
.
Így képeSS orrba, szájba zsibizéssel működni SZAKBARBÁROKKAL az ország, akik hozzá nem értés miatt "csak" jó ha félmunkát képeSSek elvégezni, hasonlóan az ország kivéreztetéséhez!
csak úgy....
oszt mit fognak exportálni ? már a hagymát,dinnyét,paprikát is imoprtálni köll...
nezelodo
Á... Csak visszavásároljuk, mert az operett hadseregünket mégse küldhetjük érte. Esetleg még a TEK szóba jöhet, ha a Viktor kölcsönadja őket.
papa.49
Akkor a Belgrád, Budapest vasút már nem is érdekes ??? Azért Trieszt, meg Pireus kikötői nem egy kategóriába tartoznak !!!
A szargyártó tanulmányozhatná a térképet az agymenési rohamai között !!!
csak úgy....
@papa.49: földön,vizen,levegöben küzd a fidesz! :) ha nem jött be a buli,akkor hoppá...
papa.49
@csak úgy...: A démonjaival küzd éjjel, nappal, a szerencsétlen cigány !!!
CsipkeRózsa
Nagyon jól állhatunk, ha van 31 milliárd eurónk, hogy a magyar cégek 24 órán belül eljuthassanak közúton vagy vasúton a tengeri kijárathoz.
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: 14:28

Elírtam, helyesen 31 milliárd forint.
papa.49
@csak úgy...: a 11.54. re Jó kérdés, mert már minden mezőgazdasági árút importálunk, mi akik 30 évvel ezelőtt elláttuk a Közép-Európai régiót ilyen termékkel !!!
De ha útra kelsz nem igen látsz szabadföldi termesztésben hagymát, paradicsomot, paprikát, zellert, káposztát !!!
Csak ipari növényekkel van bevetve a föld kukorica, napraforgó, repce, gabona !!!
Igaz ezeket lehet művelni géppel, míg a ,,konyhakerti,, növényekhez rengeteg emberi munkaerő kell !!!
A gyümölcstermesztés szintén a padlón !!!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: Na azért! :) persze, ha jó ügyet szógál az a kis pénzecske ,temploma vagy oskolára köttik,hogy eszem a kilakoltatós ,keresztény lovagnyi szívüket.
csak úgy....
@papa.49: Ebben a választásoktól hemzsegö idökben ,csodákszó ha minden zöttség elfogyott? a fidesznek elég,egy csomó zöldség,hogy meggyözö legyen a szavazói számára...
Eladott Ország
@csak úgy...: ma 11:54 A tönkrement kereskedőházakból még megmaradt néhány tonna eladatlan főtt kukorica és magozott meggykonzerv. Hofi Géza, egyszer azt mondta, itt ha a trágyából szar lesz, rögtön autóval szállítják. Ő már csak a felhők fölül látja, mekkorát gyarapodott az ország, túlvagyunk a kocsin, már repülővel száll a szar.
youtu.be/6yx2j2KvVUk
csak úgy....
@Eladott Ország: Szerintem Hofi Géza ,manapság a csöd szélén állna humorilag,mert ez már nem ám vicces és anyagilag szintén, ebbe a balta arcúakkal túlszaporodott világban...
kokopelli
Már ideje volt!Mit ér egy tenger nélküli ország tengeri kikötő nélkül,ha minden évben
van tengerije és tenger problémája!! Arccal a tenger felé elvtársak!!
"Mast und Schotbruch Kameraden!"..."El a hegyekkel! Kilátást az Adriára!"
csak úgy....
@kokopelli: A lényegre tapintottál !:) mit ér egy ország ha a törzsfönök nem vizisíelhet, míg a botlábú gyerekek nyári szünetet tartanak ...
raktya már valaki a viktor fejire, azt a szen koronát, fogadok, hogy már a buksijához alakítatta a királyi ötvöseivel...
csak úgy....
@fideszes gyökér: nagyon válagatós teccöl lenni,különben engem is foglalkoztat a gondolat,hogy mitöl vagy kitöl lesz valaki magyar . mint kötvényes vagy mint arad deák,ki fizeti a tandíjat az egyetemen, de a shikari féléknek nem tetszik a fizimiskája mert még arabul is tud.
Borsodi
Ez valóban igen fontos,máris jobban érezhetjük magunkat,jobb még a stadionoknál is.Nem is tudom ez a sok értelmes dolog amit a kormányunk a népünk érdekében tesz,hogy hálálhatnánk meg.
www.youtube.com/watch?v=xXssaPAu73s
Jozefina
Egyszer már Horvátországban is kikötöt akartak építeni, mondván, hogy autópályán már néhány óra alatt elérhető!!! Valamiért leálltak vele!!! Gondolom a MOL és INA konfliktus nem tetszett a cigusnak!!??
papa.49
@Jozefina: Szerintem meg a horvátoknak nem tetszett, hogy beakar települni !!!
Ez az Olaszországi vircsaft se teljesen biztos, mert ugye egy ilyen objektum nem 2 napra készül, a területet vagy meg kell venni, vagy tartós bérletbe kell venni, de mindenféleképp csak az épületek, képezhetik a magyar állam tulajdonát !!!
kokopelli
@csak úgy...: ...én a vizisielést támogatom,ha az éhes cápákat a haverom szállíthatja! (;-))
kokopelli
@csak úgy...: (14:04 nem ma)..és építi a légvárakat,a földön vizen és a légben szállított
anyagokból! Hajrá fiúk!
kereső
@papa.49: és ehhez meg Szlovéniának is lesz beleszólása- másképp hogyan érik el Triesztet?
papa.49
@kereső: De akkor minek a NAGY VASÚT BELGRÁD és BUDAPEST KÖZÖTT ???
Mert akkor a tuja iránya el van hibázva )))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.