A családok támogatása, megerősítése nem csak az anyagiakról szól, a gyermekvállalás, a családalapítás pedig kulturális és értékkérdés – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a III. Budapesti Demográfiai Csúcs pénteki napján.

Novák szerint a gyermekvállalás értékkérdés

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a III. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2019. szeptember 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin a konferencia céljának nevezte, hogy családbarát megoldásokat kínáljanak a demográfiai problémákra, ezért olyan embereket hívtak meg, akik a családokban látják a megoldást.

Kiemelte:

a tanácskozáson olyan igazi szövetségek kezdtek kibontakozni, amelyek eredményeiről két év múlva, a követező rendezvényen már beszámolhatnak a résztvevők.

Külön méltatta a konferencián fellépő Snétberger Ferenc gitárművészt, aki Kárpát-medence-szerte keresi és találja meg a fiatal – elsősorban roma – tehetségeket, akiket a kormányzat által évek óta támogatott iskolájában nemcsak zenére, hanem "életre is tanít".

Előadásában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sorsdöntő kérdésnek nevezte a családok ügyét, kiemelve: a családpolitikát nem zárhatja korlátok közé a politikai korrektség, tabuk nélküli, őszinte párbeszédet kell folytatni.

Hangsúlyozta: a szükségszerű támogatások megadása mellett arra is figyelni kell, hogy a nyilvánosság egésze is családbarát legyen, amihez példaképek kellenek.

Őszintén kell beszélnünk a családok megtartó szerepéről, az azt fenyegető veszélyekről. Ki kell mondanunk, hogy a család nem lehet ideológiai kísérletek terepe – fogalmazott Dömötör Csaba, megemlítve,

a kormányzat sosem csinált titkot abból, hogy a bevándorlással szemben a gyermeket nevelő családok célzott támogatásában látja a jövőt.

Hozzátette: ez a kiállás Magyarországon magától értetődőnek tűnhet, de ez nincs így Európa minden államában, különösen a baloldalon.

Az államtitkár felsorolta a kormányzati kommunikáció, benne a nemzeti konzultáció eredményeit. Hangsúlyozta azt is, hogy a gyermektelenektől a nagycsaládosokig mindenkinek az élethelyzetét figyelembe kell venni.

Ami az eredményeket illeti: "büszkék vagyunk arra", hogy a mostani kormányzat alatt több lett a házasság, kevesebb a válás, és javult a gyermekvállalási hajlandóság

- fogalmazott, elismerve, hogy utóbbi terén még sok a tennivaló.

Megemlítette: le kell folytatni az új digitális technológiákkal, azok családra gyakorolt hatásával kapcsolatos vitákat is. Ebben a kérdésben ma még előreláthatatlan veszélyekkel kell felvenni a küzdelmet – fűzte hozzá Dömötör Csaba.

Szánthó Miklós, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnöke azt emelte ki: mintegy 450 médiumot összefogó társaságuk egyik célja, hogy természetes értékként mutassa be a férfi és nő kötelékén alapuló házasságot és a családot, és védje ezeket.

Ma már sajnos azt is védelemben kell részesíteni, ami magától értetődően normális – fogalmazott, a média életmodell-közvetítő szerepét, "a puha meggyőzést" emelve ki, hangsúlyozva, hogy "a család megvédése ma nem kis feladat".

Az a mód, az az út, ahogy mi éljük az életünket itt, Közép-Európában, átfogó támadás alatt áll – jelentette ki, mondván, "a progresszió harcosai, a liberálisok, a valódi szabadság helyett a szabadosság ígéretével kecsegtetik az embereket, az egyéni érdekek és egyéni vágyak korlátlan kibontakoztatásának kívánalmával".

Kijelentette: a magunkon uralkodni tudás képessége, élménye vezet el a valódi szabadsághoz, az mutatja meg, hogy valódi urai vagyunk az életünknek, hogy nem keverjük össze a boldogságot az élvezetekkel.

"Nekünk ellen kell állnunk, fel- és meg kell mutatnunk, akár ilyen remek konferenciák révén is, őseink bölcsességét, hogy szüleinknek igaza volt", hogy a nagybetűs Nyugat, Európa és Magyarország jövője nem a migrációban, nem a humanoid robotokban, hanem "bennünk, családjainkban van"

- mondta Szánthó Miklós.

Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország Apostoli Szentszéknél és a Szuverén Máltai Lovagrendnél akkreditált nagykövete arról beszélt: a lelke mélyén mindenki családra vágyik, ezért pozitív példák megmutatásával lehet népszerűsíteni az intézményt.

Azt mondta: a közösségi médiából érkező támadások nem viszontcsapással, hanem beszélgetést, megértést keresve kezelhetőek a legjobban.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Augusztus van, itt az ideje az önfényezésnek: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/08/csp.jpg
No. Tehát pár nappal előbb érkezik a tíz éve stabilan alacsony családi pótlék. Ez azzal jár, hogy szeptemberben meg egyáltalán nem fog érkezni, de azért ünnepeljünk. Hurráhurrá.Csak úgy szólok, hogy például az ukrajnai magyar gyerekek 22 400 forint támogatást kapnak. A romániai magyarok 10 000 forintot. Mármint tőlünk, magyar adófizetőktől. Azt nem találtam meg hirtelen, hogy a szlovákiai magyarok mennyit kapnak tőlünk. A saját államuktól 100 eurót, ez biztos. Ehhez képest igazán nagyvonalú a jómagyar kormány, hogy egy kicsivel előbb utalják a családi pótlékot és a gyermeknevelési támogatást. Örök hálánk üldözze őket a sírig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
És azt tudták, hogy Novák Katalin, a haza legbölcsebb női princípiumát – aki látványosan megdolgozik a miniszterelnök úr belé helyezett bizalmáért és aljasság tekintetében lassan utoléri a sufnijogász nehézfiúkat – kitüntette a lengyel illiberális kormány. Elismerték a világhírű magyar családpolitika hímes mezején összekapirgált elévülhetetlen érdemeit. Ki az, aki mai napig nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt és ívesen tesz a nők elleni erőszakra? Ki a vak komondorok védőszentje? Családbarát ország, családbarát kormány? A büdös francot! Nézzék már meg mennyit adóznak a gyerekes családok! Mindössze 5 darab OECD-tagország van, ahol jobban adóztatják a fizetéseket, mint Magyarországon. Nem találok szavakat erre a nőszemélyre... www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/csalad-adozas-szja-ado-ber-fizetes.682306.html
Éljen a Népi Demokratikus Orbanisztán és a hozzá tartozó egységes keresztény, nem szekularizált, békeharcos, kleptokrata latorállam, a rés az EU védőpajzsán! A rés az egy női szerv... a szaporodáshoz..
Eladott Ország
Augusztus van, itt az ideje az önfényezésnek: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/08/csp.jpg
No. Tehát pár nappal előbb érkezik a tíz éve stabilan alacsony családi pótlék. Ez azzal jár, hogy szeptemberben meg egyáltalán nem fog érkezni, de azért ünnepeljünk. Hurráhurrá.Csak úgy szólok, hogy például az ukrajnai magyar gyerekek 22 400 forint támogatást kapnak. A romániai magyarok 10 000 forintot. Mármint tőlünk, magyar adófizetőktől. Azt nem találtam meg hirtelen, hogy a szlovákiai magyarok mennyit kapnak tőlünk. A saját államuktól 100 eurót, ez biztos. Ehhez képest igazán nagyvonalú a jómagyar kormány, hogy egy kicsivel előbb utalják a családi pótlékot és a gyermeknevelési támogatást. Örök hálánk üldözze őket a sírig.
kereső
Ezt én mind értem nemzetes államtitkárasszony- már csak egy kérdésem van: a már megszületett gyermek miért nem az a kormány szemében?Majd tessen szólni, ha az lesz.
kereső
@Eladott Ország: Tavaly a szlovákiai magyarok 20 eurót kaptak gyermekenként-mivel ott már euro van. Az idei évről még nincs információm.
A csp.meg - több mint tiz éve ugyanannyi- utoljára a gaz patás emelte - duplájára. Nem pofázott szépeket a gyermekek fontosságáról, meghogy nekünk az az első- hanem cselekedett.
kokopelli
...most a Balog Zoltán tiszteletes et. megy a hamburgi "Körber alapítvány" fejtágítójára a zemberek pénzén!
"Frau Katalin Novak" már kiképeztette magát ugyanott Hamburgban a nem található címen! Meg is látszik rajta!
Macskaszem
Szerintem a gyermekvállalás magánügy. Amúgy meg igazuk van a szociknak, hogy orbán és kormánya a leghatásosabb fogamzásgátló. És ha úgy tervezik, hogy a gyerekeseknek jobban kell élniük a gyerektelenek kárára, akkor legfeljebb gyorsabban fog kiürülni az ország.
Eladott Ország
@kereső: ma, 12:47; Szlovákiában január 1-től a családi pótlék összege 0,66 euróval növekedett, így havi 23,68 euró helyett most 24,34 euró.
www.hirek.sk/belfold/januar-elsejetol-nott-a-gyermekgondozasi-segely-es-a-csaladi-potlek
csak úgy....
"Tavaly összesen 234 gyereket adott a magyar állam külföldre örökbe, 70 fővel többet, mint egy évvel korábban..." magyarhang.org/belfold/2018/09/07/kulfoldon-fogadjak-be-a-kitaszitott-magyar-gyerekeket/
csak úgy....
...mit kóstálhat egy gyerök nyugaton,ha a katica szerint a gyermekvállalás értékkérdés?
volvós
Katika !! Lehet a szlogent hirdetni:
- " Szopok nyalok gombot varrok / By Hofi G. / " -
Hogy törne beléd a hatalmas dildód !!
papa.49
Novákszatyor is ,,nagyot,, ment ezen az összeröffenésen, mindössze csak a lényeget hallgatta el minden fütyiszes szarzsák, CSAK, ÉS KIZÁRÓLAG A NERTÁRSAK KÖLKEIRE ÉRTENDŐ MINDEN, a többi LE VAN KAKÁLVA !!!
tudode
Nagyon undorító, amikor egy több gyermekes gyermekvállalást sürgeti akkir, amikor bármely szülőképes nő leghőbb vágya a gyermek!
.
Sokan visszatartják ezen vágyukat ebben, a milliók számára lerohasztott országban, mert stadion erdők helyett már egy megyét meg letett volna építeni, az asszonyol prostitiálása helyett!
Eladott Ország
Kedves Novák Katalin néni! Mi kapunk családi pótlékot. Kettőnkre huszonhatezer-kilencszáz forintot. Ezer éve ennyit. A néni mit szokott csinálni ennyi sok pénzzel? Mi ebből eszünk egészen tíz napig. Ha eljönnek hozzánk, elmondom, miért utálom a legjobban az Orbán Viktort. Ide a faluba nehogy merjen stadiont építeni. Megmondom miért. Mert annak az árából mi a tesómmal kaphatnánk bicót, lenne szép ruhánk, sok könyvünk, kifesthetnénk a szobát, a konyhát. Elutazhatnánk a tengerhez, nem mennénk egészen Afrikáig. Sőt, a tesóm járhatna zongorázni és nyelvet tanulni, mert az apuék ki tudnák fizetni. Én megelégednék egy újszülöttel. Dehogy baba! Egy picike oroszlánnal, mert, ha Katalin néniék jobban támogatnának bennünket, akkor lehetnék dzsungel vadász.
kolozsvaros.com/2019/04/02/kedves-novak-katalin-neni-nalunk-a-szuleim-szavanak-van-hitele/
kereső
Az elmúlt három évben közel 56 ezer magyar gyerek született külföldön. A KSH adatai szerint itthon 274,6 ezer gyerek született 2016-2018 között, vagyis minden hatodik magyar gyerek már külföldön jön világra.
Ténsasszony, ha erről valamit???
kereső
@Eladott Ország: A tavalyi 20 eurót , amit emlegettem a Rákóczi szövetségen keresztül jutatta el a magyar kormány a szlovákiai magyar diákoknak iskolakezdési támogatásként. Attól még ők megkapták a szlovák csp.-t, és a szlovák állam támogatását is, ugyanúgy ahogyan a Romániában élők .
CsipkeRózsa
A miniszterek, államtitkárok, szóvivők, és a többi felhatalmazott sokaságát olvashatjuk a közeljövőben, mert nem mindegyikük hirdette meg a gyerekvállalási és családtámogatási programot. Lesznek többszöri ismétlők is, mint pl.: Novák Katalin.

Nem tudom, az egyházak már elvégezték az ebben a témában elvárt igehirdetést?
fideszes gyökér
Meg szerettem volna nézni, hogy hány kölyke is van a fideszes szülőgépnek, de sajnos nem jön be a wikipédia.
Holnap is megnézem, hogy bejön-e, vagy végleg letiltották-e már a félázsiaiak.

A Pythagorasz tételt szerencsére tudom fejből.
fideszes gyökér
@fideszes gyökér: közben bejött, így megtutdtam, hogy háromszor is megellett.
Nessy
Remélem már vége lesz ennek a csoda konferenciának! Ennyi ostobaság, és erőltetett népnemzetikeresztény szöveg két nap alatt túl sok! Valamelyik hithű léhűtő meglát egy térfigyelő kamerát, és rögtön el kezd neki nyilatkozni a témában!
Málna
@Nessy: Tényleg sok, ezt a cikket már el sem bírtam olvasni. Olyan érzésem van, mintha a bigott konzervatív embereket akarnák ezzel becserkészni, így a választások előtt. Végülis jól jön mindenki szavazata.
man at work
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--Zpl3G1Df--/7Lqfb7cAonVUtsbFs.jpeg

Börtönbe való bűnözők - a csicskáik által - szabnak irányt, mondják meg a frankót?

Aleksandar Vučić elnök (korábban miniszterelnök) a Šešelj csetnikvajda (háborús bűnös) által vezérelt „radikális” (inkább amolyan fasiszta) párt egyik vezetője volt, a néhai Milošević (háborús bűnös) kormányában tájékoztatási (uszításügyi) miniszter, aztán „néppártosodott” (ezt ismerjük Pestről), ma már csak nacionalista, de elég ügyes és pragmatikus, Putyin (orosz elnök, ex-KGB) fő támasza a Balkán-félszigeten, Orbán Viktor egyetlen hű szövetségese Európában. Százezrek tüntetnek ellene. De azért még népszerű a saját táborában.

Andrej Babiš miniszterelnök, a csehszlovák „szocialista” titkosszolgálat (StB) volt munkatársa, privatizáló macher, agrármilliárdos oligarcha, csalás stb. miatt eljárás folyik ellene, sok százezer tüntető követeli a lemondását. A közvélemény többsége egyelőre még mellette áll, korrupciós ügyei nem háborítanak föl mindenkit.

Peter Pellegrini miniszterelnök, a Ján Kuciak és Marta Kušnírová meggyilkolása miatt megbukott Fico-kormány minisztere volt, Fico távozása óta kormányfő – százezres tüntetések kényszerítették ki a kormány átalakítását, a korrupcióellenes mozgalomból keletkezett új, mondjuk „balliberális” erők vezetik a közvélemény-kutatásokat, az ő jelöltjük, Zuzana Čaputová lett a köztársasági elnök – , aki sokáig nem volt hajlandó leváltani az egyik államtitkárát, Monika Jankovskát (aki a gyilkosság valószínű megrendelőjének, a vizsgálati fogságban ülő Marián Kočnernek az embere, akár sokan mások a Smer-SD körül, s akivel nemrégen még Bugár Béla, a Híd párt vezetője hetyegett a Maldív-szigeteken). Valószínűleg már nem lesz sokáig a szlovákiai kormány vezetője.

Orbán Viktor pedig – Orbán Viktor; a magyar állam tulajdonosa, aki mögött barátai és rokonai által vezetett magáncég-birodalom is áll. Ezeket összeadva valószínűleg ő a legnagyobb hatalmú és (közvetve) a leggazdagabb...
man at work
...európai vezető. Ő még sokáig lesz Magyarország elnök-vezérigazgatója. Jelenleg is támogatja a választók többsége és a médiák mintegy 90 százaléka (ezeknek is ő – strómanokon keresztül – a tulajdonosuk).

Ezektől egy kicsit is normális embernek SEMMI nem kell - legfőképp útmutatás az életre vonatkozóan!!!
(igen, ha ezt visszafordítod, ez azt jelenti, hogy az ezeket köztörvényes bűnözőket támogatók kicsit sem normálisak - persze nem mindenki ugyanazért nem normális, mert van különbség nem normális és nem normális között)
lusta
@man at work: Gazsi ismét a lényegre tapintott.
man at work
Értsd már meg, te hülye kurva, hogy megváltozott a világ (és már régóta nem mindenki alkalmas testileg, lelkileg, érzelmileg a nagycsaládra), és ti nem a világ változását veszitek figyelembe, hanem a béna buta múltba akarjátok visszarángatni a magyarokat - oda, ahonnan mindenki szabadulni akar.fejlett országok válasza sem tökéletes, de ők legalább az előttünk állókra keresik a válaszokat - vágod ezt, te hülye fideszes kurva, Novák?

Magyarország elkezdett csúnyán lemaradni mindenben mindenkitől, és ez a lemaradás csak egyre nőni fog - miattatok, ti hülye primitív vazallus szemléletű gyökér fideszesek !!!
man at work
Ezzel az értetlen, értéktelen mélysötétséggel tényleg nincs mit tovább kezdeni.
Majd learatják, amit elvetettek - így jártak csúnyán!

Innentől kezdve, csak Duddits-ként vagyok hajlandó írni bármiről is.
Kemény leszek, de igazságos. Az a szerencsétek, hogy az átlagnál magasabb az ösztrogénszintem (emiatt nem vagyok buzi, te primitív hülye béna kistáska fideszes geci - vágod!?)
man at work
Ez az utolsó emberi tőlem - mások által: www.youtube.com/watch?v=SVK3PUb9574&list=RDMMmCHUw7ACS8o&index=13

Ezután már csak próféta leszek, világok harcosa, világok pusztítója, kűrt fújó, a pusztítás szelének visszatartója, a kovácsok kovácsa - nem NAV ellenőr, hanem valami sokkal rosszabb... jobb?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.