Megadják a módját három év múlva esedékes kézilabda Eb-nek: az eseményre épített csarnok ára a legjobb esetben is százmilliárd forint körül járhat. Eddig is sejteni lehetett, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb budapesti beruházására lesz a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő multifunkcionális sportcsarnok, a tényleges költség azonban egész biztosan meghaladja majd a korábbi becsléseket is. Az első ajánlatok alapján egy nullával többe kerülhet a létesítmény, mint amit tavaly nyáron Kocsis Máté. Kocsis tavaly – ahogy ez a Hír TV riportjából is kiderül – úgy fogalmazott, hogy szerinte az infrastrukturális fejlesztésekkel együtt 10, akár 15 milliárd forintot is elérő beruházásokról lesz szó. Bár hangsúlyozta, hogy ezek csak becslések, már tavaly lehetett hallani olyan híreszteléseket, hogy a politikus nagyon alul lőtte a kiadásokat. Ezt pedig az időközben kiírt közbeszerzésre beérkező ajánlatok is visszaigazolták:a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot,...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Két év múlva Ausztria, Norvégia és Svédország ad otthont az eseménynek, akkor a stockholmi Tele2 Arénában lesz a döntő. A létesítmény valójában egy stadion, vagy inkább egy csarnokba épített stadion, ahova sporteseményekre 30 ezer ember fér be, tehát jóval több, mint a tervezett budapestibe. Ennek ellenére a költségei ennek is alacsonyabbak voltak: elvileg 2,7 milliárd koronából épült, ami jelenlegi árfolyamon kevesebb, mint 83 milliárd forint. Az építkezés 2013-ban ért véget, és bár azóta itthon sokat drágult az építőipar, a svéd árakat és bérszínvonalat azért nem sikerült elérnünk.
Még száz stadiont ezeret a csúti cigány strómanjával...
uploads.disquscdn.com/images/406628736859eb8ebc9d297d02e33d49d6026f91ba088ae04b83352edda48ee1.jpg?w=600&h=360
kokopelli
@Eladott Ország: Eccerű! 10-15 minek a nulla!!...=115 milliárd a mellényzsebből!!
CsipkeRózsa
Ennyire nem lehet tévedni, csak, ha nagyon hülyék, vagy nagyon sokat akarnak valakik lenyúlni.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Egy jogász a fidesz házi egyetemén végzett, (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) ne nyilatkozzon egy beruházás költségéről, amikor fingja nincsen hozzá, még akkor sem, ha hazánkban a jogászok és a történészek mindenhez értenek és minden beosztást betölthetnek. Egyébként minél többe kerül a beruházás, annál több marad a bűnöző csúti cigánynál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.