Az év első öt hónapjában 10,6 százalékos volt a béremelkedés mértéke és 9,5 százalékos a közfoglalkoztatottakat nem számítva - jelentette kedden a KSH Májusban a bruttó átlagkereset 374 ezer 700 forint volt a közfoglalkoztatottak nélkül, a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset 242 ezer 300, a kedvezményeket is figyelembe véve 249 ezer 800 forint volt. Az iparban és az építőiparban az átlagosnál magasabb 12,1, illetve 12,7 százalékos volt az átlagkeresetek éves emelkedése májusban, amivel 387 ezer forintra, illetve 273 ezer forintra nőttek a bruttó átlagbérek. Ennél is magasabb, 13, illetve 14 százalékos volt a béremelkedés a kereskedelem, gépjárműjavítás, valamint a pénzügyek és a biztosítás területén, ezzel 338 ezer forintra és 644 ezer forintra nőttek a keresetek. A közigazgatás, védelem és kötelező társadalombiztosítás terén 15,4 százalékkal 436 ezer forintra nőttek a keresetek, az egészségügyben 349 ezer forint volt az átlagkereset, az oktatásban 333 ezer forint, 4,9...

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csak nőttön nő a fizetés, mint annak idején a bolsevikok száma a Téli Palota ostrománál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Gondolom Bence az esti híradóban elmeséli, hogy nem is hiányoznak az óvónők a rendszerből, csak szabadságon vannak! Több óvoda, több gyerek, kevesebb óvónő, dadus. Szépen hangzik az óvoda építési program, de onnan tovább?
Macskaszem
Milyen kár, hogy a dolgozók 75%-a nem keresi meg ezt a pénzt.
kokopelli
@Eladott Ország: ...ha arra gondolok,hogy nyugatabbra egy kicsivel kevesebb (a normális iparágakban ill
szakmákban) az inasok havi "zsoldja"!
Eladott Ország
@kokopelli: Ausztriában ,a szakmánként meghatározott minimális bér az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint körülbelül 1300-1600 euró, azaz körülbelül 377 ezer és 464 ezer forint között mozog. A kollektív szerződés vagy üzemi megállapodás alapján egy évben 14-szer fizetnek a munkáltatók, a 12 havi fizetés mellé, karácsonyi és nyaralási bónusz is jár.
csipetke
Vagy ahogy Kovács András Péter mondta a showder klubban,nem szó szerint:-a feleségem haja seggig ér,én kopasz vagyok,ennek az átlaga a kb vállig érő haj.Ez a keresetekre lefordítva:- pénztáros lölő,és az összes többi melós átlaga,így jön ki ez az összeg.
simmering73
Akkor ebből vegyél el kb 70-100 ezer forintot, hogy megkapd a nagy magyar átlag valóságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.