Azontúl, hogy alapvetően sikeresnek minősítette a 2010 óta tartó gazdaságpolitikát, beszélt a problémákról is a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Közgazdász-vándorgyűlésén, Nyíregyházán. A Portfolio.hu beszámolója szerint Bártfai-Mager Andrea kiemelte, hogy a munkaerő hiányra és az alacsony termelékenységre választ kell adni. Figyelmeztetett: bár jobb a helyzet, mint a 2008-as válság előtt, a finanszírozási ismeretek hiánya komoly gondot jelent a kis- és középvállalatoknak. "Ha tartósan az EU élmezőnyébe szeretnénk tartozni, és megvalósítani azt a 30-50 éve kergetett álmunkat, hogy utolérjük Ausztriát, ahhoz sikeres állami vállalatok is kellenek,"jelentette ki Bártfai-Mager. Ezért a közeljövőben a kormányzat értékesítheti egyes cégeit, másokat pedig erősíthet. Kiemelt cél, hogy a földgáz és a villamosenergia területén erősödjön az állami szerepvállalás.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@kereső: meg "rezsicsökkentés" címén másfélszeres áron lehessen számlázni a lakosságnak! A közületekről nem is beszélve!
CsipkeRózsa
"hogy utolérjük Ausztriát, ahhoz sikeres állami vállalatok is kellenek,"

A mondat befejező részét lehagyta :
,ahol nem lopnak, különösen törvényileg engedélyezve.
kereső
"földgáz és a villamosenergia területén erősödjön az állami szerepvállalás."- magyarra leforditva -zsarolni lehessen velük a kiszolgáltatott lakosságot. Ezért kell tehát e.on IS!
Nessy
@kereső: meg "rezsicsökkentés" címén másfélszeres áron lehessen számlázni a lakosságnak! A közületekről nem is beszélve!
kereső
@Nessy: arról nem regélnek.Hogy a rezsicsökkentéssel megemelt gáz-villamos energia-viz árát - igy duplán szedik be. A kétszeresen átvágott lakosságtól, és vállalatok részére megemelt árakon keresztül- amit végül is, mint végső fogyasztó ismét csak a lakosság fizet meg a termékek , szolgáltatások árában. Ezért kell hittan, meg nemzethy, meg magyarkodás- nehogy alapvető dolgokra figyeljen a málé , ne agy isten még utána is nézzen.
papa.49
Tekintetünket vessük csak a máv. ra szinte naponta vannak vészhelyzetek a vasúti közlekedésben, ez egy ÁLLAMI VÁLLALAT, vagy a posta az ablaknál havonta új, meg új kisasszonyok ülnek, és gondolom nem azért mert az előzőek a Bahamákra utaztak nyaralni, ez is egy ÁLLAMI VÁLLALAT !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.