Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában. Orbán Viktor szerint a baloldal be akarja hozni a migránsokat.

Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő felszólalásában válaszolt Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek, aki az eseményen korábban azt mondta: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a migrációs politikában.

Orbán Viktor közölte: abban viszont nem tud segíteni Magyarország, hogy bárhonnan a területére migránsokat hozhassanak be.

A miniszterelnök kitért rá: az európai egység nagy próbatétel előtt áll, amit a migráció okoz. Vannak ugyanis országok, ahol a migráció sikeres volt, és a népesség egy része már nem a keresztény kultúrához tartozik, így az ő fejükben az van, hogy miként tud együtt élni két teljesen különböző kultúra egy országban.

Az európai országok másik részében – így Magyarországon is – azonban "nulla muszlim migráns van"

- fogalmazott, hozzátéve: ők azon dolgoznak, hogy ne legyenek ilyen dilemmáik az együttélésről.

Hangsúlyozta: minden népnek joga van eldönteni, kivel akar együtt élni, és ha egy nép úgy dönt, hogy nem akar multikulturális társadalmat, a demokráciában ehhez joga van.

Orbán Viktor szerint több nyugat-európai vezető szerint ha a keresztény többség mellé beengednek attól különböző tömegeket, új társadalom jön létre az összekeveredésből, és magasabb minőségű társadalom alakul ki.

Közép-Európa azonban nem így gondolja, mert ebből nem lesz integráció, nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni

- mondta.

Arról is beszélt, hogy már a migrációs válság legelején lehetett tudni, hogy 10 migránsból 9 nem menekült, hanem gazdasági migráns. De a baloldalnak van egy szellemi koncepciója, amelynek szolgálatában felhasználja a migrációt: az a célja, hogy Európa hagyja maga mögött a nemzetet és a keresztény életet, és lépjen át egy posztkeresztény korszakba – vélekedett.

Közölte: a baloldalnak érdekeltsége van a migrációban,

mert a baloldal valójában szavazókat importál, amikor behozza a migránsokat.

Azt gondolják, a migránsok sosem fognak egy keresztény alapokon álló politikát támogatni, és ha sokan jönnek, lecsökken, majd megszűnik az esélye, hogy Európában keresztény alapokra politikát építve lehessen többséget szerezni – magyarázta.

A miniszterelnök úgy vélte, az is azt mutatja, hogy a baloldali politikusok be akarják hozni a migránsokat, hogy újra napirenden van az elosztási kvóta kérdése.

Kérdésre közölte: a Magyarország elleni bosszúhadjárat és nyomásgyakorlás oka, hogy a migráció ügyében nem engedelmeskedünk Brüsszelnek, és megszűnnének a jogállami problémák, ha befogadnánk a migránsokat.

Megjegyezte:

"izgalmas napok jönnek a nemzetközi politikában", jön az osztrák, a lengyel választás, Magyarországon önkormányzati választás lesz, és várjuk Olaszországot is, hogy "visszatérjen a klubba".

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon az elmúlt években kidolgoztak egy politika- és államelméleti modellt, felépítették a kereszténydemokrata államot. Ez a modell működik és sikeres, a politikai siker nyilvánvaló, hiszen háromszor egymás után kétharmados többséggel nyerték meg a parlamenti választást. A gazdasági életben is meghozta eredményt – tette hozzá.

Kifejtette: három pillérre épül ez a modell, ezek a család, a nemzet és a keresztény szabadság. A modell alapja pedig a 2011-ben elfogadott új keresztény alkotmány – közölte.

A családról azt mondta: ez egy férfi és egy nő szövetsége, minden gyermeknek joga van apához és anyához.

A kormányfő ismertette a családtámogatási rendszer elemeit, és azt mondta: "ennek ellenére a dolgok nincsenek rendben",

mert még mindig sokkal kevesebb gyermek születik, mint amennyire szükség lenne, de ha nem teszünk a negatív demográfiai tendencia ellen, az sosem fordulhat meg.

Kijelentette: nem támogat olyan politikát, amely a hiányzó gyermekeket migránsokkal akarja pótolni.

Orbán Viktor a nemzettel kapcsolatban közölte: a nemzet szuverén, nem kényszeríthető semmilyen globális kormányzás törvényei alá, pótolhatatlan érték, amelyet védeni kell. Csak mi mondhatjuk meg, hogy a mi államunk területén ki tartózkodhat – mutatott rá. Hozzátette: mindenhol védik a nemzetet, csak Európában nem, és ezen változtatni kell.

A miniszterelnök a keresztény szabadságot úgy magyarázta, hogy jogunk van megvédeni a saját keresztény életformánkat, szabadok vagyunk, hogy megvédjük azt. Az Európai Bizottság új elnöke olyan portfóliót akar létrehozni, amelynek neve az európai életforma védelme, remélhetőleg ez létre is jön a testületben – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az olyan gondolkodásúak, mint "mi Magyarországon és itt Olaszországban", kisebbségben vagyunk az európai politikai elitben, de többségben a nép és az emberek között. Az ellenfeleink nagyok, gazdagok erősek és jól szervezettek, ezért nekünk igazságtalanul nehéz harcot kell vívnunk a jó ügyért – mondta. Hozzáfűzte: ez így is marad, de nem szabad önsajnálatba esni, hanem annak a mondásnak megfelelően kell élni, hogy

"bízzál Istenben és tartsad szárazon a puskaport!"

Azt is mondta: érdemes emlékeztetni magunkat, hogy Európát az tette naggyá, adta meg küldetését a világban, hogy kialakítottunk egy olyan életformát, amelyben az ember a munkájával egyszerre szolgálta a saját érdekét, a hazája javát és Isten dicsőségét. Ennek modern formáját kell megtalálni, hogy ismét nagy legyen Európa – vélekedett.

(MTI)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
orbánnak: a fityeszes szélsőjobb behozta a migráncsokat! 4 év alatt vagy 50 ezret!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fideszes gyökér
A magyarok szerint a Miniszterelnök Úr egy sztár félmalac!
fideszes gyökér
Remélem nem vetkőzik majd később, hogy még népszerűbb legyen.
F_Viktor
orbánnak: a fityeszes szélsőjobb behozta a migráncsokat! 4 év alatt vagy 50 ezret!
durbincs
@Qqberci: ez @F_Viktor: CEUS köcsög ? azt mit vár ettől -4elemivel ?
durbincs
@fideszes gyökér: magát meg emlegették valahol ? hogy csak silány Bunkó ? tudta ?
fideszes gyökér
@F_Viktor: Az ukrán az új magyar!
Jól szopik.
RonaGyuri
jaj te szerencsétlen dagadt retardált törpe valami újat nem tudsz?
fideszes gyökér
@durbincs: egy ekkora elmével, mint Ön, én egyszerűen szóba se merek állni.
IQ 1000?
de akár a kétezret is megkockáztatnám, főleg az írásjelek elhelyezése miatt!

Én egy senki vagyok Önhöz képest, mindössze IQ 50 a kapacitásom, úgyhogy kérem legyen kedves egyszerűbben fogalmazni, hiszen az én egyszerű elmém (talán inkább csak sejtnek lehetne nevezni) nem érhet fel az Ön hatalmas agykapacitásához!

Kérem írjon még, hiszen így mindenki tanulhat Öntől!
Sámannus
Orbán előtte minden kutyaszarral konzultált, tehát nem is hazudik sokat. A tizenegyes tévé is mögmondta ez a tuti ketten nem tévedhetnek egyszerre.
whitout
Nézzük így: Orbán 2030-ig uralkodik - a sajátjain, a buta csökött magyar parasztokon -, mert, hogy rajtam nem, az kurvára biztos !!!
2030 után eltűnik Orbán "G" Viktor.
Mi lesz utána a világgal, és Magyarországgal?

Orbán sok mindenért geci, de azért különösképpen, hogy kicsit sem érdekli, hogy mi lesz 2030 után Magyarországgal !!!
Ez jól mutatja az önzőségét, a nácizmusát, hogy keresztbe-hosszába szarik a magyar emberekre - és hogy csak egy megélhetési fasiszta. Vágod ezt te elkötelezett fasiszta? Orbán téged is átvert, és csak használt, mint egy rongyot.
VÁGOD EZT TE HÜLYE FASISZTA IDÉNYMUNKÁS!?

Olyan hülyék vagytok, mint a segg!
durbincs
@fideszes gyökér: magát meg emlegették valahol ? hogy csak megen 1 silány Bunkó ? tudta ?
Sámannus
Nem rég néztem egy videót amin riportot készítettek egy vidéki romnál, és az egyik riport készítőnek úgy tolmácsoltak hogy jobban eltudjon igazodni a témában. Mögmondom a hajam szála is az égnek állt tőle. Ezek készítenek történelmi riportot... nekünk, helyettünk. Ez a csürhe fog káoszt teremteni az országban, akármikor, ha szükségük lesz rá.
fideszes gyökér
@durbincs: jelenleg már tudom, Tisztelt Durbincs Úr!
Remélem olyan helyen emlegettek, ahol sok pénz van, ugyanis én is szeretnék részesülni a rencer (elnézést, ha nem tudom helyesen leírni) adományaiból.
A száguldó gazdaságból egy kis részt nem lehetne esetleg valahogy megoldani?
Természetesen visszafizetnék 20-30 százalékot.
laja70
Korábban 70 ezer migráns érkezését jósolták, amiből 70 sem lett!!! Meddig lehet még a hiszékeny hülyéket szédíteni és ijesztgetni (pl.durbincs)???!!!
Borsodi
@whitout:A birka nép és Orbán nyája nem látja előre a jövőt,csak is a mának élnek.2030 ra már Magyarországot teljesen tönkre teszik.Elpusztítjuk magunkat,igazad van segg hülyék vagyunk,és rabszolgák a saját Országunkban.Gyáva népnek nincs hazája!
tulipan
Csakis te kövér Dinő! Titeket meg,mind áttelepíteni Afrikába, mert annyira sötétek VAGYTOK, mint az őserdő!!!
kereső
Ez az egész szót sem érdemelne, ha orbán mindezt egy sima jobboldali párt hivei előtt mondja el a szokásos migráns szövegét. De nem ott mondta, hanem egy nyiltan mussolinit éltető szélsőjobboldali fasiszta párt meghivására utazott Rómába, és mondott beszédet. Beszédének nem ez volt a legérdekesebb része, ezt már ismerjük-és tudjuk, hanem az amikor a magyarországi új államról beszélt, mint a demokrácia netovábbjáról, és ezt kell megvalósitani Európában mindenhol. És orbán kifejezte reményét, hogy Olaszország nemsokára visszatér a "klubba"- azaz a fasiszta tömörülésbe. orbán viktor Magyarország helytartója nyiltan bevallotta, hogy kikkel szimpatizál, és kik akik tombolva ünneplik. A mussolini féle fasiszták.És az unió még mindig hezitál a németek meg:
És a német nagytőke magyar helytartója kurultájos olvasatban augsburgi győztesként, közpénzből járja a pávatáncot: „cuis regio, eius religio”, Akié a föld, azé a vallás”. A málé bajorok meg térden állva pitiznek neki, hogy a Magyarországon működő csaknem háromezer német cég magyar robotjainak továbbra is legalább éhbért fizessen a magyar kormány az uniós felzárkózási támogatásból, mert melós nélkül vihetik Mexikóba az egész hóbelevancot. Márpedig a költözés strapás, ráadásul azok odaát nem olyan birkák, mint a magyarok. Könnyen felfújják a képüket, szakszervezeteik vannak, és akkor ott nem néhány napos termeléskiesés lesz, hanem nagy-nagy dádá, és lőttek az extraprofitnak.
csak úgy....
@durbincs: kend viktorianus?"bízzál Istenben és tartsad szárazon a puskaport!"mert még mindig sokkal kevesebb gyermek születik, mint amennyire szükség lenne, de ha nem teszünk a negatív demográfiai tendencia ellen, az sosem fordulhat meg.""izgalmas napok jönnek a nemzetközi politikában", jön az osztrák, a lengyel választás, Magyarországon önkormányzati választás lesz, és várjuk Olaszországot is, hogy "visszatérjen a klubba".Közép-Európa azonban nem így gondolja, mert ebből nem lesz integráció, nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni"...föltételezem,hogy ebböl a dumából a digóknak az jött le,hogy má megint egy külföldi pizzafutár...
Nessy
Sőt, ha köztörvényes bűnöző, még diplomata rendszámú autót is küldenek érte! Ha meg igazolja a keresztény gyökereit, kap lakást, ellátást mindent!
durbincs
@csak húgyos...: azt nézet már magán végig ? bokáig kényszerbevizelve,+ a @tulipan: -t meg zoknig ? Ez bánya-Holiwod ?@Clavigo: @tudode: @whitout: @papa.49: @surdilloFUJT: @F_Viktor: @kakaósbögre: @advocat: @Nessy: @RonaGyuri: ? azt még magukat is levizeli ?
durbincs
@fideszes gyökér: ja maguknál lent a bányába -silány ?
durbincs
@Sátannus: @Borsodi: @kereső: @tulipan: @Nessy: @laja70: @fideszes gyökér: @F_Viktor: Meg A bányatöltelék ?
Sámannus
@durbincs: Mi van kis tundrabébi? Megvan má a fejed, vagy besavanyodott a hányásodba?
Jozefina
Ez tényleg egy idióta. Már régen az EU bíróság előtt kellene felelnie a tetteiért!!!
Yoda69
Ezt tudjuk O1G. Migransokat csak te hozhatsz be persze jó pénzért.
Szeparepa2
Szajkózd csak a beakadt letapadt rögeszméd elmebeteg hazug hazaáruló hatalombitorló haramia rablógyilkos kannibál náci anyabaszó liliputi szarbángeci... minél jobban hergeled a népet, annál csúnyábban leszel megbaszva...
verőce21
Mo. mindig is támogatta, befogadta a valódi menekülteket.
Csak az illegálisan - zöldhatáron, vagy kerítésvágással, vagonok alján, embercsempészekkel -, érkező erőszakos betolakodókat utasítja ki.
dr. prédikátor
Cigus fecalicus!!!Te is egy migráncs fajtából gyökereztél!!!Mé nem inkább anyádat baszod!!!O1G te mocsok patkány NEMZETVESZTŐ!!!
durbincs
azt @Sátannus: @doktör. prédikátor: @Jozefina: ez a @csak húgyos...: kényszer-vizeli magukat rendesen-zokniig-bokáig ?
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, te állandó, narancsos seggnyaló, ezért szaros pofájú Félfarok: Há' már megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? te kölniől bűzlő, rúzsos férfi ? Megint napokig bujkáltál ? azt most Abortálsz ? agy nélkül, intelektualisan kiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? nálatok ott, Ploestoben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már régen, a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg , ugyan melyik Ploestibel bányásholliwood volt az otthonod?: Anyád ott tartott fenn, helyi-bányás vizeldét, te voltál a pnzbeszedője, nőttél fel a sok hasonló szerencsétlen között?? 1000km-re innen, ezért-ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci bányamaradvány vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt, lokális kis román hülyék egyike ? Iszod is a HUGYODAT?? te tompaagyú,t röftelen - má igaszságügyi szakértő is vagy? na persze, aktuálisan a ploesti bányába lent ?
tulipan
@F_Viktor: Ki tudja, az 50 000-nél, még mennyivel több afriakai-ázsiai menekültet hozott be ez a sötét, dagadt , narancsos Dinó, a zsebbe 300 000 pénzért ?
Macskaszem
Orbán azt akarta mondani, hogy a baloldal be akarja hozni a migráncsokat, de a fidesz ebben is ügyesebb volt, már régesrég megkezdte a behozatalt.
papa.49
A csuti egy mondatára ,,Magyarországon nulla migráns van, IGEN MEG NULLA ME. IS akarom mondani 00 !!!
durbincs
@csak húgyos...: azt nézet már magán végig ? bokáig kényszerbevizelve,+ a @tulipan: -t meg zoknig ? Ez bánya-Holiwod ?@Clavigo: @tudode: @whitout: @papa.49: @surdilloFUJT: @F_Viktor: @kakaósbögre: @advocat: @Nessy: @RonaGyuri: ? azt még magukat is levizeli ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok