Budapesten a szavazók 36,37 százaléka, 497 525 választópolgár adta le szavazatát.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak

34,69 százaléka (2 784 346 szavazó) járult az urnákhoz

a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

A fővárosban a szavazók 36,37 százaléka, 497 525 választópolgár adta le szavazatát 15 óráig. A megyék közül a részvételi arány 15 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 38,19 százalék, ami 79 721 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Hajdú-Bihar megyében volt: 30,11 százalék, 130 455 szavazó.

Hihetetlen, hogy mennyien mentek el szavazni

Az 1998-as önkormányzati választáson 29,62 százalék, a 2002-es választáson 34,66 százalék szavazott 15 óráig. A 2006-os önkormányzati választáson a választásra jogosultak 34,77 százaléka, kilenc évvel ezelőtt 31,47 százalék, öt évvel ezelőtt pedig 30,11 százalék voksolt 15 óráig.

Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 17 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Az nem jó a csaló, tolvaj fidesznek, mert csak a nem megjelentek halmazával tudnak csalni. Persze bármit átírnak már a férgek, de így izzadni kell hozzá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@reagens a buta Shikari: Média túlsúly, korlátlan közpénz propagandára, ellenzéki megfélemlítések, ellenzéki plakátok megrongálása, láncszavazás, megtévesztések, tények tudatos elhallgatása, hazugságok tömkelege, ételosztás a szavazókör mellett, buszoztatás, ellenzéki politikusok hazug lejáratási kísérlete( mindegyik durván megerősödött :)..., csak hogy néhányat említsek te hazaáruló beteg féreg.
csak úgy....
@reagens: ugye tibim, te csak bánatodban vagy ennyire primitív?
Sámannus
@Peller Anikó: Nálunk má a fideszt félgőzzel is padlóztatni lehet. Most éppen a jobbik szedett el tőlük egy listás helyet.
Nyilván az ellenzék kitapétázta az egész testületet, élén a korábbi polgármesterrel. Úgy látszik nem tanultak a leckéből. Mi nem felejtünk. A hazug populizmusból elég volt.
Peller Anikó
@Aki Én: "Média túlsúly, korlátlan közpénz propagandára, ellenzéki megfélemlítések, ellenzéki plakátok megrongálása, láncszavazás, megtévesztések, tények tudatos elhallgatása, hazugságok tömkelege, ételosztás a szavazókör mellett, buszoztatás, ellenzéki politikusok hazug lejáratási kísérlete (mindegyik durván megerősödött :)..., csak hogy néhányat említsek te hazaáruló beteg bélféreg."
SystemError
@Peller Anikó: Most talán a szánalmas 5 perc sem volt a köztévében. Ugye nem volt kotkodács, ha jól emlékszem...:) Nyilván azért a századvég 2 valóságban riportál és a fenyegetőzésekből, hogy mi lesz, ha nem fideszest választanak már lehetett sejteni, hogy befosott, jellemtelen fenyegetőzés megy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.