Lehet, hogy 70 éves korunkig is dolgozhatunk majd, mert ahogy tovább élünk, jó eséllyel emelkedhet a nyugdíjkorhatár is – írtuk nemrég a Portfolio.hu cikke alapján. Az egy dolog, hogy tovább élünk, de vajon egészségesek leszünk-e, főleg akkor, ha még tovább kell dolgoznunk? Egyáltalán megérjük-e, hogy nyugdíjasok legyünk? Ezekre a kérdésekre nem lehet egzakt választ adni, hiszen senki nem tudja, mit hoz a jövő, de a statisztikák adnak némi támpontot, és azok szerint a jelenlegi helyzet elég borús: évente csaknem 30 ezer felnőtt nem éri meg a nyugdíjkorhatárt, és 60 éves kor felett már nemigen számíthatnak egészségre a magyarok. A nyugdíjbefizetéseik maradnak a közös kalapban, hiszen az állami nyugdíjnál nincs örökölhetőség. Továbbá akik elérik a nyugdíjkorhatárt, azok közül nem kevesen vannak, akik csak pár évig élvezhetik a megérdemelt pihenést, a 65 éves kort elérők közül ugyanis évente 13-14 ezren halnak meg öt éven belül.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Na ez a fidesz-kdnp egészségpolitikája!!! Ne kelljen nyugdíjat fizetni, az a tiszta nyereség!!! Bravó!!!
Fantomasz
A zsiragyú hüjegyerek + operát énekel a zeneakadémia előtt hogy a cimborája végzett az életével .:-(((((((((
közben évi 24 000 halott honfitársa van akit az elhanyagolt egészségügy miatt meg lehetett volna menteni .
:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Idióta ! :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Klubtag
@Jozefina: ...nemcsak a nyugdíj kifizetése okán, hanem azért is mert a 60-on felüli korosztálynak (persze az értelmesebbjének) még van személyes, hiteles élménye (véleménye) a rendszerváltás előtti és utáni rendszerek összevetéséhez.
Érzékeli és rá tud világítani arra, hogy milyen kevés különbség is van az 1989. előtti kádári és a 2010. utáni orbáni rendszer között. Ami meg eltérés mutatkozik, az bizony nagy részben nem az orbáni rendszer felsőbbrendűségét igazolja.
Éljen a Putyin-Orbán ránk kényszerített orosz-magyar megbonthatatlan, de főleg pénzügyileg kibogozhatatlan örök barátsága.
cikicakk55
Bár mennyire is egészségesen él egy ember,ma még nem megoldott az öregedés lelassítása. Egyszerűen 50 éves kor felett akár tetszik,akár nem elindul a szív,érrendszer és a csint-ízületi betegségek megjelenése az egészségünkben. lehet rá bár milyen gyógyszert szedni,ezek lelassítják talán a folyamatot,de nem állítják meg. Arról nem is beszélve,hogy például a rákos megbetegedéseknél egyáltalán nem mindegy,hogy milyen életmódot folytatnak az emberek. Azt már rég kimutatták,hogy a stressz kifejezetten kedvez a ráknak,az áttétek megjelenésének. A rák kialakulhat 1-2 hónap alatt is és amilyen hosszú a városlista sok rákos beteg mire orvos elé kerül,már sem a műtét,sem a kemo-vagy sugárterápia nem segít. Amit tudnak tenni esetleg az orvosok ilyen esetben,az csak meghosszabbítja a szenvedést,hisz morfium mellett is létezik a fájdalom,ráadásul agyilag le is nullázza rendesen az embereket. Az is tudott,hogy országunkban 9 éve megtriplázódott a mély-szegények száma,ezzel együtt a stresszes életet élők száma is.Egészséges ételek drágák,azt megvenni egy minimál béresnek lehetetlen. Ameddig ez a kormány van,addig esélyünk sincs a nyugdíjas évek kiélvezésére,a nyugodt pihenéssel,kirándulásokkal,kertészkedésekkel tervezett nyugdíjas évekre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.